Ne continuăm planul

Publicarea OUG 130/2021 în Monitorul Oficial a stârnit un val de nemulțumiri. Acestea sunt justificate cât timp din reglementări nu se disting paragrafe concrete referitoare la aplicarea legii salarizării și pentru polițiștii de penitenciare. Așa cum s-a afirmat în ultimul articol privind mitingurile SNPP, reținem ca soluție legea de adoptare a acestei ordonanțe.

Ștefan TEOROC, președinte SNPP: ”Președintele PSD a mai spus că este dificil de reușit acest lucru acum prin ordonanța de urgența dar că va discuta cu cei doi miniștri de resort, precum și cu Ministrul Finanțelor Publice în scopul de a se introduce prevederi (sau amendamente) în legea prin care ordonanța se va adopta în Parlament, în scopul aplicării Legii-cadru nr 153/2017 pentru polițiști, polițiști de penitenciare și militari, prin acordarea unei majorări de 25% (deci a treia tranșă – cea care trebuia acordată în 2021) de la începutul anului 2022 urmând ca în luna august, la rectificarea de anul viitor să fie acordată și ultima tranșă, fiind astfel finalizată aplicarea legii și pentru noi. De asemenea vor fi majorate cu 10% toate pensiile militare mici (până la 2500 lei).”

Pentru că nu am mers vreodată pe o fentă politică, pentru că nu am dat girul unor afirmații fără a și constata certitudini clare, SNPP va decide și organiza acțiuni sindicale care vor susține modificarea ordonanței în Parlament. Nu minimalizăm efectul altor drepturi aprobate prin această ordonanță însă aplicarea legii salarizării în sistemul penitenciar ar elimina definitiv discrepanțe și inechități greu de tolerat. Menținerea stării de fapt actuale nu ar genera decât determinarea polițiștilor de penitenciare de a-și continua acțiunile de protest adaptate, evident, la modul în care am fi tratați de politic.

Clickm pe imagine 

pentru a accesa OUG 130/2021

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: OUG 130/2021. Măsuri fiscal-bugetare 2022
Distribuie

5 răspunsuri

  1. Buna ziua, nu luați in calcul refuzul de intrare in Serviciu începând de sapt viitoare ?

  2. Pichetare și mitinguri până se rezolvă situația, este inadmisibil ce se întâmplă!
    Mulțumim d-le președinte pentru inițiativă!

  3. Ne prezentam la munca și atât nu mai facem activități cu deținuții nu mai facem ore suplimentare e timpul sa trecem la acțiuni anu trecut s au făcut proteste degeaba

  4. Stima pentru colegii de la penitenciare, in numar mare si bine organizati la protestul din 23. Slaba reprezentativitate din partea celorlalte sindicate. In teritoriu, colegii se complac, mai mult chiar, dovedesc excces de zel. Unii, ne meritam soarta!