EPSU – Federația Europeană a Sindicatelor Serviciilor Publice

Federația Europeană a Sindicatelor Serviciilor Publice (EPSU – www.epsu.org) reunește sindicate din Europa și reprezintă peste 8 milioane de lucrători din sectorul public. Se implică în politicile și deciziile angajatorilor, guvernelor și instituțiilor europene care afectează lucrătorii din serviciile publice, familiile și comunitățile acestora. Federația Europeană a Sindicatelor Serviciilor Publice (EPSU) reprezintă o voce puternică a sindicatelor de care au nevoie lucrătorii, fie că este vorba de angajatori, de Parlamentul European, de Comisia Europeană sau de guvernele naționale.

EPSU reprezintă partea europeană a Federației Globale a Serviciilor Publice PSI (http://www.world-psi.org) și este, de asemenea, membră a Confederației Europene a Sindicatelor (https://www.etuc.org/en)

EPSU militează pentru condiții mai bune de muncă, îmbunătățirea sănătății și a siguranței locului de muncă precum și garantarea drepturilor membrilor sindicatelor afiliate. Organizează întâlniri cu angajatorii la nivel european negociază acorduri și împărtășește bune practici care îmbunătățesc viața profesională a lucrătorilor din sectorul public și asigură servicii de calitate pentru cetățeni.

Serviciile publice sunt afectate de marile probleme cu care se confruntă societățile noastre și se află sub presiune din cauza reducerilor bugetare, a liberalizării, austerității, a salariilor mici și a condițiilor de muncă proaste. EPSU luptă împotriva evaziunii fiscale a companiilor multinaționale pentru a asigura finanțe publice sustenabile.

  • Președinte: Isolde Kunkel-Weber, ver.di, Germania
  • Vicepreședinți: Dave Prentis, UNISON, Marea Britanie – Françoise Geng, CGT Santé Action Sociale Franța – Mette Nord, Fagforbundet Norvegia și Mihail Kuzmenko, HWURF, Rusia.
  • Secretarul general EPSU: Jan Willem Goudriaan