Un nou caz pe lista sinuciderilor cu arma din dotare, din Politia Penitenciara, in ultimii 15 ani. Mai intai un sef de tura la Codlea, apoi un agent escorta la Jilava, urmat de alte doua evenimente similare, in care au fost implicati agenti operativi la Miercurea Ciuc. Acum avem cazul de la Arad. Din lipsa de oameni, la Penitenciarul Arad, pe timpul noptii se restrange perimetrul astfel incat Postul de control nr. 2 trece in prima linie de paza.

Acesta este motivul pentru care colegul nostru care a luat decizia fatala, desi se afla in PC2, avea in dotare armament, pistol model Carpati calibrul 7,65 mm. Noapte, singur in post, tensiuni acumulate, psihicul la pamant si… un pistol incarcat pe masa. Apoi teava armei pusa la tampla si totul s-a terminat.

Barbat in floarea varstei cu familie si din cate am putut afla, fara semnificative probleme financiare sau medicale si fara divergente la locul de munca. Sinuciderile nu sunt actiuni care sa poata fi explicate clar. Ne pare extrem de rau cand aflam astfel de vesti si ne-am dori sa putem ajuta la prevenirea altor situatii de acest tip, de aceea incurajam colegii care traverseaza situatii grele, sa comunice, sa-si implice colegii daca ezista sa o faca cu sefii, sa discute cu liderii sindicali.

Se gasesc solutii pentru toate situatiile. Empatia si omenia nu sunt calitati disparute din sistemul nostru. Fostul politist de penitenciare a fost membru SNPP si ca sindicat vom fi aproape de familie si vom ajuta cat putem. Presa a preluat stirea despre politistul din Penitenciarul Arad care s-a sinucis (nicio televiziune nu l-a numit gardian). Trist si regretabil! Condoleante familiei!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Arad: man down. Inca o sinucidere cu arma din dotare
Share on facebook
Distribuie

4 răspunsuri

  1. Va contrazic.Pe TVR 1 s-a spus ca agentul lucra ca paznic la P Arad. Metehnele raman ,la fel ca si prejudecatile.Am auzit si vazut eu

    1. nu neg / personal am vazut numai politist si politist de penitenciare iar acesta e un lucru bun / mai sunt si jurnalisti mai putin profesionisti probabil dar semne bune in acest plan se vad

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *