Începând cu luna iunie, în cadrul proiectului DialLogos a demarat Activitatea 4: Dezvoltare de acțiuni de formulare și promovare de propuneri alternative la politica publica în domeniul resurselor umane din sistemul penitenciar.

Aceasta sub-activitate constă în organizarea a 4 mese rotunde cu reprezentanți sindicali si reprezentanți ai penitenciarelor/ANP. Workshop-urile cu durata de 1 zi, au rolul unor acțiuni colaborative între reprezentanții sindicali si instituțiile administrației publice din sistemul penitenciar la nivel regional.

La primul workshop, organizat la Constanța, în 13.06.2019, au participat reprezentanți sindicali și responsabili din domeniul resurselor umane sau economic administrativ din cadrul următoarelor unități: Administrația Națională a Penitenciarelor, Poarta Albă (penitenciar și spital) București Rahova (penitenciar și spital), București Jilava (penitenciar și spital), Brăila, Tichilești, Tulcea, Slobozia,

În cadrul workshopului, experții proiectului (SNLP și INCSMPS) au prezentat rezultatele obținute la nivel regional în urma aplicării instrumentelor dezvoltate pentru fundamentarea și monitorizarea independentă a politicilor de resurse umane. Pe baza acestora, participanții organizați în grupuri au prioritizat principalele aspecte și au efectuat o analiză de tip SWOT.

De asemenea, au fost furnizate două module de instruire adiționale corespunzătoare principiilor orizontale Egalitate de șanse și nediscriminare în politica de personal și Dezvoltarea durabilă și protecția mediului prin activitățile din sistemul penitenciar, conform cerințelor contractului de finanțare.

După analiza inputului furnizat de participanți, prin completarea unor chestionare suplimentare, experții SNLP și INCSMPS vor ajusta abordarea propusă pentru următoarele activități.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Workshop regional cu lideri de sindicat și reprezentanți ai penitenciarelor – Constanța
Share on facebook
Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *