Pentru continuarea demersurilor derulate de către organizația noastră prin proiectele implementate, Sindicatul Nationala al Politistilor de Penitenciare (SNPP), isi propune sa abordeze in calitate de partener, profilul profesional al polițistului de penitenciare. În acest sens, în cadrul proiectului PO21 – European Prison Officers for the 21st Century, finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, in 19 ianuarie 2021, a avut loc primul Workshop national DACUM (dezvoltare curricula), conform agendei.

Proiectul este implementat în parteneriat cu administrații penitenciare, sindicate, organizații profesionale și academice din Portugalia, Germania, Belgia și Olanda avand ca principale obiective identificarea nevoilor de formare existente ale angajatilor din politia penitenciare, consolidarea schimbului de cunostinte si practici, adaptarea educatiei si instruirii la nevoile si exigentele institutionale promovand de asemenea standarde de calificare in domeniul penitenciar, cu un accent deosebit pe abilitatile digitale.

Sesiunea s-a realizat prin platforma de comunicare ZOOM, dat fiind contextul COVID-19. Dezbaterile au fost cu siguranta interesante, reprezentand o importanta piesa de puzzle in vederea atingerii obiectivelor propuse. Participantii implicati, au participat activ in ateliere de lucru pe echipe, dezvoltand idei privind activitatile specifice, misiunea, functiile si abilitatile necesare unui agent operativ. Nu am avut legi sau regulamente deschise, nu ne-a interesat teoria, ci perspectiva reala si pragmatica a participantilor. Inca nu dezvaluim rezultatele, asteptam cu entuziasm desfasurarea celei de-a doua sesiuni.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Workshop național DACUM – PO21: Sesiunea 1
Share on facebook
Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.