Ne pregatim de concursuri!

Astazi plenul Camerei deputatilor tocmai a adoptat cu 234 voturi pentru, un vot contra si o abtinere, proiectul de lege care, printre altele, elimina suspendarea ocuparii posturilor vacante in penitenciare dar si in politie. Actul normativ este acum in faza de depunere la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constitutionalitatii legii, urmand apoi trimiterea la promulgare in vederea publicarii legii. Mai avem deci putin de asteptat insa ce a fost mai complicat a trecut. Speram sa nu avem iar surprize guvernamentale ca in cazul altor proiecte a caror aplicare a fost blocata prin sesizari la CCR. Textul de interes a fost finalizat sub forma unui amendament admis si este urmatorul:

Art.II. – Prin derogare de la dispozițiile art.27 alin.(3) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare, pe durata stării de alertă se pot desfășura și concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, didactice auxiliare, pentru posturile din instituțiile care fac parte din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, din autoritățile administrației publice locale și județene și instituțiile din subordinea sau coordonarea acestora, Parlamentul României, Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Inspecția Judiciară, din structurile cu sau fără personalitate juridică care derulează programe cu finanțare din fonduri nerambursabile, europene și naționale, precum și pentru posturile vacante de asistenți medicali comunitari, asistenți medicali și medici din unitățile de învățământ.”

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Votat astazi! Parlamentul deblocheaza posturile din penitenciare

23 de răspunsuri

  1. Buna ziua!
   Dijn moment ce legea va trece si de testul constitutionalitii vor urma demersuri ample in vederea stabilirii prioritatii demararii concursurilor pentru fiecare unitate. Vom face public fiecare informatie pe masura ce facem pasi in acest sens.

 1. Buna ziua! La concurs, în prima faza, vor fi scoase si posturile de conducere sau numai cele de agenti din sursa externa?
  Multumesc!

 2. Bună ziua! Se vor scoate la concurs și posturile ocupate pe perIoana de 6 luni?Perioada de pandemie datorata Covid-19.Vă Mulțumesc!

 3. Buna ziua. Am si eu o intrebare.Daca sunt maistru militar cls a4a ,in rezerva ,ma pot inscrie la concurs pentru postul de agent operativ la ANP? Are vreo relevanta? Se poate echivala sau nu conteaza?

 4. Bună ziua! Cu locurile din cadrul ANP ocupate fără concurs pe perioada pandemiei ce se întâmplă după cele 6 luni?Se vor scoate la concurs sau se prelungește perioada? Va mulțumesc!

   1. Da, este prevazut in norme, dar chiar nu exista posibilitatea ca pt cei angajati pe 6 luni sa se creeze o portita pentru ca ei sa poata ramane in sistem? Poate o noua OUG…Eu totusi cred ca pt ei se va face ceva dupa ce le va inceta raportul de serviciu…

    1. Conditiile incadrarii pentru cele 6 luni au fost determinate de starea de urgenta ca alternativa pe termen scurt. Pentru a va mentine in sistem va fi necesar sa candidati pe unul dintre posturile vacante.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *