Vizitele de studiu din cadrul proiectului Plus Dialog, noiembrie 2021

După multiple reprogramări, în perioada 9-12 si 15-19 Noiembrie 2021, s-au derulat primele vizite de studiu în cadrul proiectului Plus Dialog. Deși în programele vizitelor au fost incluse și vizite la unități penitenciare, din păcate restricțiile actuale, atât în România cât și în Norvegia au împiedicat acest lucru. Cu toate acestea, partenerii au putut să schimbe idei și cunoștințe, în cadre restrânse privind sănătatea și securitatea în muncă, condițiile de muncă și organizarea activității personalului penitenciar și corecțional și de asemenea să cunoască aspecte privind specificitatea culturală și istorică a celor două țări.

Astfel cu ocazia vizitei în România, partenerii proiectului au beneficiat de o prezentare a celor două unități din județul Cluj – Penitenciarul Gherla și Spitalul Penitenciar Dej, a activităților derulate, precum și informații privind colaborările anterioare și curente între cele două sisteme penitenciare prin Norway Grants, având în vedere funcționarea în cadrul Penitenciarului Gherla a Centrului Terapeutic Lotus dezvoltat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014. Aspecte referitoare la formarea personalului și modul de acțiune în condiții de pandemie au fost relevate de reprezentantul boardului ICPA iar aspecte legate de istoria și cultura românilor precum și diverse proiecte în comunitate au fost dezvoltate de reprezentanții Asociațiilor Descoperă Natura și Terra Dacica Eterna.

Cu ocazia vizitei în Norvegia, delegația română formată din membrii Biroului Executiv al SNPP și reprezentanți din partea Administrației Naționale a Penitenciarelor au avut posibilitatea să se întâlnească cu reprezentanți ai Federației Sindicatelor Vocaționale YS, Sindicatul lucrătorilor din Sistemul Corecțional Norvegian KY și de asemenea să viziteze noul sediu al Serviciului de probațiune din orașul Tromso, parte a Serviciului corecțional Norvegian. Pe parcursul vizitei de studiu au fost remarcate condițiile de muncă, modul de evaluare a riscurilor personalului, specificul activității de supraveghere electronică, precum și modul de derulare a procesului de dialog social.

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt solicitate pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.