Vicepremierul Cătălin Predoiu referitor la “tăieri”

Cum evoluează perspectivele

În cadrul unei întâlniri pentru negocieri colective derulate la MAI, marți pe 12 septembrie 2023, Ministrul Afacerilor Interne care este și viceprim-ministru al României, a transmis un mesaj liderilor sindicatelor din poliție referitor la măsurile fiscal-bugetare anunțate. Cătălin Predoiu a declarat ferm că nu există motive de îngrijorare pentru salariații din sistemul de apărare națională, în ceea ce privește legea care urmează a fi adoptată prin procedura angajării răspunderii Guvernului.

Dl Predoiu a precizat că nu sunt riscuri de diminuare sau pierdere a unor drepturi actuale ale personalului din apărare, aici făcând referire la îngrijorările privind plata muncii suplimentare. La întrebările privind desființarea unor funcții de conducere, viceprim-ministrul Predoiu nu a detaliat dar a insistat pe mesajul că nu sunt motive de îngrijorare.

Luăm act de aspectele susmenționate dar preferăm să ne pregătim pentru ce e mai rău. Dacă în proiectul de act normativ, atunci când acesta va fi scos la lumină oficial, vom detecta totuși prevederi care prejudiciază drepturile sau posturile din Poliția Penitenciară, reacția noastră va fi simplă și fermă. La sfârșitul lunii septembrie, activitatea din sistemul penitenciar se va bloca prin refuzul în masă al muncii suplimentare exprimat unitar, la nivel național, sub coordonare sindicală.

Reacția va fi susținută cu acțiuni de protest în fața tuturor penitenciarelor cu mențiunea că activitatea nu va mai fi reluată după 4 ore de blocaj așa cum s-a întâmplat pe 31 mai 2023 ci va continua până la eliminarea eventualelor prevederi care vizează desființarea unor funcții, tăieri de posturi sau diminuări de drepturi. ANP și unitățile vor fi obligate să identifice soluții pentru a menține funcționarea Poliției Penitenciare însă dacă refuzul muncii suplimentare este exprimat unitar, soluțiile sunt inexistente.

foto: digi24

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Vicepremierul Cătălin Predoiu referitor la “tăieri”
Distribuie

19 răspunsuri

 1. Sunt curios daca cei care primesc rata la locuința,cei cărora li se plătește bani de chirie,cei care sunt in prag de pensie și își fac lunile de pensie,dacă aceștia se vor alătura protestului,directorii de unități cei din conducerea unitatilor,cei cărora li se pregătesc 50_la sută,persoanele agreate,cei care aspiră pe anumite funcții,cei care doresc trecerea în corpul ofițerilor s.a.m.d. vom vedea.

 2. Dar legat de actualizarea sporurilor angajatilor MAI nu a facut nicio referire?
  Am urmarit si paginile sindicatelor din politie, dar nu am vazut nicio informare legata de stirea pe care ati comunicat o dvs acum

 3. Ce facem in privinta pensiilor noastre dle Teoroc? Nimeni nu mai zice nimic….oare de cei mai tineri nu ne pasa???
  Cei 5 ani sunt buni….insa doar pt unii…

 4. Eu unul sunt satul de promisiuni..hai sa ieșim în stradă și să facem fapte și mai puține vorbe !!! Să nu ne mai mulțumim cu puțin !!! Lăsați apartenenta sindicală și uniti oamenii pentru un scop comun. Tinerilor e timpul sa ne facem auziti, pentru că mâine, poimâine vom fi în situația celor care trăiesc în incertitudinea posibilatii pensionarii in prezent.

 5. Sporul ANP ,mult promis de Ministri si para-Ministri incă din luna iulie, atunci cănd va intra in vigoare, cand se va aplica, din ce lunâ se va aplica ? Din luna in care a fost aprobat? Sau, avănd in vedere că acest spor este parte integrată din marirea care s a facut in luna iunie a legii cadru, ar trebui pus in aplicare cu 1 iunie 2023 ? Dv.cum interpretati dle Presedinte ?

  1. pana acum dinspre guvernanti vin doar unde negative / pe langa taierile cu care ne ameninta auzim acum ca incasarile la buget sunt mult sub asteptari si ca rectificarea nu va aduce plusuri / incepem organizarea de proteste / in scurt timp se va da si legea cu taierile – vrem sa vedem forma finala – dincolo de promisiuni si mesaje de linistire

   1. Pt profesori se pare ca s a putut pt ca au fortat si nu au plecat capul, bravo lor!
    Avem si noi destule instrumente la indemana sa facem aproape acelasi lucru, ne am saturat doar de vorbe si promisiuni.

   2. Bataie de joc, ne meritam soarta.
    Din iulie hai ca in august, din august hai ca in septembrie, din septembrie hai ca in octombrie, acum nici macar asta nu se stie.
    Oare chiar atat de slabi sa fim ca sistem si ca natie? Sa acceptam bataia lor de joc la infinit??

   3. Pana la forma finala ar trebui sa reacționam la propunerile de diminuare salarială. Domnul Teoroc alegeți sa nu protestați in momente total nepotrivite. Chiar nu vedeți sabia deasupra capului sau va faceți ca nu o vedeți?!?! Din ce motive oare?

 6. Solicit o lămurire cu privire la procedura disciplinară. Dacă am primit o amendă pentru tulburarea ordinii și liniștii publice de la organele de poliție sunt sesizat și la comisia de disciplină a penitenciarului?

 7. Se pare ca a apărut o forma a actului normativ la lumina..nicio diferența, nicio excepție fata de formele de proiect de OUG apărute în spațiul on-line. Ce urmează?

 8. Am 33 de ani și în decurs de 7 ani de când servesc patria în sistemul penitenciar mi s-au încălcat drepturi. Nu mi se acordă egalitatea de șanse de a beneficia de plata ratei lunare pentru locuință și multe altele. Nu mai spun că nu avem voie sa ne exprimăm opinia în calitate de cetățeni și funcționari publici. Sistemul penitenciar este compromis, mă simt ca în perioada comunistă pe care doar am auzit-o, mascată sub o formă de diplomație democrată. Rușine! Vrem salarii mari nu vorbe. Suntem sătui! Reprezentăm țara și descurajăm infracționalitatea în fiecare oră de lucru. Rușine!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

În primul rând, oamenii!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare derulează o serie de proiecte cu finanțare europeană care vin în sprijinul membrilor de sindicat.