Injurii și amenințări

Aceeasi zi de 24 august, ore diferite si doua ultraje in doua penitenciare. Un psiholog la Penitenciarul-Spital Mioveni si un medic la Penitenciarul-Spital Bucuresti-Rahova, ambilor aducandu-li-se injurii si amenintari. Detinutii agresori sunt supusi cercetarilor in vederea infractiunii de ultraj. Fapte care, aparent, din exterior sunt privite ca firesti cand interactionezi cu detinutii in munca de penitenciar. Nu mai putin adevarat este faptul ca acest tip de comportament, de-a lungul timpului, s-a si materializat cu violenta asupra politistilor de penitenciare sau membrii familiilor acestora.

Istoricul ultrasjelor la adresa politistilor de penitenciare este unul destul de ingrijorator, fapt ce a determinat SNPP sa se implice in modificarea articolului 257 din Noul Cod Penal, politistii de penitenciare putand fi beneficiarii acelorasi conditii de protectie, similar politistilor si jandarmilor.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Ultraje! Doi polițiști de penitenciare agresați
Share on facebook
Distribuie

8 răspunsuri

  1. Nu știu dacă mai este o noutate ptr cineva care lucrează în sistem, că deținuții înjură și amenință zilnic .
    Da, poate o parte din angajați cum ar fi medicul ,phihologul ,grefa, asistentul medical etc sunt înjurați și amenințați mai rar…. Dar i a întrebați supraveghetorii! vă lămuresc ei la cate închid ochii și câte se fac că nu aud sau pur și simplu a devenit obișnuință, deoarece sancțiunile ptr deținuți sunt o gluma.

  2. E bine ca se fac publice ultrajele, dar va rog scrieți si despre cele aproape zilnice care îi privește pe agenții supraveghetori. Spuneti si despre comisiile de disciplină care sancționează ultrajul cu suspendarea la pachet pe o lună, iar instanța da pedeapsa cu executare 1,6 ani!!!

  3. Sunteți pe o pistă falsă. Nu înăsprirea pedepselor va reduce numărul ultrajelor, ci certitudinea că deținuții vor fi pedepsiți cu celeritate. Asta e una. A doua este, simplificarea procedurilor și reducerea hârtiilor inventate de teoreticienii lu’ pește prăjit de prin ANP. Peste astea, mai inventează și alții prin unități alte hârtii, ca să pară mai profesioniști. A treia este, asigurarea unor spații de cazare garantate în care deținuții agresori să fie izolați pe durata cercetării.

  4. Desigur, noi nu suntem magistrați… așa că, pentru noi statul poate să plafoneze și să stabilească ce vrea…!

  5. Trebuie interzis ca un deținut cu abatere disciplinară împotriva cadrelor sau cu ultraj să mai fie cazat în unitatea respectivă. Exemplu: înjură șeful de punct de lucru, merge la regim închis 6 luni și se întoarce la s.d. și vrea, cu tupeu jegos, să iasă la muncă, tot acolo

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.