Cuvantul de ordine: responsabilitate

Legislatia permite, ceva timp si energie gasim, nevoie de bani avem in permanenta. Multi colegi aleg sa isi foloseasca timpul liber pentru a-si ajusta veniturile din activitati de transport persoane (Uber, Black Cab, Bolt, Clever, Yango, Free Now, BlaBla car etc). Pana cand Guvernul nu va impune interdictia de a parasi domiciliul cu exceptii stricte, daca se va adopta aceasta masura, riscul de a intra in contact cu un pasager/client bolnav, pe durata practicarii acestor activitati, este foarte mare.

Recomandam prudenta maxima in aceasta perioada! Credem ca putem astepta cu totii cateva saptamani cu aceste resurse extra-serviciu, astfel incat sa limitam pericolul de a avea unitati blocate. Un penitenciar in care apar cazuri de salariati si/sau detinuti infectati cu COVID-19 reprezinta un caz extrem de complicat intrucat unitatea nu poate fi golita si sigilata. Vom avea salariati care nu vor putea pleca din unitate, altii care vor trebui carantinati sau izolati, rezervele de personal mentinut in concedii se vor epuiza rapid, iar colapsul va fi la un pas.

Avem de pazit, supravegheat, hranit si acordat drepturi pentru efective mari de detinuti, iar acestia nu sunt persoane civile linistite sau pacienti intelegatori. Riscul de revolte, agresiuni si alte evenimente este permanent Trebuie sa facem tot posibilul ca impreuna sa prevenim astfel de situatii! Pe durata starii de urgenta, aveti suficiente motive sa renuntati la orice activitate care genereaza riscuri inutile pentru voi, familiile voastre dar si pentru unitatile in care lucrati!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Taximetrie in timpul liber? Atentie la virus!

4 răspunsuri

  1. Domnule Teoroc, în cazul în care ambii părinți sunt fpss, ce varianta ar fi ca unul dintre ei sa stea acasă cu copilul? Nu mai exista posibilitatea de a lua concedii de odihna, medicale etc și pur și simplu nu avem cu cine lăsa copilul în perioada în care sunt închise grădinițele și școlile.

    1. se justifica solicitare invoire cu plata cf HG 1946/2004 inca in vigoare – alte situatii deosebite / numai ca aceasta presupune aprobare / daca nu se gaseste intelegere la nivel de unitate, putem sprijini pe linie sindicala / numai ca aceasta anuleaza majorarea pentru parintele ramas la serviciu / mai exista solutia de a apela la o ruda sau o terta persoana astfel incat unul dintre parinti sa poate incasa majorarea ca si compensatie a restrictiei privind acest drept

  2. Va salut! În cazul în care eu sunt politist de penitenciare iar celalalt părinte este încadrat într-o instituție unde în perioada asta se lucrează alternativ, o săptămână la munca, o sapt la domiciliu, pot cere majorarea pentru zilele când ambii părinți ne aflam la munca? Având un copil sub 12 ani

  3. Dar in cazul in care ambii soti lucreaza (unul Anp, celalalt un alt domeniu vital) , copilul are 2 ani jumatate si nu e inscris la gradinita. Pana acum am avut bona, dar aceasta refuza sa mai stea cu fetita. In acest caz nu beneficiem nici de liber si nici majorare de 75%? Cred ca sunt destui in situatia asta.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *