A doua ediție

În urmă cu mai bine de 7 ani, SNPP oferea expertiză privind standardele de sistem pe baza cărora au fost clasificate penitenciarele în vederea detectării necesarului real de personal. SNPP (fost SNLP) elabora un plan de urgență denumit ER PLan (Emergency Plan) prezentat managementului ANP și tuturor directorilor de unități din sistem, invitați la Conferința INTERACT, unică în istoria sistemului penitenciar.

Viziunea SNPP care a condus la standardizare și ocuparea a mii de posturi:

În acest context, a urmat o serie de zeci de întâlniri și grupuri de lucru constituite în vederea consolidării acestei standardizări, demersuri care au deschis calea și altor abordări/strategii de personal. Unele cu bătaie lungă precum a doua ediție a Strategiei de Resurse Umane a sistemului administrației penitenciare pentru perioada 2023-2027 (click pe imaginea de mai jos):

 

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Strategie de Resurse Umane a ANP
Distribuie

7 răspunsuri

 1. De aia a nins abundent zilele acestea. Au avut cei de Rufp o ” strategie”. Cuvântul “strategie” în sistemul penitenciar nu exista. Exista o carpeala (peticeala) veșnică la un sac (ANP) rupt, care nu mai are mult și rupe de tot.

 2. Acest necesar nu ar trebuii calculat in primul rand tinand cont de nr de detinuti ?sau duoa ce tin ei cont ….e si nevoia de personal medical nu se respecta nici un standard al MS

 3. Până și scanarea acestei strategii a fost făcută “LA MISTO”, deci la ce să ne așteptăm …..

 4. Dle Teoroc, daca ma detase dupa o functie de evidenta 6 luni pe una de siguranta detinerii mi se opreste specialistul de clasa pe aceasta perioada?
  Daca da, mi se va acorda iar specialistul de clasa cand voi reveni pe functia de evidenta peste cele 6 luni?
  Multumesc!

  1. Ps: detasez*

   Poate totusi ma puteti ajuta si cu un raspuns, nu doar cu postarea comentariului.
   Multumesc!

 5. Standardele de sistem sunt foarte bune și actualizarea lor este necesară, în contextul dinamicii personalului unităților penitenciare raportat la numărul și categoria deținuților aflați în custodie. Grupurile de lucru din diferite domenii de activitate, precum și participarea/aportul sindicatelor la aceste schimbări, nu pot aduce decât plus-valoare procedurilor respective. Felicitări pentru munca de echipă și faptul că într-adevăr se schimbă ceva în mai bine!