Deplasari de la domiciliu numai cu legitimatie sau adeverinta

Pagina oficiala de informari pe timpul pandemiei cu COVID-19 afiseaza modelul de declaratie care trebuie completat conform OM 2/2020 in cazul unor deplasari in intervalul orar 22,00-06-00. Retinem prevederile art. 5 alin (5) din ordonanta militara mentionata, care excepteaza de la aceasta regula personalul din institutiile de aparare ordine publica si securitate nationala, institutii intre care se regaseste si Politia Penitenciara (ANP si unitatile subordonate). Pentru a dovedi aceasta calitate, va trebuie sa aveti la dumneavoastra legitimatia de serviciu si cartea de identitate.

OM 2/2020 – Art. 5

(1) În intervalul orar 22,00 – 6,00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
(5) Fac excepţie de la aceste prevederi personalul din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului României, Guvernului României, Ministerului Public, instituţiilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, corpului diplomatic şi personalul care asigură serviciile de utilitate publică.
(6) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22,00, ora României.

Informare de presă 22 martie 2020, 6:30pm:

Vă transmitem MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020. Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. cititi mai mult

Modelul declaratiei:

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Stati acasa! Daca totusi trebuie sa plecati, respectati regulile!

5 răspunsuri

  1. Dl prezident soția are pfa coafor și din cauza ordonanței a fost obligata sa închidă coaforul eu pot beneficia de acel spor? Menționez ca în acest moment soția nu mai are nici un venit!

    1. L19/2020 – (3^4) Prevederile prezentei legi nu se aplică în cazul persoanelor ale căror raporturi de muncă sunt suspendate pentru întreruperea temporară a activităţii angajatorului sau în cazul soţului/soţiei acestora, în condiţiile art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Prevederile prezentei legi nu se aplică nici în cazul în care celălalt părinte nu realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

  2. Pentru deplasări de stricta necesitate, magazin, plimbat câinele polițistul de penitenciare trebuie sa facă acea declarație pe proprie raspundere sau putem ieși cu legitimația de serviciu și buletinul? Multumesc

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *