Calendarul activitatii de mutare

ANP isi asuma calendarul desfasurarii activitatii de mutare, la cerere, a politistilor de penitenciare. Toata sesiunea se va desfasura in perioada 30 septembrie – 27 noiembrie 2020. Pe scurt, calendarul arata in felul urmator:

 • 4 zile pentru stabilirea posturilor vacante solicitate de catre unitati pentru ocupare prin aceasta sesiune;
 • 2 zile prelucrare tehnica a datelor;
 • 5 zile pentru publicitatea posturilor prin orice mijloace de informare a personalului;
 • 12 zile pentru avize si prelucrare date;
 • 8 zile pentru analiza, avizare si constituirea comisiilor;
 • 1 zi pentru tematica si bibliografie pentru interviu, acolo unde este cazul;
 • 9 zile pentru sustinerea probelor in cazul schimbarii sectorului de activitate;
 • 3 zile pentru departajare, acolo unde este cazul.

Reamintim faptul ca orice tip de concurs din orice sursa nu afecteaza acest calendar. In principiu, unitatile penitenciare au deja setate posturile pe care urmeaza a le solicita pentru sesiunea de mutare.

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Start la mutari!

22 de răspunsuri

 1. Dl Tudorache referitor la sesiunea unica a agenților se mai aude ceva ? Iar învățam de revelion ca ultimii prosti ? Ca acum 2 ani , dar atunci am învățat și de paste ! Uitasem !

  1. Cand inveti, niciodata nu o faci ca prostul. Acum doi ani intreg sistemul cunoaste problematica. La acel moment procedura a fost declarata necopnstitutionala iar concursurile au fost suspendate ca efect.
   Pana la sfarsitul anului se va definitiva si sesiunea unica. Rabdare la invatat si mult succes!

 2. Buna ziua. Puteti, va rog, sa îmi spuneti dacă se poate depune solicitare de mutare la alt penitenciar dacă ma aflu în concediu pentru creșterea copilului? Mulțumesc

 3. Asteptam pozitia dvs D-le Teoroc cu privire la interdictia agentilor din sursa externa, pentru a putea actiona in consecinta pe toate planurile.

  1. La concursurile din sursa externa nu pot participa și agenții. In schimb, in plus fata de sesiunea unica de anul acesta va mai exista o sesiune de ocupare a funcțiilor pe nivel maxim la alte unități și pe categorii agenți/ofițeri. O sesiune in plus și pentru întregirea familiilor

    1. Art 96 din statut ofera posibilitatea unitatilor de a organiza sesiuni/proceduri de concurs pentru ocupare functii pe coeficient maxim. Atat pentru agenti cat si pentru ofiteri. Este o varianta avuta in vedere nedefinitivata momentan.

 4. În cererea pentru mutare trebuie trecut si pozitia in stat ,ex (editat)..Este corect sa scriem asa in cerere: Functia: agent (editat), Sector de activitate: supraveghere secție interioară! În cererile trecute sectorul de activitate era Siguranta deținerii si regim penitenciar din care făceau parte: (editat)….in noile tabele apar diferite sectoare de activitate…Multumesc!

 5. În caz că un cadru solicita mutarea de la un Penitenciar la altul in aceeasi localitate bănuiesc că se scade punctajul cu reuniunea familiei sau fondul locativ! Din ce am inteles sunt destule cereri în acest sens si de aceea intreb pt ca nu e specificat exact! Multumesc!

 6. Buna ziua, in situatia in care eu sunt incadrata la penitenciarul X, agent operativ paza, si un alt coleg, agent, este incadrat pe operativ paza la penitenciarul Y, putem sa solicitam o mutare, eu la Y si colegul meu la X? Cu stima!

  1. Mutarea se realizeaza prin procedura de mutare pe posturile vacante, scoase la mutarea de unitati. In principiui, colegul ar trebui sa elibereze functia, aceasta devine vacanta si ulterior poti depune cerere de mutare pe gunctia acestuia.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *