O.G. nr. 37/2022

În 31 august 2022 a fost emisă Ordonanța nr. 37 care aduce modificări la Legea privind reforma în sănătate, intervenind de asemenea și pe L227/2015 privind Codul Fiscal. Reținem ca relevant pentru polițiștii de penitenciare următorul aspect:

32. La articolul 224 alineatul (1), după litera r) se introduce o nouă literă, lit. s), cu următorul cuprins:

*s) donatorii de celule stem hematopoietice care au donat pentru un pacient neînrudit sau înrudit, pentru o perioadă de 10 ani de la donare.*

Evident că scutirea de plată a CASS este valabilă pentru oricare salariat din România, aplicabilitatea în sistemul penitenciar fiind cumva condiționată de un punct de vedere al OPSNAJ (Casa Asigurării de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești) pentru a fi clarificate aspectele sub care operează scutirea de CASS în acest caz.

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Scutire de plată a CASS pentru 10 ani
Distribuie

7 răspunsuri

  1. Domnule Presedinte,am o nedumerire si vin cu o intrebare la dv.,poate dv.cunoasteti mai bine situatia.Se tot vehiculează de catre iubitii nostri guvernanti si politicieni,că de la 1 ianuarie se vor mari pensiile.Chipurile !!! Totusi,daca prin absurd se intamplă cum se procedează cu cei care nu ies chiar la 1 ianuarie si ies la 1 februarie de ex.? Ei beneficiaza de marirea de pensie acordata de la 1 ianuarie ? Cu 5,cu 10 % …nu conteză.Cum se calculează ? Beneficiază de marire doar cei care au prins 1 ianuarie,sau si restul angajatilor care se vor pensiona dupa această dată ? Multumesc anticipat pt.raspuns !

    1. Cresterea pensiilor de la 1 ianurie este doar un deziderat/dorinta a celor din Guvern, a celor din PSD din ce reiese din declaratiile politice. Nimic concret, nimic pe ordinea de zi a vreunei sedinte de Guvern sau ceva concretizat printr-un poroiect de act normativ. Doar declaratii politice.
      Daca va avea loc cresterea unor pensii, pentru sistemul de aparare vor trebui specificatii in clar si. Se pot mari pensiile civile si cele militare sa stagneze. Nu are nimeni vreo certitudine a ceea ce urmeaza sa se intample cu 1 ianuarie. La momentul actual asistam la un set de declaratii politice, un joc politic pe sistemul de a baga batul prin gard pentru obtinerea unor reactii…..

  2. Creșterea pensiilor este o declarație politica și desigur ca nu se va întâmpla… Mai mult de atât, pentru declarațiile politice, politrucii ( ca ai noștri asta sunt), nu pot fi trași la răspundere.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.