În perspectiva rectificării bugetare

Ministrul de finanțe, domnul Câciu Adrian, își exprimă îngrijorarea cu privire la organizarea de proteste și acuză sindicatele că vor ceea ce ei nu pot oferi la acest moment. SNPP a transmis încă din decembrie 2020 un  mesaj din care și domnul ministru ar trebui să înțeleagă ceva: ”În campanie ne dați/În mandat ne tot furați!”. Până când? Au trecut doi ani de la neaplicarea legii salarizării pentru polițiștii de penitenciare și tot atâția de când nu am fost invitați la dialog. Și încă nu avem o invitație pe masă…

”Încercăm să stabilizăm țara și la rectificare să revenim cu o recuperare pentru polițiști și profesori. Noi vom face totul să se recupereze aceste drepturi. A rămas să ne vedem după sărbători, sunt surprins să văd în fiecare zi amenințarea cu proteste. Suntem deschiși la dialog, nu aș vrea să inducem panică în părinți, copii, populație. Vom avea discuții și cu personalul din sănătate, pentru că TESA a rămas fără creșteri salariale. Trebuie găsită o soluție la rectificare”, a declarat ministrul Câciu la Realitatea PLUS:

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Salarizarea polițiștilor de penitenciare
Share on facebook
Distribuie

20 de răspunsuri

 1. acum am ajuns la rectificare , pe bune??? astia isi bat joc pe fata de noi??
  pai la 1 ianuarie 2022 trebuie sa fim la maxim, ulterior am fi acceptat ca o transa sa fie da la 1 ianuarie si cealalta la rectificare…. acum spune ca la rectificare sa recuperam ceva???? pai asta crede ca noi asteptam 2 ani sa “recuperam ceva” cand ei toti sunt la nivelul lui 2022 inca din 2017?????
  NIMIC NU NE MAI POATE OPRI, proteste masive, si legea salarizarii nu e tot, actualizarea de urgenta a normei de echipare, hrana, sporuri, etc…..

  1. asta zice ciciu / e bine sa fim informati cu tot ce se declara / noi ne urmarim scopul cu legea de adoptare a oug 130 / stim si de celelalte variante inclusiv cea inclusa in pnrr – lege noua pusa in consultare / acum avem si perspectiva rectificarii / ne ajuta la luarea deciziilor

   1. dar MAPN nu are de gand sa solicite actualizarea normelor de hrana si echipare ? era o discutie pe finalul anului, mai stiti ceva de asta d-le Teoroc?

     1. ar trebui sa existe o solutie pt ca ne tot amana cu, cresterea si macar de aici luam ceva, am ajuns sa ne bucuram la 100 lei marirea normelor, nici inflatia nu se recupereaza…….

   2. ce stiti de legea de adoptare a OUG 130? se zicea ca va fi in parlament in maxim 2 saptamani , aveti informatii in acest sens?

     1. majoritatea comisiilor au termen in februarie deabia, si asta doar la senat…….
      parca urma sa intre repede proiectul de lege…….asta e tergiversare clar

     2. Termenul de adoptare tacită este de 30 de zile și se calculează de la data de 17.12.2021.
      Termenul urmeazã sã se împlineascã dupã vacanta parlamentarã, la 15 zile de la reluarea activitãtii Senatului.
      Termenul este calculat conform art.75 alin.(2) și art.115 alin.(5) din Constituția României, republicată, coroborat cu art.117-119 din Regulamentul Senatului.

 2. Sunt membru de sindicat de mult timp și am participat la multe proteste dar știu mulți colegi care au votat SCHIMBAREA și acum că iar este CIUMA ROSIE la putere vor bani, aplicarea LEGII. În locul lui Ciolacu va întrebam ce căutați la poarta lui după ce v a dat și cu stânga și cu dreapta și ați votat schimbarea sau nu ați votat nimic, ca nu faceți diferența. Pentru BUGETARII care au votat schimbarea sa știți CULEGEȚI CE ATI SEMANAT.

  1. am protestat la partidele din coalitia de guvernare / ciolacu a iesit la poarta / la pnl nu a iesit nici portarul desi l am rugat / nu refuzam dialogul cu niciun reprezentant al puterii / nu ne intereseaza culoarea / nu afem afilieri sau afinitati / insa PSD dialogheaza, ceilalti nu / este o constatare si un fapt / de la dialog pana la fapte este o distanta dar e totusi un pas

 3. O sa dea la Tesa, pai o infirmiera pe sectie de covid va castiga 7000 de ron, cu mult peste un politist de penitenciare. Pai asta e echitate si corectitudine!!!

 4. Se tot vorbește că una din condițiile din PNRR ar fi trecerea pensiilor de serviciu prin malaxorul contributivitatii. Ce știți despre asta?

 5. Azi mi-a venit factura la gaze…920, luna trecuta 405, aproape acelasi consum, sunt la program de 8 ore, salariu 3980 in decembrie. Vai de noi!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.