De ce asimptomaticii nu sunt testati?

Este necesar sa ne lamurim cu privire la regulile privind testarile COVID-19! Am avut politisti de penitenciare care au intrat in contact direct cu persoane infectate cu coronavirus si care totusi nu au fost testati. Acestia intra in izolare 14 zile, timp in care toti colegii care au avut legatura cu cel in cauza, stau in stres si asteapta verdictul. In functie de acest verdict, o mare parte din personalul unitatii respective poate  fi blocat la domiciliu pentru 14 zile. Este  de notorietate faptul ca Romania are putine teste si din acest motiv au fost stabilite anumite reguli care nu permit testarea in masa ci prin selectia prioritatilor.

Avem doua documente de referinta care reglementeaza testarea si tratarea COVID-19:

    • A se consulta si algoritmul de testare pentru COVID-19, internare si externare (actualizat de INSP/MS)

 

  • OMS 487/20202 – aprobarea protocolului de tratament a infectiei cu virusul SARS-CoV-2 (denumirea corecta a virusului, COVID-19 fiind boala)
    • Extrase din OMS 487/2020  (scheme de tratament):

In concluzie, doar contactii simptomatici ai cazurilor confirmate se vor testa pentru COVID-19. Contactii asimptomatici intra in izolare 14 zile fara a mai fi testati.  Speram ca regulile mentionate sa fie flexibilizate in perioada urmatoare, dar pentru acest lucru este necesar un numar mult mai mare de teste care sa fie disponibile pentru o verificare mai extinsa a populatiei.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Risc de COVID-19: voi fi testat? Reguli MS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *