Starea de urgenta expira pe 15 mai 2020, data de la care trebuie reluate anumite activitati (vizite detinuti etc) activitati care suscita resurse umane astfel incat nu va mai fi posibila asigurarea celui de al 5-lea schimb de sprijin pe turele operative. Prin urmare a fost luata decizia de revenire la programul normal de 4 ture in ritm 12/24-12/48 incepand cu data de 15 mai 2020.
In acest sens ANP a transmis astazi o adresa (nr. 32788/24.04.2020) in unitati cu instructiuni de organizare a acestei reveniri. A fost pus la dispozitie si un model de planificare din care reiese faptul ca membrii celui de al 5-lea schimb, incepand cu data de 15 mai, isi vor relua programul pe care il aveau anterior.
De la unitate la unitate pot aparea particularitati dar fiecare isi va organiza local lucrurile si va finaliza luna mai avand doua schimburi care vor acumula mai multe ore suplimentare si asa mai departe. Practic se incheie etapa de criza din perspectiva programului dar nu si a riscului si implicit masurilor de protectie care in opinia noastra trebuie chiar intensificate pe masura ce restrictiile la nivel national incep sa se reduca.
45 de răspunsuri
Felicitari pentru pozitia abordata in interesul angajatilor , in permanenta ati fost alaturi de oameni. Impreuna si in primul rand oameni.
Cu pensionarile,cum ramâne?!!
daca starea de urgenta nnu se va prelungi – toate masurile date pe durata starii inceteaza si ele / oricum vor aparea precizari noi / pandemia nu se opreste pe 15 mai
Multumesc
Pensionarea nu este o masura luata pe durata starii de urgenta ci este o masura introdu-sa in statut pe aceasta perioada si pe alte perioade.
Iar cei care își desfășoară activitatea la 8 ore, vor reveni la normal sau tot in 2 ture o sa meargă? Sau cei detașați prin DZU la alte compartimente?
f probabil se revine / discutam cu ANP / urmnarim si evolutia situatiei din unitati
Speram sa nu se mai prelungeasca starea de urgenta ca s-au folosit destul sefii de ea…doar asta am auzit perioada asta ca vai de mine e stare de urgenta, ca gata cu joaca, ca acum suntem militari…de parca pana acum nu ne-am facut treaba daca nu a fost stare de urgenta…
Chiar va rugam sa discutati cu ANP problema aceasta a programului pentru ca sunt unități unde smecherii cu stele vor sa ramana la acelasi program de 2 sapt la 12 ore si 2 sapt acasa… Nu mi se pare normal asa ceva.. Sunt unități unde nu au respectat deloc recomandarile ANP cu privire la program… Vi se pare normal ca ofiterii cu funcții de conducere sa lucreze 2 sapt si 2 sapt sa stea acasa avand in vedere situația operativa? Mie personal nu… Cu respect
Păi dacă se revine din 15 Mai la 4 schimburi, ce se întâmplă cu cele două schimburi care până pe 15 își fac Nr de ore pe lună Mai ?
uita-te putin pe imaginea de la final articol
Schimburile rămân cele de la declanșarea stării de urgență? Umblă o vorbă că schimbul 2 devine 1 de la 1 mai…
aveti modelul de planificare in articol
Telemunca cum se pontează/plătește?
Se ponteaza 8 ore si-ti completeaza norma de munca pentru a putea fi platit integfral pe fti (fond de timp individual)
Și în ce va consta telemunca? Formare profesionala prin teme și testare?
Detalii complete: https://snpp.ro/telemunca-pentru-toti-solutii-pentru-fondul-de-timp-in-politia-penitenciara/
Buna ziua domnilor,exista vreo adresa scrisă precum ca cei de la regim deschis pe perioada stării de urgentă trebuie sa își efectueze pedeapsa la regim închis?(doar la uși ma refer aici) adica uși închise mereu?multumesc !
Decret 195/2020 art 47 (3) Persoanele condamnate clasificate în regimul semideschis și deschis pot executa pedeapsa în camere de deținere permanent închise și asigurate.
va multutumesc,cam neclar articolul asta prin acel “POT”
acela e decretul pe baza caruia in sistem s au luat decizii concrete / scopul este prevenirea raspandirii virusului
Iar ,, modelul” presupune 2 schimburi la 8 ore in prima saptamana… Plus schimbul de la 12 ore, deci 3 schimburi , zilnic, in prima saptamana…
Lucruriule sunt simple. Se pastreaza programmul starii de urgenta pana pe 15 si ulterior se trece la cele 4 schimburi asa cum ati lucrat pana acum. Eventuale reglaje se fac la nivelul fiecarei unitati in functie de prioritati si probleme
Domnule președinte va rugam sa discutati cu ANP si problema structurilor de interventie pentru a nu ne lovii de abuzurile directorilor de unitati… In adresa cu modificarea programului la 5 plutoane grupa a fost integrata programului de 12 ore…. Atata timp cat anp revine cu o noua adresă in care se spune clar ca plutoanele revin la formula de 4, sa faca ceva precizari cu privire si la grupe in care sa revenim si noi la programul de 24 de ore… Asa e normal…
Se autodeduce ca se revine la normal pe toate fronturile.
Nu vreau sa fiu răutăcios si sa comentez decizia lucrului în 5 ture -fiasco, dar mi as dori foarte mult ca ANP sa tina in continuare cursele oprite,s a dovedit ca audierea online este pur si simplu ceea ce trebuie sistemului penitenciar,ar trebui să fie normalitate.si pe o perioadă mai îndelungată sa fie oprite si vizitele.aceste două aspecte mi se par ca ar fi punctele vulnerabile în cazul infectarii covid19.plus pct de lucru exterior bineînțeles.
In privinta audierilor on-line si eu sunt de acord ca ar trebui sa devina o practica uzuala in sistem tinand cont si de cheltuielile semnificative in caz contrar. Vizitele sutn un subiect fierbinte care poate escala daca nu gva fi tratat cu atentie. Este un factor de risc Covid insa la fel de riscant e si ingradirea acestui drept limitandu-l la on-line.
In prinicipiu, nu ar trebui sa insemne o problema acordarea de viziste cu respectarea unor reguli stricte si daca vom avea capacitatea de a nu fi refractari imbratisand acel vesnic ~nu se poate:
– limitarea la 1 persoana vizitatoare / detinut cu aviz covid de la medicul de familie, si care nu a sosit din strainatate in ultimele 14 zile pana la efectuarea vizitei
-limitarea bunurilor primite prin vizita la cele de igiena/stricta necesitate,
– limitarea primirii banilor doar prin mandat postal
– control temperatura in pc1, acordarea mastii si manusilor indiferent daca se prezinta cu acestea;
– trecerea printr-un tunel de dezinfectare (de preferat a fi montat in pc 1 si pentru personal)
– stabilirea unui traseu distinct pana la sectorul vizita
– insotirea a nu mai mult e3 persoane vizitatoare cu pastrarea distantei fizice de cel putin 1,5 m intre acestea
– acordarea vizitelor doar cu dispozitiv de separare si fractionat programul de vizita pe intreaga perioada a zilei
Teoretic am avea o vara la mijloc cand se presupune ca ar scadea in intensitate puterea acestui virus. Adaptarea la situatii complicate provocate de acest virus ar trebui sa se realizeze fix in aceasta perioada de relaxare. Altfel vom fi buni “de plata”…
Dle Tudorache,mai bine păstrăm măștile si mănușile pentru noi.(editat) si (editat) mai pot astepta pana se va mai detensiona situația ,ca oricum nu i vad eu stând cu masca peste (editat) si sa respecte dispozițiile.regulile expuse de dvs nu pot fi implementate în toate unitățile,din cauza factorului logistic.haideti va rog sa intervenim pe lângă ANP,poate reusim odata sa starpim turismul deținuților intre unitati si pe o perioadă de cel puțin 3 luni sa nu dam drumul la vizite.ganditi va doar situația în care un vizitator își dă masca jos si incepe sa vocifereze intr un spațiu închis alături de alte persoane.munca noastră de până acum va fi fost de prisos.multumesc.
Ne place sau nu, obiectul muncii il reprezinta detinutul. Regulile expuse de mine sunt cu titlu orientativ/perioada asta trebuie sa debarasam de unele metehne precum aruncarea rapida a vinei pe factorul logisitc. De aceea faceam referire la a renunta sa fim refractari.
Purtarea mastii de catre vizitator poate reprezenta o obligatie similar altor obligatii pentru care se pot lua masuri instant de anulare a vizitei. Cu totii suntem constienti ca avem nevoie de baza materiala de protectie insa punerea la dispozitie a unei masti si a unor manusi pentru vizitator vine tot in sprijinul nostru si pentru protyectia noastra. Spete de genul celei invocate cum ca unul sau altul ar vocifera fara masca, sunt doar spete. De inventat putem inventa cu sutele, stim bine.
Va trebui sa constientizam si va fi un moment cred eu critic cand se vor relaxa masurile iar detinutii isi vor cere unele drepturi suspendate, de genul celeui legat de vizita. Ca sistem, recomandabil e sa prevenim si sa gandim inainte de producerea unor situatii neplacute.
Turismul penitenciar cu totii ni-l dorim sa dispara. Stim foarte bine ce resurse umane si materiale se irosesc in situatia asta. Totodata insa mai stim ca nu depinde de noi ci de instantele de judecata si pretentiile de prezentare a unor judecatori. Acest exercitiu al audierilor online poate a insemnat si un extemporal pentru sistem si instante.
Va place sa nu,sa folosesc cuvintele dvs,sindicatul apara drepturile angajatilor si nu al deținuților.asa ca dreptul meu la sanatate si al familiei mele este mai presus de orice.nu trebuie să ne grăbim cu relaxarea restricțiilor pt ca situația în mod sigur va degenera.dvs, alături si de celălalt sindicat trebuie să vegheati la mentinerea factorului de risc la cote minime,știm bine cu cine avem de-a face ,nu trebuie să ne ferim de lucrul asta.noi nu suntem in slujba infractorilor(detinutilor),noi reprezentăm STATUL.multumesc
De la ce am pornit si la ce am ajuns 🙂
Amplecat de la o ipotetica situatie si de la eventuale masuri in cazul acestor situatii ipotetice si am ajuns la apararea drepturilor detinutilor. 🙂
S-a vazut altceva in atatia ani, cum ca am fi aparat drepturile detinutilor in dwetrimentul angajatilor? Sa nu amestecam!
Ca ne place ori nu, am ales sa reprezentam Statul in sistemul penitenciar. Care sistem penitenciar custodiaza detinuti, detinuti care reprezinta obiectul muncii politistilor din penitenciare. Prin incidenta, crearea unor situatii in randul detinutilor inseamna situatii si pentru noi, situatii la care trebuie sa ne adaptam pentru a mentine siguranta si ordinea publica.
Cu titlu PREVENTIV, repet, zeci, poate sute de spete trebuiesc tratate ca potentiale evenimente in fapt. De aici si teoria legata de acordarea viuzistelor pentru detinuti. Sa nu ne cramponam in prejudecati, zic!
Cum se ponteaza munca in telemunca pentru cei care am lucrat in acest fel?
Se pierde automat sporurile de antena,praf?
Ce altceva mai este afectat la salariu?
Doar sporurile de prezenta sunt afectate, cele de care beneficiai si erau determinate la locul de munca
Pierzi aceiași sumă pe care o pierzi cu ocazia oricărei neprezențe la serviciu (CO, IP…). Nu vrei să pierzi prea mult, îți iei CO în perioada de telemuncă, și aia e…
buna ziua!
Domnule Stefan ce mai spun prietenii dumneavoastra din anp de fondul locativ?
ajungeti la o intelegere cu ei sau….. ?
om ajunge si la astea daca ne lasa covidu
Nu se precizează nimica de programul celor care desfasoara munca la 8 ore si acuma lucreaza in 2 ture sau sunt detasati in alte sectoare. O sa revina la normal sau vor lucra in continuare asa? (Sper sa vina o decizie clara de la ANP, nu sa ramana la latitudinea conducerii unității….)
Asa cum a fost precizat si in articol. Vom reveni la programul normal incepand cu 16 mai. Rolul fiecarei unitati in parte va fi acela de a echilibra acolo unde este cazul si de a-si mentine masurile de prevenire a virusului. De asemenea, vad ca normalitate ca fiecare unitate sa decida si alte masuri de preventie daca este cazul dar neafectand o planificare normala in serviciu.
Domnule președinte am o întrebare…. Exista stabilit un program fix pentru cei care lucrează la 8 ore? Va întreb pentru ca la o unitate penitenciara se lucrează pe sistemul 2 săptămâni acasa 2 saptamani la munca in timp ce la alte unități penitenciare se lucrează pe doua ture de la 6 la 2 si de la 2 jumătate la 22:30…e normal ca oamenii sa si piarda din zilele de concediu pentru a face fondul total de lucru????
In privinta pierderii concediului dde odihna, citeste cu atentie https://snpp.ro/telemunca-pentru-toti-solutii-pentru-fondul-de-timp-in-politia-penitenciara/
Programul gandit in starea de urgenta va fi valabil pana la 15 mai. Ulterior se va trece pe program normal, anterior starii de urgenta. Asta nu inseamna ca nu pot interveni masuri de prevenire a infecatrii cu Covid-19, insa fara a periclita din drepturi. Perioada asta este un examen pentru toti factorii de decizie, cei filtrati de sistem. Vom veghea atenti si vom reactiuona acolo unde va fi cazul!
După expirarea stării de urgenta se poate ieși din nou la pensie dacă se va întra în stare de alerta?
vedem ce norme apar / in principiu da / dar se trece in stare de alerta / vedem cu va fi incadrata
sunt doua cuvinte diferite alerta si urgenta,deci se poate iesi?
vedem normele
Buna ziua, eu am făcut cerere de iesire la pensie cu data de 15.05.2020, in cazul acesta eu cum as putea beneficia de decizia 51/2019? Am la acest moment peste 31 de zile de concediu de odihna pe care trebuie să imi fie plătite ,cum se calculează plata acestora deoarece din spusele colegilor care au ieșit la pensie nu au primit mai mult de 1000-1100 de lei.Multumesc!