Decidem viitoarele acțiuni

O acțiune atipică marca SNPP-EUROPOL, ambele sindicate membre ale federației PUBLISIND, prin care am atras atenția mass-media, guvernanților și opniei publice. Am schimbat și paradigma protestelor din partea sindicatelor ceea ce deranjează enorm. Noi nu tolerăm lipsa dialogului, nu suntem dirijați sau manipulați de vorbe goale. La PSD am primit invitație la dialog. Și am demonstrat că avem blazonul celui care respectă o atitudine firească și de bun simț politic.

La PNL și la Guvern am aruncat fumigene, ca răspus pentru atitudine îmbâcsită de tăcere și lipsă de empatie socială. Nu suntem iubiți de cei care-și doresc apatie în stradă când încalcă drepturi neaplicând legile în vigoare. Și nici nu ne dorim să fim iubiți de astfel de specimen politic. Cu fum și mișcări sindicale care să atragă atenția nu doar în plan național vom reacționa când suntem ignorați.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Retrospectivă Miting partide politice
Share on facebook
Distribuie

11 răspunsuri

 1. politistii au inceput sa depuna amendamente la Ordonanta de Urgenta pt buget 2022, evident ca solicita doar pt ei, clasic. Pt noi, Politia Penitenciara, depune cineva amendamente? Care este planul?

 2. Ce parere aveti, se pare ca s-au gasit bani pt altii:

  BREAKING Ministerul Transporturilor a cedat după cea mai mare grevă din ultimii ani: Salariile cresc cu circa 10% de la 1 ianuarie / Dimineață, ministrul Grindeanu refuzase mărirea salarială

 3. Am văzut și eu astăzi cei de la (editat) prin domnul (editat) au depus amendamente pt creșterea salarială doar pt poliție .F frumos

   1. Se pare ca suntem auziți dacă aplicam metode mai drastice! Luam cazul cu greva spontana in CFR. S au găsit banii de majorare salarială imediat. Nu avem dreptul la greva dar avem foarte multe activități pe care le putem refuza legal.

 4. Cum se observa ca Europol a acționat solidar cu Snpp, ideal ar fi sa sa intervenim in continuare impreuna.
  Schimbați tactica dl președinte sau adoptați strategii de coerciție cât permite legea pentru a putea fi luați in seama. Se pare ca și in cazul Ministerului de Transporturi in câteva momente s-au găsit bani pentru majorare salarială.

  1. pentru noi ca lideri nu este f complicat sa incadram juridic un context de greva / insa trebuie ca peste 50% din personal sa semneze si sa inceteze lucru atunci cand va veni vremea / cu toate riscurile care pot aparea din interpretari de lege (vom detalia la vremea potrivita) si cu suspendarea raportului de serviciu pe durata grevei cf legii / nu ne aruncam cu usurinta in asa ceva dar daca vom fi nevoiti noi vom suna din bucium / vedem cine va raspunde / am trecut prin asta in 2009-2010 / ulterior au introdus o interdictie in legea dialogului / dar si noi am mentinut dreptul in L145 care s i lege speciala si mai recenta – tot organica fiind

   1. Pai daca nu suntem luati in seama cred ca vom gasii cel putin 60 % din angajati dispusi sa faca greva conform spuselor dumneavoastra. Trebuie totusi sa ne punem de acord si cu celelalte sindicate.
    Nivelul de toleranta fata de inca o amanare a legii salarizarii este foarte foarte scazut in unitati. Oamenii asteapta sa sa facem ceva decisiv, stiu ca ati mai auzit asta de nu stiu cate ori pe aici dar oamenii chiar asteapta sa se stabileasca ceva si “sa pornim la drum”. Nu trebuie blamati oamenii pentru ca va critica pentru ca nu inteleg cum functioneaza politicul si li se pare ca “toti” primesc, mai putin noi. Multi suntem din noua generatie si vrem sa ne facem auziti ca suntem dispusi si noi ca si cei din vechea generatie sa iesim in strada, sa blocam activitatea (sau ceva asemanator dar legal), vrem sa facem mai mult decat niste scandari in fata prefecturilor.
    Vedem zilele acestea ce se intampla. Succes astazi !

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.