Ministrul Justitiei trebuie sa isi asume ordinul

SNPP cere Ministrului Justitiei asumarea ordinului prin care valoarea normelor de hrana pe durata starii de urgenta trebuie actualizata. In ultima perioada intre institutiile din sistemul de aparare nationala, ordine publica si securitate nationala au existat discutii pe subiect, insa impactul bugetar a generat tergiversari in decizii. Mai multe detalii in solicitarea SNPP:

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Recalculare norma de hrana pentru starea de urgenta. Demers SNPP

19 Responses

 1. De apreciat ,insa, mai bine ati scrie o adresa catre MJ cu argumente pt actualizarea normei de echipament care este jalnica comparativ cu oricare structura…cred ca si cei de la locala stau mai bine….
  Ce ziceti,incercam?

 2. Ne spuneti si noua in ce stadiu se mai afla aplicarea deciziei 51 a ICCJ la nivel de ANP?
  Centralizarea a fost facuta de mult….
  In cat timp aproximativ va fi aplicata?

 3. Domnilor, oare noi cei care am dus greul penitenciarelor în starea de urgență (mă refer în special la schimburile operative care au lucrat în acel program infernal), cum vom fi stimulați? Înțeleg că medicii care s-au luptat cu covid-ul au luat stimulent de 500 de euro, dar noi? Să nu uităm că datorită nouă niciun deținut nu a fost infectat, iar răsplata noastră care e? Salariul îl luăm oricum, dar eforturile depuse de noi, chiar nu contează?

  1. Nu prea interesează pe nimeni în general, capitolul penitenciare, dar ar trebui făcute presiuni din partea sindicatelor referitor la această temă. Oare este relevant acest subiect pentru sindicate? Și aici mă refer la toate sindicatele din penitenciare.

 4. Buna ziua! Am și eu o întrebare… Unde as putea citi tot ce tine de escortarea deținuților? Va multumesc frumos!

 5. Va salut Dl Președinte! Cu orele suplimentare efectuate înainte de 2018 neplătite și neacordate ce se întîmplă?Se prescriu și se pierd? Cu considerație

  1. trebuiau compensate prioritar cu timp liber / cele care se puteau plati prin lege se plateau, cele mai vechi se compensau / asa au fost si instructiunile trimise de ANP la acea vreme

 6. Domnule Teoroc,
  Chiar nu avem nici o veste cu privire la ridicarea coefcientilor la maxim?
  In ce stadiu se afla la nivel de ANP?
  Centralizarea a fost facuta,de ce anume este nevoie??

   1. Speta exacta:
    Multi tineri definitivi cu,coeficient actual de 2.7 si cu ridicarea la maxim am ajunge acum la 2.9(max prevazut de functie) ,nu ar mai fi nevoie sa asteptam inca 2 ani,gresesc cu ceva?
    Nu presupune asta ridicarea la maxim a coeficientilor?

    1. pe principiul – „la munca egala – plata egala” – daca atributiile sunt identice si plata diferita – este posibila modificarea coeficientului, intr-adevar
     aspect care ii va deranja pe cei mai in vrasta care au ajuns la coeficientul maxim in niste ani de cariera
     practic aceasta eliminare de inechitati va elimina in mare parte si ideea de cariera in categorie
     centralizarea este pe cale de finalizare

     1. Cred ca diferentierea este facuta prin alte aspecte,gradatie,spor fidelitate,vechime,etc.
      Diferenta de 0.2 la coeficient pe care o vom lua cei mai tineri nu cred ca are de ce sa fie suparatoare pt cei in varsta,mai ales ca nu are deloc un impact financiar consistent.
      Cred ca ar trebui sustinuta si de dvs aceasta initiativa deoarece aduce un plus membrilor,indiferent daca sunt cu mai multa sau mai putina vechime.
      Concret,se va aplica pt toti membri sistemului care nu au ajuns inca la nivelul maxim al coeficientului ?

     2. Ps: cred ca acest ajutor implica doar o accelerate a coeficientilor pe care oricum ii luai in 2 ani,nu vad cum afecteaza cariera sau supararea celorlalti ca unii ajung cu 2 ani mai devreme la coeficientul maxim.
      Repet: este un plus pt angajati ,pentru membri sindicatului.
      Dvs,mereu ati sustinut castigul oricarei categorii daca este un plus,nu inteleg retinerea de acum….

 7. Multumesc Dl Președinte pentru răspuns privind orele suplimentare neplătite și neacordate.Ce sfat ne dați? Sa acționăm in instanța?Cu stima

 8. toata lumea discuta legat de decizia iccj de a ridica la 2.90 coeficientul la agenti ! dar de ce nu ridicam la 3.10 cat au toti agenti in A.N.P.! acela este coeficientul maxim ! eu lucrez la cel mai mare penitenciar din tara ( ca nr de ppl) si am 2.70 . De la 2.70 la 3.10 la vechimea mea sunt 400 de ron lunar ! de ce sunt lipsit de acesti bani?

  1. niciun agent din Politia Penitenciara nu are mai mult de 2,90 / pentru ANP conform OG 64/2006 se acorda un plus de 0,25 care se materializeaza in salariu fara a modifica coeficientul propriu-zis
   doar la MAI sunt coeficienti mai mari de 3 (sefi post)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *