Astazi a fost votat si adoptat proiectul de lege care elimina pensiile speciale dar nu si pe cele militare. Amendamentul obtinut in Comisia de munca din camera deputatilor ne-a pastrat pe noi si pe politisti in sistemul de pensii militare desi initial proiectul ii mentinea strict pe militari. Astazi, inainte de votul din parlament dat aceastei legi care foarte probabil nu va trece examenul de constitutionalitate, reprezentantii Federatiei PUBLISIND inclusiv presedintele SNPP Stefan Teoroc, au avut o intalnire de o ora cu premierul Romaniei, Ludovic Orban, pe acesta tema de maxim interes dar si referitor la inechitatile din plan salarial. Federatia PUBLISIND informeaza:

PUBLISIND – intalnire cu premierul Romaniei. Despre pensii si salarizare

Astazi incepand cu ora 9,30, la Palatul Victoria, o delegatie BNS/PUBLISIND a participat la o intalnire cu Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban.  Delegatia a fost formata din Presedinte BNS – Dumitru Costin, Presedinte PUBLISIND – Stefan Teoroc, Secretar general PUBLISIND – Cosmin Andreica, Vicepresedinte PUBLISIND – Catalin Traistaru, impreuna cu doi lideri sindicali din domeniul grefei judiciare (George Parvu si Lacramioara Rusu Cipiniuc). Temele principale ale intalnirii organizate in regim de urgenta de presedintele BNS, au vizat pensiile si salarizarea, respectiv inechitatile salariale.

Privitor la pensii, problema principala dezbatuta a fost cea privind iminenta eliminarii pensiilor grefierilor la pachet cu ale altor categorii de salariati bugetari prin adoptarea unui proiect care urma a fi votat in cursul zilei de astazi, ceea ce s-a si intamplat de altfel.  Intalnirea cu premierul s-a desfasurat cu putin timp inainte de votul exercitat in Camera Deputatilor. Reprezentantii grefierilor au pledat pentru mentinerea pensiilor de serviciu argumentand detaliat si avertizand cu acutizarea protestelor deja declansate, pana la blocarea activitatii prin declansarea grevei pentru care la acest moment se strang semnaturi.

S-au purtat discutii si privitor la pensiile militare, delegatia PUBLISIND oferind date si exemple care au contrazis extremele intens mediatizate dar mentionate si de primul ministru (asa-zisii „pensionari de 45 de ani, cu pensii de peste 20.000 lei„). Reprezentantii PUBLISIND au explicat ca media de varsta pentru trecere in rezerva din structura de aparare nationala este de 51 de ani, iar media valorica a pensiilor militare se situeaza putin peste 3500 de lei. Iar aceste drepturi, ca si in cazul grefierilor, sunt in realitate o compensatie pentru o cariera in conditii deosebite de munca, sub incidenta unor riscuri specifice, dar in mod special pentru interdictiile si incompatibilitatile impuse acestor categorii de salariati.

cititi mai mult

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Ramanem cu pensiile militare. PUBLISIND azi, la Palatul Victoria

19 răspunsuri

 1. Ne am liniștit cu pensiile, cu toate ca eu mai am cât china până la pensie, dar în ce stadiu mai e proiectul cu transformarea chiriei în rate?stiu ca ma vor înjura multi dar pe mn asta ma roade.multumesc

  1. Proiectul a fost intarziat de unele interventii din exterior. Independent de interventia noastra ca sindicat asupra unor aspecte bizare din proiect, propuneri de modificare au fost si din partea unor salariati, in nume propriu. Si au fost indeajuns de multe incat MJ sa retransmita proiectul pentru o forma finala. Dealtfel MJ extrem de fair-play ttinand cont de context. Va trebui sa ne obisnuim cu faptul ca sindicatele au relevanta in asemenea situatii si ca orice interventie independenta nu face altceva decat sa ingreuneze.

     1. Păi nu i mai vad pe pnl iști prea mult la butoane,e an electoral daca nu ma înșel, abia în toamna se va forma o altă majoritate, sincer nu vad sa ne ia cnv în seamă.

     1. Desi putin probabil, teoretic, intotdeauna exista un risc. Macar sa ne prinda cu ministru in functie la momentul cand vom solicita semnarea. Cu totii observam ce se intampla in plan politic.

     2. Din ce spuneti dvs se pare ca nu e hotărâtă forma finală si deci nici macar nu sta in pixul ministrului hotărârea.eu ma gândeam ca agenda ministrului e atât de încărcată încât nu si poate pune semnătura pe o amarata de hartie ca n are timp,dar de fapt hârtia încă nu a ajuns la el pentru ca nu are forma finală.wow…nu vreau sa arunc vorbe în vânt dar cred ca nu exista voința.parerea mea

     3. Indiferent de ce se intampla in plan politic, noi vom presa pentru realizarea target-ului sindical in favoarea oamenilor. In scurt timp vom reveni cu date complete.

     4. pe cine ajuta o coborare a grupei de munca la o categorie de salariati? sa fie acesta un demers sindical logic? daca tot nu pot creeste intr-o parte, mai bine scad in alta?

 2. Încă o data membrii SNPP,trebuie să înțelegă că au un președinte-ȘTEFAN TEOROC,care are un cuvănt greu de spus ptr. arma penitenciare.
  Ca fost lider de sindicat,cred că îl cunosc în procentaj de 50% !
  Tace și lucreaza-nu îi plac aparițiile pe sticla!
  Cu stimă-un fost pălmaș!

 3. Sa inchida nene posibilitatile de tras in piept cu pensia la 43 de ani ca din cauza unor oameni- tot de-ai lor pana la urma ca tot ei ii angajeaza consilieri sau secretari – au de tras mii de oameni.

 4. Domnule Presedinte in cadrul intrevederii cu primul ministru sa abordat si cazul pensionarilor iesiti dupa anul 2017. Care este situatia art.40 din OUG 57/2015 si art.VII din OUG 59/2017. Au fost emise ordine MAI si MJ in luna decembrie in ceea ce priveste OMM dar m-am uitat pe talonul de pensie pe luna ianuarie 2020 si aceste ordine nu se vad( banutii) pe cand impozitul este la pensia pe care ar trebui sa o primesc dar totusi sunt plafonat la media soldei. OARE ESTE NORMAL Nu mai discutam despre salariile compensatorii la trecerea ” PE LINIA MOARTA “.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *