Treaba cu salarizarea o depașește

Aflam de pe pagina Federației PUBLISIND ca Ministrul Muncii are bani de dat pe proiecte de legi sau cu alte cuvinte că incompetența costă foarte scump. În loc să-și pună armata de specialiști la muncă, Raluca Turcan vrea să plătească cu bani grei, din bugetul de stat, experți din exterior, care să elaboreze proiectul noii legi a salarizării bugetarilor, prin care să taie salarii și sporuri, ca să facă economii la buget… De-a dreptu’ reformă dom’le!

Raluca Turcan cere consultanță din afară pentru noua lege-cadru de salarizare

Ministrul Muncii se predă! După prea multă vorbărie cu prea puțin fundament pe subiectul salariilor si al sporurilor spectaculoase din sectorul public, mai nou se caută specialiști prin afara ministerului, pentru a pune capac definitiv așteptărilor bugetarilor la o salarizare decentă și echitabilă. Conform unor informații de ultim moment transmise de BNS, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va contracta în trimestrul I al anului 2022 o firma de consultanță care va elabora proiectul noii legi-cadru privind salarizarea bugetarilor.

Ministerul Muncii nu mai are specialiști, trebuie vărsată o căruță de bani în buzunare straine pentru a concepe un proiect de lege. Proiectul va fi scris de consultanți de te miri unde, iar la eventuale consultări vom pune întrebări cui? Însa mai mult ca sigur nu vor exista consultări reale.

Trimestrele II si III ale anului 2022 sunt alocate elaborării efective a proiectului de către firma respectivă! În trimestrul IV proiectul va fi scos în consultare publica.  Raluca Turcan a comunicat faptul că ministerele de linie au trimis deja propuneri! Președintele BNS a cerut să se verifice câte din aceste observații au fost elaborate cu implicarea sindicatelor din domeniile de activitate. Cel mai probabil niciuna!

Deci în anul 2022 ne așteptăm la o nouă ordonanță care va ține pe loc aplicarea… cititi mai mult.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Raluca cere ajutor!
Share on facebook
Distribuie

3 răspunsuri

  1. Mulțumesc pentru informare … Dar ce putem face?! Avem vreo șansă să scăpăm (și de Raluca și de aberațiile astea)?

  2. Pai tocmai aia “de afara” e posibil sa le spuna ceva ce nu le va conveni : ca munca suplimentara se plateste, ca SDSL se plateste separat si nu e spor …. si alte drepturi pe care ei le ingheata, le aplica discretionar sau le amana prin tot felul de artificii .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *