PUBLISIND-SNPP: joi 21 septembrie – cel mai mare miting organizat la un minister

Peste 1500 protestatari!

PUBLISIND-SNPP va umple mâine trotuarele din fața Ministerului Finanțelor începând cu ora 11,00. Sunt așteptați peste 1500 de protestatari, membri în sindicatele afiliate PUBLISIND, respectiv salariați din poliție, poliție penitenciară, grefă judiciară, sport și tineret, Registrul Comerțului, CNCD, finanțe, asistență socială, administrație publică centrală și locală, mediu și alte domenii. Alături de publisind vor veni și alte organizații sindicale din Blocul Național și nu numai.

Am decis ca loc de protest Ministerul Finanțelor pentru că este ministerul inițiator al măsurilor fiscal-bugetare care se vor adopta de Guvern prin angajarea răspunderii sau altfel spus prin evitarea dialogului social. Măsurile afectează toți românii, nu doar sectorul bugetar. Dacă efectele măsurilor, enumerate mai jos nu vă afectează sau dacă mai aveți încă toleranță pentru acești guvernanți de carton care promit în campanii și taie imediat după, indiferent de culoarea politică, atunci nu aveți motive să participați la miting. În caz contrar, vă așteptăm pe toți la finanțe, lângă Piața Constituției, maine la ora 11,00. 

 1. taxe si impozite mai mari
 2. eliminare vouchere turism pt anumite categorii
 3. diminuare indemnizatii hrana si chiar eliminare pentru anumite categorii
 4. diminuare sporuri
 5. radiere posturi vacante
 6. desfiintarea a 70% dintre functiile esentiale (cu atributii de coordonare)
 7. eliminare partiala servicii si directii (nr mai mare de posturi necesar)
 8. desfiintare institutii sub 50 posturi, dupa radierea posturilor vacante!
 9. disponibilizare 15% personal din institutiile desfiintate/comasate/reorganizate după radiere posturi
 10. legea-cadru 153/2017 neaplicata integral (sporuri la nivel 2017)
 11. norme hrana/echipare si alte drepturi plafonate (apărare si ordine publică)
 12. modificare pensii de serviciu – eliminare pensii militare (care se mentin neindexate / neactualizate)
 13. lege-cadru noua cu diminuare plafon sporuri de la 30% la 20% si limite de cuantumuri
 14. amânarea continuată a platii sentintelor pe drepturi salariale
 15. riscul unor noi tăieri după rectificarea bugetară și după alegerile din 2024

 

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: PUBLISIND-SNPP: joi 21 septembrie – cel mai mare miting organizat la un minister
Distribuie

15 răspunsuri

 1. Domnule președinte, eu nu înțeleg un lucru și anume, de ce SRI – ul tace și nu are nicio poziție privind toată acesta bătaie de joc la adresa sistemului național de siguranță? Că, normal ei sunt și “șefii, coordonatorii” acestei structuri… Sau, de fapt, ei “lucrează” în tăcere?!

 2. Thor – nu cred ca știi care sunt atribuțiile SRI și cum operează ei. Îți recomand sa mergi sa citești.

  Doar nu vrei sa te ia de mânuță să îți dea raportul cu activititatea lor.

 3. Personal nu prea cred ca se va obtine nimic..decat un compromis, un ” rau mai mic ” , pe care il vom accepta caci nu vom avea incotro :). Tot nu inteleg cum va inchipuiti ca o sa puteti bloca activitatea in intregime a sistemului ( ma refer la greva preconizata pe final de luna), din moment ce nu functionam ca un tot singular, ci ca o unitate interconectata cu alte institutii. Un exemplu simplu: blocand activitatea instantelor de judecata prin neprezentarea detinutilor la termene, tot institutia va avea de suferit ,fiind amendata pentru neprezentarea persoanei condamnate..desigur ca 271 din Cod Penal se refera la ”..Persoana care..” dar pe termen prelungit e tot o obstructionare a justitiei si speta de mai sus prezentata. Ce sa zic.. mult succes dragi colegi :)!

 4. Am înțeles, mulțumesc. Deci, “lucrează” în tăcere 🤫 Știam că sunt militari și că nu au dreptul la greve, sindicat etc., dar mă așteptam, totuși, la o poziție a acestora chiar în contextul existent, cel al distrugerii acestui sistem pe care-l coordonează. Mă rog, poate că au una dar eu nu văd efectele… Ion, merci, pentru sfat, o să mă pun pe citit.

 5. guvernul creste salariul minim de la 3000 la 3300 lei! Automat cresc salariile politicienilor si altor categorii sociale , nu?
  Si pt noi? Cand se actualizeaza sporul anp si norma de hrana?
  Sau noi primim doar amenintari cu taieri?

 6. Luni se votează Ordonanța. Cum a rămas domnule președinte până la urmă? Răman orele de weekend, sărbători legale și funcțiile de șef birou?

   1. Apreciem implicarea pt cele mentionate, insa pt sporul de anp, salariu grad, notma de hrana ce ne spuneti?

    Acum ne multumim ca ramanem “fix cum eram si pana acum”??
    Asta e o tactica veche a politicienilor, taiem cat mai mult…:si la final va lasam la fel…

 7. Solda de grad se va majora că urmare a creșterii salariului minim brut pe economie ,respectiv 3300 lei de la 01.10.2023 ?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

În primul rând, oamenii!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare derulează o serie de proiecte cu finanțare europeană care vin în sprijinul membrilor de sindicat.