Protecție pentru polițiștii de penitenciare

Despăgubiri de viață, sănătate și bunuri

Pe parcursul anului 2020 au fost semnalate 109 incidente care vizau problematica agresivitatii la adresa personalului. Dintre acestea, 12 evenimente au presupus agresivitate fizica la adresa politistilor de penitenciare (prin loviri cu membrele superioare/inferioare sau obiecte confectionate din metal sau lemn), 10 au fost tentative de lovire, iar 8 agresiuni au fost materializate prin dispersare de lichide asupra personalului. Acestea si alte date au generat o nota de fundamentare pentru aprobarea unei Hotarari de Guvern care statueaza dreptul politistilor de penitenciare de a beneficia de protectie.

Motivul emiterii acestei Hotarari de Guvern privind conditiile de acordare a despagubirilor de viata, sanatate si bunuri pentru politistii de penitenciare il puteti studia integral accesand imaginea de mai jos:

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Protecție pentru polițiștii de penitenciare
Distribuie

5 răspunsuri

  1. Ce șanse avem, în procente si 100% sincer, să primim sporul specialistului de clasă? Am abandonat lupta pentru marirea din legea salarizării unitare în speranța aplicării acestui spor… Mai avem un pic si ne depășesc toți la salarizare. Ma gandesc foarte serios să mă reorientez profesional. Cu respect, astept un raspuns!

    1. Nu s-a abandonat deloc lupta asta. Cine a afirmat acest lucru? Doar ca, de pe pozitia de sindicat facem ce ne obliga fisa postului. Si vom transa problema la momentul critic. Pana atunci dialog…

  2. Buna ziua. Sa inteleg ca trebuie sa fac cerere scrisă către Directorul penitenciarului ,pentru a mi se acorda despăgubiri?dosarul se află în lucru la parchet,va trebui să astept o hotărâre definitivă, sau trebuie sa atașez doar copii după dosarul incidentului?

În primul rând, oamenii!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare derulează o serie de proiecte cu finanțare europeană care vin în sprijinul membrilor de sindicat.