SNPP cere revenirea la normalitate

Un mar al discordiei in ultima jumatate de an este acest program secvential al personalului care nu lucreaza in ture operative. Cei din sector administrativ (sintagma care include tot personalul care nu lucreaza in operativ sau socio) si din sectorul reintegrare sociala sunt impartiti in doua echipe pe fiecare structura si lucreaza in doua ture (6-14 si 14-22). In practica acest program nu este chiar de 8 ore intrucat se aloca un interval de timp pentru dezinfectarea spatiilor si pentru evitarea contactului intre ture. Cu toate ca programul este poate ceva mai mic de 8 ore, neregularitatea lui si orele extreme in care se incadreaza, provoaca probleme destul de mari personalului, generand un stres al carui nivel incepe sa iasa din limitele de toleranta.

Programul secvential a fost acceptat de personal in majoritate, insa odata cu apropierea redeschiderii scolilor, multi salariati au transmis sesizari catre SNPP in vederea revenirii la programul normal. Fara doar si poate, acolo unde acest program in doua ture chiar se poate respecta strict, el reprezinta o masura eficienta in cazul in care apar cazuri de infectare in unitati, evitandu-se astfel blocarea completa a unor structuri sau activitati pe durata lunga. Si aici teama principala vizeaza in special sectorul evidenta si cel financiar a caror blocare poate genera mari perturbari in functionarea unitatilor.

Cu toata eficacitatea unei astfel de masuri (singura la indemana, de altfel), constatata deja in situatii concrete, masura este una care pune o presiune mare pe personal si nu poate fi impusa pe termen nedeterminat. Am acceptat situatia suficient de mult timp, incat la acest moment sa se justifice o reanalizare si am cerut directorului general ANP revenirea la normalitate cat mai urgent posibil. Analiza solicitata s-a realizat deja iar din discutiile purtate ieri pe aceasta tema, se prefigureaza o actualizare a masurii in cursul saptamanii viitoare.

Se are in vedere revenirea la programul normal in paralel cu o autonomie decizionala acordata unitatilor care vor putea hotari totusi revenirea la programul secvential in cazul in care in unitate apar cazuri de salariati infectati care sa fi avut contact direct cu alti colegi. La momentul actual un numar mare de unitati nu raporteaza cazuri de infectari, una dintre cauzele probabile fiind in mod logic seriozitatea cu care personalul respecta masurile de prevenire a raspandirii COVID 19. Este absurd ca si aceste unitati care mentin o situatie buna in acest plan sa fie obligate sa lucreze in program secvential. Revenirea la programul in doua ture se va face la decizia directorilor unitatilor si strict pe perioada de 14 zile de la aparitia situatiilor. Cand noile masuri vor fi finalizate acestea se vor transmite in unitati.

Cu toate acestea se retine o ingrijorare ridicata privind cresterea numarului  de cazuri de infectare din Politia Penitenciara, cu perspective deloc linistitoare dupa redeschiderea scolilor. In mod clar trebuie sa fim mai vigilenti ca oricand si sa evitam o aruncare in derizoriu a tot ceea ce am realizat impreuna pana la acest moment. Si daca sunt dubii cu privire la faptul ca Politia Penitenciara si-a facut bine treaba, un singur indicator este determinant pentru a elimina orice echivoc: nu avem detinuti infectati! Punct! Iar acesta este un merit comun, chiar daca este corect sa ii evidentiem in primul rand pe cei care muncesc in prima linie, in contact direct cu detinutii.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Programul secvential “anti-COVID” – partea I (administrativ si reintegrare)
Share on facebook
Distribuie

3 răspunsuri

  1. Dle Teoroc, transmiteti ANP sa-l ia pe dl director Ardeleanu de la Severin , nu se poate lucra cu reticienta si obtuzitatea domniei sale , cu toate ca-l mentoreaza dl Popescu de la Tg Jiu , sa ne dea oricare alt director vor domniile lor dar sa ne scape de acest domn care exceleaza la neincredere, obtuzitate, netransparenta, lipsa de comunicare, nepricepere in special in sectoarele educatie , Ru si economic adminsitrativ , solicitare de birocratie excesiva . Cu acest domn Severinul nu da inainte. La initiativa dlui fost Dasdrp Popescu de la Dip , cu aprobarea dlui Ardeleanu si in urma unei situatii speciale din unitate , solutia privind paza perimetrului gasita de dumnealor a fost 2 patrule intre 7 posturi de paza cu imposibilitatea patrularii intre 2 dintre cele mai importante , cele dinspre spital unde sunt si geamurile camerelor de detinere ! Va rugam frumos dati-ne pe oricare altul, nu facem referire la cei vechi si aflati in litigiu dar nu faceti experiente cu noi ca o sa explodeze buba. Un grup mic dar sincer, onest si corect de ofiteri ! Cu stima !!!

  2. Dle cms sef Ungureanu. Severinul va roaga sa ne scapati de dl dir Ardeleanu, e obtuz, reticient, nepriceput ! De frica si din nepricepere solicita documente in exces, nu vrea sa faca nimic pt unitatea asta ! Isi pazeste doar scaunul, dar nici pe ala nu stie sa-l pazeasca conform legislatiei ! Aduceti pe oricare altul.

  3. Stimate ANP,
    Am ajuns la extenuare cu acest program! De la începutul acestei nebunii pușcăria a ținut primul loc in viața noastră și sincer va spunem, suntem obosiți! Ca a fost bun ori nu acest program, timpul o va arată .
    Cert este ca starea de urgentă/ alerta nu a născut altceva decât abuzuri ale unor manageri! Țelul unuia dintre ei este sa ne termine psihic și fizic… pana la epuizare . Regretabil este ca astfel de manageri au susținerea ANP, iar personalul nu conteaza (Am dispus! )
    Cu stima,

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *