Ocupare mai rapida a posturilor vacante

Astazi SNPP a purtat discutii cu conducerea ANP pe tema modalitatii de sustinere a probei scrise pentru concursurile care se vor declansa in scurt timp in Politia Penitenciara. Cunoastem cu totii deranjul semnalat de toti candidatii la concursurile care s-au derulat in trecut, pe motiv ca metoda sinteza urmareste o invatare a materiei cuvant cu cuvant, fiind o modalitate care nu mai este uzitata in multe institutii. Ambele metode au argumente pro si contra insa apreciem ca testul grila are o serie de avantaje clare.

In discutiile de astazi SNPP a sustinut cu argumente ca proba scrisa sa fie de tip grila, iar in intalnirea online derulata tot azi incepand cu ora 14,00 cu unitatile din Politia Penitenciara, Directorul General ANP a anuntat ca proba scrisa va fi sub forma de grila. Este drept ca prin grila nici nu se vor mai putea identifica acei candidati care nu scriu chiar corect in limba romana si tot atat de adevarat este ca puterea comisiilor este diminuata acest lucru avand un efect nu neaparat pozitiv in situatiile in care rezultatul este doar cu o zecime sub nota minima, de exemplu.

Dar in mod clar, daca se va clarifica modul in care se construieste grila de intrebari si cum se rezolva departajarea in caz de punctaj egal, noua modalitate a probei scrise va elimina multe din problemele generate de sinteza. Corectura va fi mai facila, contestatiile (mult mai putine, in mod logic) nu ar trebui sa mai ofere surprize, suspiciunea de subiectivitate a corecturii ar trebui sa dispara, iar riscul de litigii sa fie foarte mic.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Proceduri de concurs actualizate. Sinteza face loc grilei

43 de răspunsuri

 1. felicitari!! multumim pentru implicare! este un real pas inainte. grila va fi pentru toate concursurile,inclusiv sursa interna tco ? cu stima!

 2. Se va aplica testarea tip grila și la sesiunea de trecere a agenților in corpul ofițerilor sau doar pentru concursurile din extern ? Va mulțumim

 3. Domnule Presedinte,

  Vor fi primele concursurile de TCO ?
  Totodata,cand putem sti cum sunt repartizate pe unitati,centralizarea exista clar la ANP in acest moment ?

  Multumesc!

 4. In mediu online apar tot felul de informatii mai mult sau mai putin adevarate, de aceea as dori un raspuns din partea dvs.
  Este vreo sansa ca saptamana asta sau cealalta sa apara pe site informatii reale despre concursurile din sursa externa?

 5. Mi se pare gresit modalitate grila. Pentru cei care vin din sursa externa, clar este gresit. Spre deosebire de alte institutii tematica are logica si poate fi invatata „pe din afara”. Nu este usor, dar e logica si de bun simt si realmente imperios necesar a fi parcursa. Si mai mult, accentuez ca pt cei care vin din sursa externa este nevoie de studiu intens. Nu ai cum sa te familiarizezi cu sistemul daca nu studiezi cu seriozitate, responsabilitate si asumare. Viitorul job nu este o gluma. Facem ce facem si vrem sa accesam anumite locuri de munca dar, daca se poate fara efort. Si da…..am avea o problema cu limba romana. Ca sa nu vorbim despre……o minimă si de bun simt redactare a oricarei idei. Ex: dupa virgula ever vine spatiu:)! Mult succes si sper ca, aceasta modalitate de susținere examen nu va fi un teren propice pentru cei cu o pregatire superficiala. As aprecia ca textul sa nu fie banuit de aroganta sau orice in aceasta zona. Selectia trebuie sa fie dură ca si pana acum daca ne dorim lucrători profesionisti. E o mica mare diferenta intre a lucra la farmacia si a lucra la …..penitenciar! Mult, mult succes si in afară de motivatia financiară ….sper si la un alt tip de motivatie.

 6. Buna ziua. Aveti idee de ce nu pot participa polițiștii de penitenciare la posturile scoase la concurs astăzi? Stiu ca înainte era permis acest lucru

  1. In prezent exista o delimitare clara a ceeace inseamna concurs din sursa interna si concurs din sursa externa. Concursurile din sursa externa presupune dobandirea calitatii de politist de penitenciare ori actualul politist de penitenciare are aceasta calitate.

 7. Din pacate schimbările din funcție au fost dedicate….dar sa speram ca urmatoarele vor fi și în ajutorul unora care chiar i’si doresc schimbarea de funcție…

 8. Se fac angajări și de subofiteri sanitari? Se poate face transfer între INSTITUȚII. Adică plutitorul de MAPN se poate muta la Penitenciar?

  1. Nu exista acest tip de exemple. Orientativ puteți arunca un ochi peste variantele de subiecte de tip sinteza din anii trecuți. Esențial e sa va concentrati pe învățat. Toate subiectele vor fi din bibliografie. Eventualele spete vor avea incidența tot pe bibliografie și vor testa experiența personala și profesională. Deși e grila, sa nu fim prea relaxați…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *