Adresa celor patru federatii - urmeaza proteste

Ne-am intalnit online cu ministrul pe data de 5 ianuarie (data ulterior careia a primit o adresa comuna a sindicatelor), dar am avut si o intalnire directa, cu ocazia mitingului PUBLISIND-SNPP din 20 ianuarie. Cu ambele ocazii au fost ridicate probleme care s-au acutizat deja, deranjand din ce in ce mai tare politistii de penitenciare. Pe data de 20 ianuarie ministrul a aflat si despre iminenta protestelor in penitenciare, in cazul in care cel putin trei probleme nu sunt solutionate: asigurarea bugetului pentru incadrari, acordarea titlului de specialist de clasa si semnarea ordinului privind majorarea de 75% pentru parinti.

Daca luam ca reper data de 5 ianuarie, in scurt timp se face o luna fara sa avem niciun raspuns. Aceasta fiind situatia, cele patru federatii din Politia Penitenciara s-au aliat intr-un demers comun in cadrul caruia au notificat ministerul solicitand o intalnire directa pana pe data de 8 februarie, data la care avem in vedere organizarea unui miting la MJ precum si in fata unui numar de trei unitati din sistem, actiuni pe care le vom repeta periodic, modificand locatiile. Inca asteptam o reactie din partea MJ, insa incepem sa ne pierdem speranta si sa ne organizam pentru proteste, acestea urmand sa se adauge la cele pe care PUBLISIND le-a declansat inca din 31 decembrie 2020 si sunt continuate saptamanal.

Adresa semnata de PUBLISIND-SNPP, FSANP, FSSP, FPP:

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Problemele politistilor de penitenciare. Stelian Ion la a treia interpelare

4 răspunsuri

  1. Ma uit cu atenție și urmăresc site-ul ANP zilnic, și pe cuvântul meu de onoare, eu cred ca acești oameni nu vor sa ocupe locurile scoase la concurs. Cum sa pui un anunț vineri la ora 16, prin care anunți ca luni ai proba de concurs. Este aberant acest lucru, iar mie ca și candidat îmi este frica ca m-am pregătit pentru concurs, dar nu voi putea sa ma organizez logistic pentru a participa ( concediu, cazare, drum etc).
    Este foarte posibil ca multe locuri sa nu le ocupe din cauza absenteismului involuntar al candidaților,iar domnii de la ANP vor sa scoată la concurs și alte posturi.
    Va rugam sa ne sprijiniți în organizarea actualelor concursuri, atât pe noi ca și candidați, cât si ANP, în organizarea cât mai corecta a concursurilor, astfel încât sa putem participa și sa se poată ocupa locurile.

  2. Punctul 10 si anume sprijinul pentru locuinta este cel mai important dintre toate cele mentionate in adresa, este cel mai consistent, si trebuie luptat pentru el pentru a se elimina DISCRIMINAREA
    dintre angajati.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *