Priorități Poliția Penitenciară. Lista scurtă a SNPP

Drepturi salariale, posturi, concursuri, pensii

În vederea pregătirii întâlnirii ANP cu sindicatele planificate pe 28 februarie 2024 dar și în vederea semnalării aspectelor de maxim interes pentru personal către Ministerul Justiției, SNPP prezintă public lista de priorități a organizației:

  1. Modificare OUG 115/2023 – depășire plafon de 180 de ore de muncă suplimentară pe an – pentru Poliția Penitenciară
  2. Actualizare / deblocare grad (cuantum efectiv)
  3. Actualizare / deblocare norma de hrana (cuantum efectiv)
  4. Modificare norma echipare / actualizare / deblocare (crestere valoare corelat cu MAI)
  5. Majorare 50% – modificare baza calcul – SF in plata (data aplicarii)
  6. Pensii militare – norme de aplicare – detalii indexare / supraimpozitare
  7. Suplimentare posturi prevazute – 1600 posturi in plus (stadiu HG)
  8. Concursuri / memorandum / prioritati – operativ, TCO
  9. Calendar mutari 2024
  10. Modificare OMJ specialist de clasa – eliminarea dubla sanctiuni (stadiu proiect initiat la propunerea SNPP)
  11. Atributii camera operativa – limite – justificări
  12. Relocare unitati in afara oraselor (memorandum – riscuri – perspective)

Detalierea punctelor listate mai sus se va realiza în informări ulterioare.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Priorități Poliția Penitenciară. Lista scurtă a SNPP

Distribuie

17 răspunsuri

  1. Asteptam cu interes, vedem ca nimeni nu mai zice nimic de promisiunile din februarie care se termina…

  2. Concursuri / memorandum / prioritati – operativ, TCO , face referire și la funcțiile de conducere ?

  3. Poate nu ne uitati si pe noi cu TCO pe educatie (de deblocat) si noile TCO pe posturile unice de scos.

    1. in repetate randuri s a deschis subiectul / nu este un an simplu / noi ne dorim sa se produca / tine de anumite decizii / vedem cum vor merge lucrurile

      1. Ciolacu v a zis ca aproba cate memorandumuri se trimit, dvs ati zis asta, deci, de ce sa nu fie posibil?
        Vointa sa fie!

  4. Să trăiți ce se mai aude cu posibilitatea decontării ratei la casă în afara orașului?

      1. Si cand s a solicitat memorandum pt asta? Daca tot ne luati la misto?
        Premierul v a garantat ca se va aproba daca exista solicitare, ce informatii detine SNPP in acest sens?

  5. Exista deja un proiect de modificare a OUG 115/2023 pe circuit. ( PL-x nr. 33/2024- Nr Cam. Deputatilor).
    A fost adoptat de Senat in data de 12.02.2024 ( prin L725/2023) si in prezent este trimis la Camera Deputatilor ( camera decizionala) pentru aprobare. Noul OUG modifica și art. III 3 alin 2 și 7 din 115/2023 – si se revine la forma anterioară cu plafonul de 360 ore/anual. Este in procedura de urgenta.

  6. Despre pensionarii SNPP nimic ? In septembrie se fac recalculari la toti pensionarii din toata tara.Logic si normal nu ar fi sa se facă aceste recalculari si la pensionarii din sistemul apararii ? Nu bifati nimic in sensul ăsta la domnii guvernanti ? Am platit taxa sindicala de cand s-a demilitarizat sistemul penitenciar, nu meritam si noi ? Sau 4300 de lei/ lună este considerată pensie specială, după 29 de ani de sistem ?! Ce spuneti dle Presedinte Teoroc ?!

    1. Cuantumul pensiei este apanajul unor lupte sindicale pentru obtinerea unor drepturi care au stat la baza calcularii pensiilor. La momentul la care ati iesit la pensie acest cuantum reflecta o minima dreptate pentru cei 29 de anji munciti in sistem. De-a lungul anilor insa, fiind absolut natural, veniturile in activitate au depasit veniturile din pensie, daca ne raportam la pensiile mai vechi. Si asta se va intampla in timp si cu veniturile celor care ies acum la pensie. Se intampla natural.
      Cert este faptul ca, totodata, unele pensii sa cerasca mai putin insa tot din considerente de cuantum. Ultima actualiare cu 13,8% a insemnat pentru unele pensii cu mult mai mult decat cei 5% pentru cei imn activitate. Nimic de reprosat insa nu noi putem interveni pentru a destabiliza un circuit natural al vietii.

      1. Dle Tudorache ! Nu este “natural ” ca pensiile de stat civile sa fie actualizate si cu inflatia, dar sa se recalculeze si punctul de pensie, deci sa creasca din nou in luna septembrie ! Nu sunt invidios, ba dimpotrivă, insa problema se pune la organizatiile sindicale care nu pun presiune pe factorii de decizie ai guvernului ( vremelnici) ca pensiile din Romania sa fie calculate in mod egal si cu echitate ! Nu asteptam ” natural” sa murim ! Incercam sa facem ceva sa prelungim cat se poate viata, nu ? Metaforic vorbind ! Iar dv.ca lideri sindicali cu vechime ar trebui sa stiti că este o mare inechitate in randul pensionarilor.Cu totii veti ajunge in situatia neplacută ca sa vezi ca unuia ii mareste pensia si te depaseste cu mult si tie nu ti se poate mari, doar pt.simplul fapt ca ai fost militar si ai facut marea prostie in viată sa-ti servesti patria ! Rusine domnilor ca ganditi asa ! Rusine !

      2. Circuit natural al vietii? Serios vorbesti dumneata? Abia astept sa va vad la pensie ignorati nu numai de dragii conducatori ai tarii ci si de colegi. Tot normal este si cand se actualizeaza solda de grad/salariul gradului profesional şi/sau solda de funcţie/salariul de funcţie al militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special sa nu se actualizeze si la pensionari asa cum prevede legea ( se da repede o ordonanta) si sindicatului sa nu ii pese? Jenant un astfel de raspuns din partea dumneavoastra. Repet, abia astept sa vad cat de natural si normal o sa vi se para cand veti fi in situatia pensionarilor.

        1. Nu este jenant a exprima o opinie. Este esential, desi pare greu digerabil, sa intelegem ca, la un moment dat, veniturile celor activi depasesc pensiile. Sunt un om direct si nu ma ascund dupa visini. Nu arunc cu raspunsuri ”perdelute” cum fac cei care va instaleaza luna pe tavan doar pentru a-si obtine capital sindical.
          Sunt dintre cei care se multumesc cu ce cat i-a planadit Dumnezeu si incerc sa fiu ancorat in realitate, sa judec la rece si sa discern contexte. Surprinzator pentru dumneavoastra, aveti o perspectiva de crestere in fiecare an fata de ce se intampla in activitate. Indexarea cu rata inflatiei. Atat cat este ea! Dintr-un calcul pentru un coleg care urmeaza a iesi la pensie mi-a rezultat o pensie mai mare actualizata cu IPCL decat cu cresterea de 5%. Tot ca idee, ce spuneti de un scenariu al nemajorarii SF-urilor pentru o perioada de 2-3 ani pentru cei aflati in activitate in raport cu indexarea pensiilor cu indicele de inflatie la fiecare inceput de an?

  7. Ministrul muncii tot spune pe la toate televiziunile că toate pensiile se recalculează asa că nu trebuie să fii supărat că ai cotizat domnule Snpp-ist ! Și când se spunea ca toți pensionarii vor beneficia de 13,8 % ,erau unii care ziceau că nu se aplică și nouă ! Sistemul de pensii se vrea un tot unitar ,vrem nu vrem ! O să se recalculeze(supraimpozita ) pensia dvs în funcție si partea de contributivitate , etc .Legea și normele de aplicare a acesteia nu sunt la secret ,trebuiesc un pic studiate ! Din păcate adată ieșit la pensie nu mai te reprezintă nimeni în față guvernanților,nici măcar inflația reală și nici indicele mediu de consum al prețurilor !

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt solicitate pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.