21 de colegi in izolare! Nu este de gluma!

Conform comunicatului postat de Grupul de comunicare strategica in urma cu cateva minute, la Penitenciarul-Spital Bucuresti-Jilava unul dintre detinutii aflati in izolare, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Detinutul a fost depus in unitatea respectiva in urma cu 12 zile realizandu-se izolarea pe baza declaratiei ca a calatorit in Italia, rezultatul testului facut la acel moment fiind negativ.

Detinutul este total asimptomatic si la acest moment se iau masuri pentru repetarea testului avand in vedere situatia atipica. Nu a fost decisa inca internarea la INBF Matei Balș. Daca in sistemul nostru detinutul a fost mentinut izolat si monitorizat, situatia colegilor din Politie care l-au transportat necesita verificari si masuri corespunzatoare.

Extras din comunicat:

Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.

Sigur ca speram cu totii sa nu avem cazuri de imbolnaviri in sistemul penitenciar insa era prea putin probabil sa fim ocoliti total de aceasta pandemie. Mult mai complicata ar fi situatia in cazul unor infectari din afara zonelor izolate si cu potential de risc deja cunoscut si pe cat posibil controlat. Insa pentru toate situatiile se vor gasi solutii. Trebuie sa ne mentinem calmul si sa continuam respectarea regulilor cu strictete.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Primul caz de COVID-19 in penitenciare. Simptome – zero!

6 răspunsuri

  1. În calitate de lider al SNPP vă rog să ne comunicati public masurile luate de Penitenciarul Jilava privind protectia personalului mai exact a, supraveghetorului, personalului medical, comandantului sectiei, etc. Comunicati totodata programul zilnic al detinutului aflat in izolare medicala (are ore de plimbare sau nu, cum serveste masa, unde, cine ii da masa, etc. Nu imi trebuie date orare sau date care sa incalce vre-o regula ci in linii mari cum decurge o zi a unui detinut aflat in izolare medicala pentru ca pe cealalalta izolare o stim.

    1. pare o solicitare de presa / oricum am cerut o serie de detalii si noi, pe plan local / la unitatea respectiva sunt detinuti in izolare de la finalul lunii februarie / nu este ceva nou / masurile respectate sunt exact cele trimnise de Institutul Bals

  2. Dar de ce ar trebui detaliat/precizat/comunicat atât de în amănunt ce înseamnă izolarea deținutului? Discutăm despre un spital, evident că toate măsurile au fost luate ca în orice altă unitate medicală.

    1. Ai fi surprins sa afli ca nu in orice unitate spitaliceasca din sistem au fost luate masuri.Poate doar la nivel declarativ si la raportarile catre “centru” pentru a nu se inregistra unitatea respectiva cu nereguli.La munca efectiva si contactul direct cu detinutii bolnavi masurile de protectie/preventie sunt zero, in special in ceea ce priveste asigurarea materialelor necesare.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *