Premierul, Ministrul Apărării și Ministrul Muncii – pensiile militare nu sunt pensii speciale

Pas în spate

Perspectiva dispariției pensiilor militare, a stârnit temeri în toată structura de apărare națională. Reforma pensiilor, așa cum a fost formulata ca obiectiv al PNRR include pensiile militare în titlu, iar SNPP a semnalat Ministerului Justiției acest aspect, ca motiv de îngrijorare în rândul polițiștilor de penitenciare, care suscită clarificări urgente, dar totodată și susținerea fermă a Ministrului Justiției pe întreaga linie de elaborare a reformei.

Reacțiile de panică și revoltă justificate de altfel, din tot sistemul de apărare, au impus clarificările așteptate:

Prim-ministrul – Nicolae Ciucă: Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale (link)

Ministrul Apărării Naționale – Vasile Dîncu: ”Nu putem accepta această idee fantasmagorică de a reforma și de a bloca pensiile militare, de a le plafona. Vom merge la Bruxelles, dacă este cazul, să explicăm că există pensii militare de tipul celor din România în foarte multe țări din Europa sau în țări NATO. Construcția unui sistem de pensii și de salarizare face parte din elementele de suveranitate ale unei națiuni și nu pot fi dictate de nicăieri”, a afirmat ministrul Vasile Dîncu. (link)

Ministrul Muncii – Marius Budăi: „Eu nu cred că pensiile militare sunt pensii speciale. Nu cred că vor intra aici pentru că noi vom discuta cu Comisia. (link)

Guvernanții ne dau deci asigurări că pensiile militare nu vor fi tratate ca pensii speciale în reformele care urmează, dar noi rămânem atenți la evoluția situației și continuăm să ne pregătim pentru o acțiune masivă în cazul materializării celui mai mic risc concret (SNPP adună semnături inclusiv pentru grevă). Pe linie procedurală, urmează avizarea memorandumului care permite inițierea efectivă a proiectului de reformă prin constituirea unor grupuri de lucru. Încă nu a început nicio activitate de elaborare a unui act normativ pe linia pensiilor.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Premierul, Ministrul Apărării și Ministrul Muncii – pensiile militare nu sunt pensii speciale
Distribuie

7 răspunsuri

  1. Treaba asta trebuia explicate din start acelor specimene care au bagat si pensiile militare in prosteala aia cu pnrr. Sunt unii care numai contra tarii lucreaza.

    1. Dacă numai neavenitii și (editat) se ocupă… Nici măcar n au cerut sprijin sau sa se documenteze.. (editat) 100%

  2. TOTUL SE REZUMA DOAR LA DECLARATII DAR CONCRET NU SE FACE NIMIC PENTRU REASEZAREA LEGII IN CONDITII DE LEGALITATE IN VEDEREA RECALCULARII SI ELIMINAREA INECHITATILOR INTRE PENSIONARI.

  3. Colegilor ,deja pensiile militare sunt blocate și plătite la nivelul anilor2009 iar cei doi miniștri ne duc cu preșul. Haideți la greva sa îi schimbam dacă nu își fac treaba.Nu înțeleg ce cauta ministrul munci în aceasta oala.

  4. Stimați colegi :dvs nu vedeți că și la posturile TV nu mai au loc de noi militarii ? Peste tot ne bălăcăresc și vor ca să ni se taie pensiile să fim și noi ca un muncitor necalificat,după o viață de stat sub ordin și restricții .Acest Bogdan Chiriac zici că-i mafalda,ce tot îndrugă el acolo cu pensiile militarilor dar de pensiile magistraților care sunt gigantice nimeni nu scoate o vorbă.Oare de ce ?Ar trebui să facem pasul spre grevă generală pentru a clarifica definitiv această situație.Poate ne spune mangafaua de Chiriac ce salariu are el lunar și cât primește de la televiziuni pentru previziunile sale idioate.

  5. Pensiile militare din România se raportează numai la pensiile militare din U.E.și N.A.T.O. !!! Logic !!!

În primul rând, oamenii!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare derulează o serie de proiecte cu finanțare europeană care vin în sprijinul membrilor de sindicat.