Premier social-democrat decis să taie. “Nu vor fi excepții!”

Ieșim la luptă cu toate armele!

La finalul săptămânii trecute a ieșit la lumină, tot pe surse, ultima varianta de proiect de lege privind măsurile fiscal-bugetare care urmează a fi adoptate de Guvernul Ciolacu. Nici în această variantă de act normativ nu observăm exceptările așteptate, în special de la prevederile prin care sunt desființate funcțiile de șef birou/secție/tură și prin care se elimină plata muncii suplimentare. În dimineața acestei zile Președintele BNS ne-a transmis informarea conform căreia în discuții cu premierul privind soluții de introducere a unor excepții de la măsurile fiscal-bugetare, răspunsul lui Marcel Ciolacu a fost ferm negativ, mesajul răspicat al premierului social-democrat fiind: “nu vor fi excepții”!

În completarea acestei informări, aflăm indirect că si Ministrul Afacerilor interne bate în retragere de la mesajele liniștitoare cu privire la păstrarea cel puțin a drepturilor actuale pentru salariații din apărare națională, iar de la Ministerul Justiției încă nu avem niciun mesaj dar SNPP a cerut un feed-back urgent și ferm. Chiar dacă perspectivele sunt sumbre, acestea trebuie asumate de guvernanți întrucât măsurile de austeritate nu se vor adopta doar de premier ci de întreg Guvernul! Fiecare ministru din actualul guvern de coaliție poartă răspunderea efectelor pe care le vor resimți salariații din fiecare domeniu. Fiecare ministru și sef de instituție care va pune în aplicare măsurile de tăiere, va fi o țintă pentru reacțiile sindicale care vor fi declanșate.

Federația PUBLISIND cu 32.000 de membri de sindicat, polițiști de penitenciare, polițiști, grefieri, salariați din administrația publică, justiție, asistență socială, finanțe și control financiar, tineret și sport, mediu și alte domenii, declanșează acțiuni de protest masive contra măsurilor de austeritate care includ tăieri de salarii și de posturi, creșterea taxelor, suspendarea unor drepturi, desființarea marii majorități a funcțiilor de conducere, distrugerea deliberată, inexplicabilă a instituțiilor statului și chiar vulnerabilizarea structurilor de forță ale României în plin război la granițe.

În cadrul Consiliului PUBLISIND din 16 septembrie, cu unanimitate de voturi a fost luată hotărârea de a declanșa proteste pe termen lung. De astăzi a fost dat startul organizărilor de protest, fiecare președinte de sindicat din PUBLISIND și fiecare președinte de filială SNPP și EUROPOL având datele primei acțiuni care se va desfășura chiar săptămâna aceasta și la care ne așteptăm la participare largă, nu doar a acelorași veterani cu care ducem bătălii sindicale de stradă în ultimii ani! Toate informațiile, comunicarea de presă, problemele identificate și revendicările se vor transmite în timp util.

În considerarea faptului că tăierile care urmează nu afectează doar penitenciarele sau doar sectorul bugetar, PUBLISIND și SNPP adresează un îndemn tuturor federațiilor sindicale afiliate BNS și nu numai, de a se alătura acestei prime reacții prin care trebuie să demonstrăm relevanță ca mișcare sindicală și să transmitem un mesaj just și ferm Guvernului. Înainte de orice astfel de măsură se impune dialog real cu partenerii sociali, în caz contrar este un abuz în stare pură.

 

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Premier social-democrat decis să taie. “Nu vor fi excepții!”
Distribuie

24 de răspunsuri

 1. 👏👏👏Suntem OBLIGATI sa ieșim,astfel clasa politică își va băga mâna murdară, în bugetul (si așa subțire) fiecărei familii!

  1. se elimina plata muncii suplimentare lucru care afecteaza majoritatea salariatilor din sectorul operativ – se pierde procent considerabil din salariu / prin urmare se diminueaza si celelalte drepturi corelate – chirie-rate etc / ratele la credite vor fi mult mai greu de sustinut fiind calibrate pe actualele venituri / risc de diminuare sporuri pentru conditii de munca – posibil pe interpretari prevederile sa nu fie aplicabile pentru moment dar vor fi cu noua lege cadru / suspendare decont turism / regim de imozitare taxare mai aspru / desfiintare sef birou sef sectie sef tura / asprire conditii sef serviciu sef directie / marea majoritatea a fct de conducere dispar / cariera afectata pentru tot personalul interesat de a ocupa astfel de functii la un mmdt in cariera

  1. faptele se produc cu prezenta fizica la actiuni si asumare la refuz munca suplimentara / este foarte simplu / lasate comoditatea sau teama la o parte si trecut la actiune / pretexte sunt lesne de gasit

  1. compensarea exclusiva cu timp liber inseamna ca dispar majorarile pentru m suplim indiferent cand este prestata si pt m in repaus saptamanal / aceste majorari sunt prevazute de legislatia tranzitorie anuala peste care vine capac legea ciolacu atunci cand va veni / si repune practic situatia in forma anterioara anului 2015 cand grl Oprea a activat majorarile / ne amintim ca sintagma compensare exclusiva cu t liber a blocat sporul pt m suplim din 2010 in 2015

 2. D.le Președinte, să intelegem din acest articol că sporul ANP promis de Ministri incă din luna iunie, a fost o minciună sfruntată ? Nu vom mai primi nimic ???

 3. Se impune de urgenta semnarea refuzului prestării de ore suplimentare de către toți polițiștii de penitenciare, de asemenea cei de la 8 ore pot completa refuzul de a presta alte activități decât cele prevazute în fisa postului și refuzul cumulului de funcții, toate pe perioada nedeterminata, astfel se va genera un impact masiv și va da de gândit guvernului aservit.

 4. Am prieteni care lucrează la firme de curierat și au venitul net undeva la 5000 de Ron , domnilor peste tot in lumea asta daca prestezi un serviciu trebuie sa fi platit !! Munca suplimentara trebuie plătită !! Ca la noi la nimeni . Eu zic sa ne dam demisia cu toții . Daca au tupeul și nesimțirea sa ne taie din salarii , ne dam demisia cu toții și sa vina ei să muncească cu deținuții !!

 5. SDSL și orele suplimentare se vor compensa exclusiv cu timp liber. De ce întrebați de o sută de ori?
  Nu m-ar deranja, numai că nici lucrul ăsta nu va fi posibil. În parte, pentru că nu sunt suficiente efective, în parte pentru că vor pleca mulți și vor fi și mai puține efective. Trebuie să fii ori orb, ori iresponsabil ca să nu anticipezi asta.

 6. Un șef de tură, pe full, va pierde, dacă se desființează și funcția de conducere, aproximativ 2000 de lei/lună. Problema este că sunt unități cu efective puține și nu pot compensa orele cu timp liber.

 7. Sefii de birou pot iesi la pensie in baza art. 18 din Legea 223/2015, daca li se desfiinteaza functia si au minim 20 ani vechime din care minim 10 ani de serviciu?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

În primul rând, oamenii!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare derulează o serie de proiecte cu finanțare europeană care vin în sprijinul membrilor de sindicat.