Nevoia protecției polițiștilor de penitenciare și a colegilor din celelalte structuri de apărare și siguranță publică a existat întotdeauna ca deziderat pentru sindicatele care reprezintă acești oameni. A fost nevoie de o pandemie și o stare de urgență pentru a se accentua importanța acestui demers. Deși statisticile spun că infracționalitatea a scăzut, totuși mediatizarea luptelor de stradă, ultrajele și alte comportamente inadecvate ne arată cel puțin impactul asupra societății și a rolului său în a emite judecăți de tot soiul când sunt implicate organe polițienești.

SNPP a facut anul trecut un pas serios. A cerut ca sporul de pedeapsă pentru ultraj împotriva poliţiştilor şi poliţiştilor de penitenciare să crească la 100%, asta însemnând dublarea pedepselor. Câţiva parlamentari au înţeles că avem probleme serioase. Au înţeles că problemele nu sunt ale noastre ca instituţii ci ale noastre ca societate şi au ales să ne sprijine. Solicitarea SNPP a fost preluată iar acum proiectul este trecut de Senat şi a încasat primul aviz pozitiv de la comisii în Camera Deputaţilor. Vom urmări cu mare interes dezbaterile din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (poate cea mai importantă).

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Polițiștii de penitenciare au dreptul la protecție! SNPP – proiect în Parlament

4 răspunsuri

    1. Ar trebui vazut ce caracter are marirea aia aplicata la anp indicelui maxim.Pentru ca marirea aia de indice afecteaza salariul de baza si ar trebui cei care au functii similare si in unitati sa fie platiti la nivelul anp-ului.Daca tot se leaga anp-ul de salariul de baza.Parerea mea.

  1. Cat interes pentru siguranta noastra si implicit a familiilor.Daca era ceva legat de deconturi sau alte pomeni era plin.Astia suntem.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *