Proteste la Aiud, Gherla si Miercurea Ciuc - joi 25 februarie

Cu exceptia ordinului pentru privind majorarii de 75% pentru parinti pe durata inchiderii scolilor, inca nu vedem nicio solutie dinspre Ministerul Justitiei, la restul revendicarilor. Una dintre cele mai importante probleme  o reprezinta titlul de specialist de clasa care se acorda in toata structura de aparare nationala cu exceptia Politiei Penitenciare. Pentru rezolvarea acestei situatii este necesara adoptarea unui ordin al ministrului si totodata o modificare a normelor care pe durata anului curent ingheata drepturile la nivelul din luna decembrie 2020.

Deocamdata le ingheata, urmand in mod cert diminuari in perioada urmatoare. Nu credem ca cineva isi mai face iluzii ca acest guvern aflat in exercitiu are de gand sa se multumeasca cu deciziile de pana acum. Dupa ce au inghetat tot, dupa ce au taiat voucherele si au terminat cu bugetul, urmeaza modificari in planul salarizarii si al pensiilor.

Pana la aceasta ora, nu vedem vreun proiect de ordin initiat de ministrul Stelian Ion pentru acordarea titlului de specialist de clasa, desi a promis ca va discuta cu premierul pe aceasta tema intrucat discriminarea este evidenta. In absenta unor solutii la revendicarile sindicatelor din Politia Penitenciara care au facut front comun, precum si in absenta oricaror semn ca Florin Câțu se va opri din amenintarile la adresa bugetarilor, singura reactie normala pe care o putem avea ca sindicate este – IN STRADA!

Va asteptam maine la MJ si joi la Aiud, Gherla si Miercurea Ciuc! 2021 este deja un an deosebit de greu, avand la guvernare partide puse pe taiat, decise sa evite dialogul si insensibile la miscarile sociale. Insa trebuie sa le aratam guvernantilor ce parere avem despre deciziile lor luate unilateral, trebuie sa ne opunem cu totii acestui tip de guvernare prin amenintare, motiv pentru care este important ca toti membrii sa stranga randurile in jurul liderilor sindicali si sa raspunda la chemarile noastre atunci cand organizam proteste!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Politisti de penitenciare – protest la Ministerul Justitiei, luni 22 februarie, ora 11,00
Share on facebook
Distribuie

4 răspunsuri

  1. Ma bucur ca faceti opoziție în locul PSDului,sunteti,vocali ,incisivi,poate se mai trezesc și alte sindicate și încet,incet incep sa iasa și oamenii care nu sunt afiliati la vreun sindicat…Iohanis și toti ciuciumelcarii lui din ,,guvernele lui,, au nenorocit tara…va felicit ,bravo.

  2. Felicitari, dragi colegi!Felicitari celor care ați ieșit în stradă! Voi sunteți cei mai buni avocați ai voștri, nimeni altcineva nu o să vă apere drepturile mai bine decât voi. Din pacate am ajuns să trăim intr-o lume în care fiecare este pentru el. Doar uniți se apără și se recuperează drepturile. Drepturi pe care de-a lungul vremii le-am avut și ușor, ușor s-au pierdut: reducerea de impozit pe venit cu până la 50% in functie de vechimea in muncă, prime, premii, al 13-lea salariu, prima de vacantă, solde compensatorii , ajutoare de trecere în rezervă etc. Acum este în pericol viața noastra și a familiilor noastre prin aceste tăieri de salarii și pensii. Hoții stau la pușcărie nu în fruntea țării!!!!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *