Am solicitat ANP o situatie actualizata care sa cuprinda stadiul actelor normative subsecvente Statutului politistilor de penitenciare si va punem la dispozitie lista primita (total 43 acte necesare; un act publicat – evidentiat cu verde; 12 acte transmise MJ – evidentiate cu galben). In mod clar, colegii de la juridic din ANP (dar nici cei din MJ) nu au viata usoara dar si termenul maxim pentru emitere, de 6 februarie 2020 este doar un jalon de ocolit:

Totodata informam cu privire la faptul ca pe pagina MJ a fost publicat Proiectul de Ordin al ministrului justiției pentru aprobarea Metodologiei privind condiţiile în care polițiștii de penitenciare definitivi din sistemul administraţiei penitenciare pot fi mutați în alte unităţi ale sistemului administraţiei penitenciare

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Politia Penitenciara – stadiul actelor normative. Proiect ordin mutari – publicat

20 de răspunsuri

 1. Domnule Presedinte explicati-mi ce a vrut sa “spuna” MeJe-ul …..sub ce forma vor sa apara acest ajutor, daca nu implica o forma baneasca?!!
  Art. 109 alin. (3) Criteriile şi condiţiile de sprijin prevăzute la alin. (1) se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
  Proiect de H.G elaborat și înaintat MJ, în temeiul Legii nr. 293/2004
  “Cu ocazia unei întâlniri de lucru între reprezentanții MJ și cei ai ANP, MJ a opinat că forma de sprijin din cuprinsul proiectului nu trebuie să implice o formă bănească.”

 2. Proiect de H.G elaborat și înaintat MJ, în temeiul Legii nr. 293/2004
  ???
  Să înțelegem că se dorește ca și colegii care au achiziționat o locuință pe vechea legislație să beneficie de decontarea ratelor, atâtea câte au mai rămas???
  De râsul curcilor.

  Încă odată se dovedește neseriozitatea propunerilor, iar după cum spuneam și prin alte postări anterioare – voi cumpărați case/locuințe/vile/etc. și așteptați că noi le vom deconta în limita a maxim 50%. Doar nu este prost cel care promite, zic și eu.
  Acesta este un pamflet, iar realitatea este mult mai crudă, dar voi sperați în continuare iar noi vă promitem că aveți de primit.

 3. D-le Teoroc,
  ajutati-ne va rog cu o clarificare,pt fraza de mai jos,daca deja am chirie pt o garsoniera de 1 an si nu e trecut in contract cota parte si mp inchiriati cum e posibil ca doar pana pe 15.03 sa fie adus act aditional sa fie specificat acest aspect,este foarte repede,fac obiectul si cei care au inchiriat tot imobilul si au inchiriat singuri??
  Ce se urmareste?
  Ajutatin ne va rog

  Personalul care beneficiază actualmente de plata compensației lunare a chiriei (fiind deja emise decizii în temeiul Ordinului ministrului justiţiei nr. 1443/C/2008) va completa declarațiile prevăzute de Ordinul ministrului justiției nr. 482/C/2020, în cel mai scurt timp dar nu mai târziu de 05.03.2020, inclusiv. Până la aceeași dată se depune și actul adițional la contractul de închiriere, în situația în care în acesta nu era precizată deja, suprafaţa imobilului şi cota-parte închiriată, conform prevederilor art. 4, alin. (2), lit. a) din noul ordin.

  1. te referi la draftul de instructiuni pe baza caruia a avut loc live-meetingul de ieri / probabil termenul se va modifica in formatul final / e prea scurt / nu este f dificil de facut un astfel de act aditional / poate fi un singur rand cu suprafta si cota / se inregistreaza la fisc si se depune si la unitate

   1. Da ,la acel act ma refer.
    Daca am inchiriat o garsoniera,si o am singur inchiriata ,trebuie cumva sa detina un nr minim de mp ca in legea locuinteti,multi nu ne permitem sa inchiriem suprafete mari la garsoniere ,peste 35 mp,va dati sema ,sau cat e exact reglementat acolo.
    Ajutati ne ve rog!

    1. Nu cred ca vor fi probleme cu spatiile integral inchiriate, chiar daca sunt mici. In esenta este o economie, intrucat si chiria ar trebui sa fie mai mica. E drept ca fiecare isi calibreaza optiunile in functie de venit, incercand sa puna cat mai putin de la el sau deloc. Prin instructiuni ca si prin ordin se incearca controlul abuzului si al simularilor, care sunt greu de eradicat si care pericliteaza dreptul

     1. Inca o intrebare ,daca in contractul initial era trecut ca se inchiriaza imobilul care este format din 1 camere plus dependinte,credeti ca mai e nevoie de act aditional daca nu avem mp trecuti ?
      Credeti ca face obiectul si in aceste cazuri cand sunt inchiriate garsoniere integral de o persoana?

     2. Atenție! Faceți confuzie. Fond locativ corespunzător se aplica în cazul acordării locuințelor de serviciu (vezi art 2 sin 482/2020)

      Nu este asa D-le Teoroc?
      Puteti verifica la ANP luni?
      Nu poti impune celui care inchiriaza mp minim,pt locuintele de serviciu asa e,e normal sa se tina cont.
      Asteptam raspunsul dvs!

     3. D-le Teoroc,nu ar trebui sa avem probleme cu cerintele minime privind suprafata ,detalierea locuintei de serviciu de la art 2 ,vine in completatea art 1 alin 7 privind locuintele de serviciu ale ANP,intradevar vine in sprijinul celor care au membri mai multi de familie si sa ajute.
      Va rog sa va asigurati ca inteleg asta si cei din ANP,este clar articolul.

      Urmatorul articol este pt chiriile de rand unde,in mod logic nu poti conditiona pe nimeni sa aiba suprafete minime la inchiriat, dupa cum urmeaza,nu se face trimitere aici la Lg locuintei 114/1996.
      Va rugam din suflet sa veniti cu feedback luni dupa ce verificati informatia.

      Articolul 3
      Polițistului de penitenciare căruia nici lui și nici soțului/soției sau copiilor aflați în întreținere nu li s-a acordat locuință de serviciu sau locuință atribuită de către autoritățile administrației publice locale în localitatea în care își desfășoară activitatea i se acordă compensația lunară pentru chirie, potrivit legii, dacă îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

 4. D-le Teoroc
  Cu permisiunea dvs si pt a inlatura orice abuz,sa fie trecut in instructiune ca la cererea beneficiarului locuinta poate avea si mai putin mp decat metrajul reglementat in legea locuintei ca sa nu se mai lege nimeni de toate hibele astea.
  Multumim!

 5. Eliminati trimiterea la legea locuintei,nu toti ne permitem cerintele minimale sa putem plati chiria nici pe departe,pt o pers/familie este prevazut 37 mp,o pers nu isi permite asemenea metraj sa plateasca,aveti in vedere asta va rugam,chiria pt un astefel de imobil /apart/garsoniera este mult peste ce ne permitem in buc.

 6. Bună ziua
  Am citit cam tot ce este scris pe 3 site dedicate penitenciare și observ că sunt cam același întrebări, cam fără sens dacă sunt întrebat, ceea ce dovedește apetitul pentru bani cât mai mulți dar fără nici un fel de implicare din partea celor mai multi dintre dumneavoastră, măcar la nivel citit legea.
  Asta este va plăcut să fiti haiduci așa că și ANP face haiducie și cred că bine vă face
  Poate ar trebui să dați dovadă de bună credință și mai ușor cu plânsetele, aduceți documente suplimentare cerute și nu cred că cineva se va împotrivi acordării dreptului în continuare.
  Suprafața de care tot vă cramponați, că și exemplu, se obține simplu cu schiță ap. Greu nu???!!!
  Problema este alta în schimb, dați declarații ca trebuie și este un pic penal, pardon este, dacă unii sunt prinși cu prostii

  1. HAMANGIU
   Nu te a intrebat nimeni nimic pe tine ,desi,mereu faci pe interesantul ,penibil!!!
   Probabil esti unul din aia cu frustrari ca nu pot beneficia de transformarea ratei ca si a cumparat apartament acum 10 ani…..
   Sa facem pe interesantii toti stim.
   Ps: unii chiar avem chirii pe bune(majoritatea pot spune),si chiar ne sunt de ajutor detaliile.

 7. Pt PT mine
  Află că pot beneficia de chirie și deci …
  Că unii aveți nimeni nu va contrazice in schimb când văd atâta rea credință, începând cu cititul unui ordin și terminând cu aberațiile la care se ajunge din cauza unora ce sunt nu atât de cinstiți pe cât vă credeți, am rugămintea mai ușor cu plânsetele și pianul
  După cum remarcăm și nu de acum ci de ff mult timp, inclusiv directori se dedau la astfel de mici prostioare bani să iasă
  Deci… joacă polițist cinstit

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *