Poliția Penitenciară: concurs pentru 138 de posturi

Asistent medical, psiholog și sector economico-administrativ

În cursul zilei de ieri, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a publicat alte anunțuri de concurs pentru ocuparea unor posturi vacante. Toate posturile sunt destinate celor din sursă externă.

Concurs de ocupare, din sursă externă, a 58 posturi vacante de agent din sectorul economico-administrativ, din unitățile penitenciare (click pe imaginea de mai jos pentru detalii complete):

Concurs de ocupare, din sursă externă, a 60 posturi de asistent medical, din unitățile penitenciare (click pe imaginea de mai jos pentru detalii complete):

Concurs de ocupare, din sursă externă, a 20 posturi vacante de ofițer (psiholog), din unitățile penitenciare (click pe imaginea de mai jos pentru detalii complete):

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Poliția Penitenciară: concurs pentru 138 de posturi

Distribuie

17 răspunsuri

  1. O modificare foarte importantă în accederea pe funcții, fie că sunt din sursă externă, fie internă, este redistribuirea candidaților (prin opțiunea lor) care au obținut nota de trecere în unitățile în care nu s-au ocupat posturile. S-a ajuns, de mulți ani, în situația absurdă, în care unul sau mai mulți candidați să fie respinși cu note de peste 9,00, în timp ce în alte unități nu s-au luat note de trecere sau promovează mediocri. De ce sindicatele nu militează pentru o astfel de abordare? Numai la noi în sistem este așa. Se organizează câte două sesiuni de concursuri pe an. O grămadă de timp și bani pierduți, personal dislocat de prin unități pentru constituirea comisiilor de concurs și, bineînțeles, pierderea unor lucrători foarte buni pierduți, rămași pe funcții mici. Pur și simplu este de neînțeles…

  2. Diploma de universitate Facultatea de Drept,concurs in magistratura anii precedenti dar fara succes,este o limita de varsta pentru participare la acest concurs?Va multumesc.

  3. cand va intra in sedinta de CES hg ul cu gradul?
    am inteles ca a fost trimis catre CES cu toate avizele, este corecta informatia?

  4. surse spun ca in 03.01.2023 hg ul cu gradul a fost avizat cu obs de CES, asa este?

      1. ce parere aveti dle TEOROC:

        Va intrebasem si in articolul anterior?

        Cititi in articolul de mai jos explicatiile colegilor nostri de la MAI – Europol: de departe sunt conditii care ne-ar avantaja pe multi si ar fi in avantajul nosu(toate structurile beneficiaza de aceste drepturi).

        Speram sa va implicati ca de fiecare data si sa preluam si noi lucrurile bune , DELOC DE NEGLIJAT!!!

        Cu respect,
        MULTI MEMBRII DE AI DVS!!

        Asteptam feedback-ul dvs!

        https://sindicateuropol.ro/raspunsuri-la-cele-mai-frecvente-intrebari-despre-decontarea-transportului/?fbclid=IwAR0yqaVglnpIY29sRAiNavhijZweufPIMw5fywlOz7bWHhNfzhyxhW-nw5A

        1. studiat / multe aspecte nefavorabile noua / altele pe care noi le avem demult / la politisti decontul e posibil doar pt detasati/mutati in interes de serviciu – sper ca ati sesizat / in general stam mai bine / mai aprofundam

          1. dle Teoroc, sa fim seriosi, scapati un aspect FOARTE IMPORTANT, cel mai:
            se aplica celor mentionati de dvs si totodata CELOR LA PRIMA INCADRARE (unde multi dintre noi ne aflam), transport saptamanal/bilunar, asta are impact pozitiv pt noi, cu tot respectul.
            Daca nu vrem aliniere, putem prelua ce e bun , cum si altii au preluat de la noi.
            Gresesc?

            1. asa este si cei la prima numire / dar la noi este erga omnes adica pt toti

              1. avand in vedere raspunsul dvs, vreti sa spuneti ca nu putem prelua decontul de la locul de munca la domiciliu pt cei la prima incadrare? nu are nicio treaba cu ce avem noi acum.
                Gresesc?

          2. Cu tot respectul pt dvs, chiar va apreciem, insa hg ul face referire si la cei aflati la prima incadrare, unde noi, multi membri de ai dvs ne aflam in situatia descrisa.
            Va rugam sa propuneti modificari si in hg ul nostru pt acest aspect.

            1. daca observati ceva in hg politisti/militari mai avantajos va rog sa indicati

              1. banuiesc ca va referiti in afara celor semnalate mai sus, adica pt cei la prima numire decont transport saptamanal/bilunar, nu ? asta e mai mult decat ok pt multi

                cred ca pe alocuri sumele forfetare in raport cu salariu minim poate aduce un castig.

              2. exemplu navetist 45 km
                HG politia penitenciara = 45 km x 2 =90 km per tura
                90×15=1350 km * 75%=101,25 litri * 6,4 lei/ litru=648 lei decont transport

                HG Structura de aparare 45 km= 54% adica 3000*54%= 1620 lei
                suma forfetara care creste in functie de la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată

                deci avem o diferenta mare

                1. HG nr.1198/2022, Art.9 alin .(1), lit.h), i), j) nu se refera la toti salariatii ci doar la anumite categorii precum personal mutat in interes de serviciu, sau la alin.3) la personalul numit în prima funcție/ transferat/chemat/rechemat în activitate într-o altă localitate decât cea de domiciliu ori de reședință.
                  Legea nr. 145/2019 la art. 105 alin (1) prevede posibilitatea pentru toti salariatii sa beneficieze de decont transport in limita a 70 km dus-intors, iar la alin (4) prevede expres ca in cazul deplasarii cu autoturismul se deconteaza 7,5 litri carburant la 100 km parcurși. HG nr.886/2022 la art.8, cu referire la decont transport, practic reia prevederea din Legea nr.145/2019. Pentru a se discuta despre reglementarea acordarii unei sume forfetare pentru transport (in locul formulei de calcul cu 7,5 l/100 km), in cazul politistilor de penitenciare, probabil s-ar aduce in discutie prevederea din Legea nr.145/2019.

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt solicitate pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.