Proceduri in cascada. Machete pentru unitati

Daca starea de alerta se  va prelungi pana la jumatatea lunii august, ca sistem vom avea mult de pierdut pe linia ocuparii posturilor vacante, intrucat nu va exista timpul fizic necesar pentru a ocupa cele aproximativ 1000 de posturi pentru care am putea sa initiem proceduri in anul 2020. Pe durata starii de alerta concursurile sunt suspendate. In  articolul anterior am explicat in ce stadiu suntem cu cadrul legislativ. Presupunand ca vom avea toate normele gata si ca starea de alerta nu se va prelungi, un prim anunt de concurs ar putea fi postat in zilele imediat urmatoare iesirii din alerta, fie in iulie, fie in august, dupa cum se va decide.

Pentru a pregati lucrurile, asa cum am informat in prealabil, ANP reevalueaza situatia posturilor din unitati avand in vedere dinamica mare din ultimul timp, care a reconfigurat calculele initiale, si pregateste primele concursuri in functie de prioritati. Vor avea loc proceduri in cascada (succesive) pe toata durata anului, daca nu apar alte suspendari de ocupare a posturilor vacante. In prima faza, ca moment zero, ANP a transmis in unitati o adresa pentru completarea unei machete cu posturi prioritar a fi scoase la concurs intr-o prima etapa. Pentru moment sunt vizate posturi care trebuie urgent ocupate in economic, reintegrare, psihologi resurse si, din operativ – strict cele 5 unitati cu cel mai mare deficit de personal din sistem, in aceasta etapa.

Urmeaza si alte adrese similare care vor completa pas cu pas necesarul de posturi in vederea scoaterii la concurs. Multe unitati au observat adresa venita astazi si au apreciat ca sunt sarite din schema la viitoarele concursuri insa nu este cazul unor astfel de aprecieri. Centralizarea posturilor abia a fost pornita. La acest moment nu avem perspective clare sau date concrete la care sa informam ca vor porni concursurile. Este anul COVID-19, iar coronavirusul a perturbat profund normalitatea. Insa pana la momentul in care se vor putea initia procedurile, trebuie sa fie pregatita cel putin o prima transa de posturi, urmand alte si alte transe, numai sa avem aceasta posibilitate, legal vorbind. Recomandam pentru alte detalii pagina recent creata:  Admitere ANP

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Poliția Penitenciară – centralizare posturi pentru concursuri. Priorități

23 Responses

 1. Anii trecuți au fost anii tulburi ai politicului ( nu ar fi trebuit ca se presupune ca politica nu se amesteca in justiție ) , anul acesta este anul covid , anul viitor va fi anul malariei și uite așa trece anii și probleme rămân și se adâncesc ! Concursurile suspendate acum 2 ani in ultimele faze sunt printre priorități ? Sau timpul și banii pierduți atunci nu sunt importanți pentru Dl Romanu ?

  1. Ce ar trebui facut mai exact? Dl Romanu sau Dl Ungureanu sau alti domni cu potenta, sa ignore starea de alerta si sa declanseze concursuri? Ar avea solutii legale si nu vor sa le utilizeze? Crezi ca e cineva care nu isi doreste sa dam drumul odata la proceduri? Ce rost au afirmatiile? Cineva tre sa fie de vina pt orice deranj personal. Fie sindicatele fie Romanu fie strainu… Asa suntem noi. Dar e omeneste.

   1. Dl Romanu sa nu le fi oprit atunci când le-au suspendat ei după bunul plac ( sa le lase sa continue pana la publicarea deciziei iccj ca aveau timp sa le termine , au suspendat ei 2 luni aiurea fix ca sa nu se mai termine ) iar noi toți am acceptat ca boii ! Lucrurilor in sistemul penitenciar se vor schimba mult in următorii ani ! Va veni o schimbare imensa ! Întrebarea este dacă snpp va lua parte la schimbare sau nu ! Lucrurile nu mai pot continua ca in anii 80’ ! Suntem in 2020 și trebuie sa ne comportam ca atare !

    1. Scuza-mi interventia mai brutala insa e non-sens ce afirmi. Si ma bazez pe o intrebare la care nu stiu daca voi obtine vreun raspuns. Unde ai fost din anii ’80 pana imn prezent? Sistemul asta a evoluat fulminantdin 2004, anul sindicalizarii acestui sistem. Pe traseul a 16 ani de la demilitarizare tu nu ai obervat nimic? Nu este necesar sa judecam la prima mana si intr-un mod absolut gratuit bazandu-ne strict pe o problema de ordin personal.
     SNPP a luat parte la schimbari si s-a adaptat conitnuu. Nu as dori sa fac apologia drepturilor, a interventiilor si a insemnatatii acestei structuri sindicale in ultimii 16 ani. Cu un ochi corect si nepatat de frustrari personale, se oberva cu mult mai mult decat acel ochi.

   2. Anp știa de mult de faptul ca urmează sa câștiga colegul nostru procesul legat de statut ! Procesul a durat 2 ani ( adică 24 de luni ) sens in care sau rugat la cer sa nu câștige băiatul acela ! Nu au făcut nimic pentru un statut nou decât după ce sau văzut cu decizia iccj pronunțată ! Ca sa nu mai zic ca și poliția a avut înaintea noastră situația aceasta ( au rezolvat-o in 6 luni ) iar noi nu am învățat nici de la aia !

    1. Cert este ca nu ar trebui sa facem supozitii neargumentate. Sincer, de unde ar fi putut stie ANP ce urma sa decida o instanta judecatoreasca? Faci un amalgam de afirmatii, fiecare cu raspunsul sau. Chestiunea legata de concusuri este una, chestiunea statutului este alta. Tangential este evident ca au legatura insa nu are a face forma statutului la acel moment cu intentiile ce au urmat dupa. Numai noi ca sindicat am consumat litri de cerneala si zile de interventii pentru acest nou statut. Pe considerentul sustinut de tine, daca in viitor s-ar identifica probleme similare, ar fi cineva de vina ca nu le-a visat? Ne adaptam si incercam continuu sa imbunatatim ce am obtinut cu greu si multa, multa, foarte multa munca!

     1. Nu cred ca exista politist de penitenciare in activitate care sa nu recunoasca eforturile si mai ales meritele SNPP in ceea ce priveste obtinerea atator drepturi si imbunatatirea conditiilor de munca, dar nu cred ca e cazul ca dvs un reprezentat cu greutate a acestei structuri sa va erijati in avocatul ANP-ului in aceasta chestiune. Intr-adevar ANP nu avea cum sa anticipeze decizia unei instante judecatoresti dar daca am fi avut un aparat central focalizat pe upgrade, pe imbunatatiri si performanta NU ar fi trebuit sa existe un proces individual legat de prevederile statutului. Un aparat central orientat catre personal ar fi trebuit sa vina cu un nou statut imbunatatit si in favoarea angajatilor inainte ca orice structura sindicala sau politist de penitenciare in nume propriu sa ceara asta. Asa ar fi demonstrat buna credinta si efortul de a imbunatati acest sistem, iar cand zic asta ma refer si la cei din etaloanele superioare nu doar la ANP cui si MJ si chiar Legislativul acestei tari. Dar trebuie sa si vrea nu?!?

     2. Apreciez punctul de vedere. Faptul ca sunt un mic reprezentant al SNPP nu inseamna ca in unele situatii nu ar fi necesar sa fiu putin mai obiectiv vis-a-vis de unele chestiuni referitoare la Anp.Nici pe departe gandul de a fi avocatul Anp. Din contra, alaturi de SNPP am tamponat prompt cand a fost cazul. Dpmdv, contextul suspendarii acelor concursuri generate de neconstitutionalitatea normelor,s-a produs pe fondul unor probleme sistemice cu care ne confruntam de ani buni. Este adevarat ca incercam si facem eforturi sa ne adaptam din mers insa, probabil, cu totii realizam greutatea noilor probleme aparute din senin. Tocmai aici este si provocarea de a le face fata. Cu intelepciune si multa putere de munca cred ca ne mentinem pe val alaturi de sustinerea voastra, a membrilor de sindicat.

 2. Nu înțeleg cum se face centralizarea posturilor pentru concurs,din moment ce nu avut loc schimbările de funcție și mutări.

 3. Va multumim pentru toate informatiile utile! Sunt oameni care apreciaza efortul depus pentru o informare actuala si corecta. Eu sincer nu inteleg de ce va deranjati sa răspundeți tuturor comentariilor avand in vedere ca ati dat deja toate informatiile prin postarile dvs. Se intreaba de regula acelasi lucru de o mie de ori sau sunteti pus la zid de parca dvs faceti regulile. Cine este interesat si capabil sa ocupe un loc in ANP sau cine il ocupa deja trebuie sa fie in stare si sa gaseasca raspunsuri, texte de lege, sa caute singur baremele medicale, bibliografie, tematica etc. si sa aiba un limbaj adecvat. Cred ca citesc doar titlul postarii sincer. Ar vrea eventual sa ghiciti pt ce unitate si ce post pot aplica si sa le trimiteti un email individualizat prin care sa le explicati pasii. Asta din ce am tot observat…

  1. din pacate confirm ca in majoritate nu se citeste decat titlul si prima fraza apoi depinde de interes si moment / multi vad articolul pe facebook si merg la lider sa l intrebe ce scrie pe acolo ca n a avut timp de citit / stim ca este era facebook si a vlogului insa nu avem solutii mai smart la a explica exact ce se intampla la un momentdat mai ales in perioade complexe / sunt si aspecte care merg transmise intr un paragraf gen flash news insa acelea de obicei se afla fara sa fie necesara informarea de catre noi / nici nu vrem sa transformam organizatia in vreo entitate media

   1. Domnule Teoroc,sunteți genial, tocmai am mancat un iaurt si văd cu alți ochi treba.Voi fi un bun polițist :)) Un weekend placut vă doresc

  2. Tu ești pe la Anp la un loc călduț de îți permiți sa vb așa ? Te Invit pe secție sa mirosi a HOT sa te văd dacă mai ai exprimarea aceasta vasală !

 4. Îmi cer scuze pentru ca am formulat intrebarea prea direct,m-a luat etuziasmul si curiozitatea pe dinainte.Sa stiti ca va citesc articolele cu mare interes.In ultimul articol in care sunt precizate unitatile cu un deficit major sunt enumerate vre-o zece ,inafara de Oradea si Arad si m-am gandit ca poate stiti cele cinci unitati penintenciare.Cu stima

 5. Buna ziua!
  In legatura cu viitoarele posturi din sursa externa ce vor fi disponibile, aveti idee care este limita maxima admisă a dioptriilor?
  Va mulțumesc!
  Cu stima!

 6. Poate se va gandi cineva sa ne aliniem la celelalte institutii din sistemul de aparare si ordine publica. Poate se va renunta la examenele in care trebuie scris textul de lege cuvant cu cuvant, altfel nefiind punctat nimic. Toate institutiile dau examen tip grila, dar noi suntem politisti de penitenciare si trebuie sa fim mai breji. La noi se pare ca promoveaza doar cine trebuie. Poate si sindicatele ar trebui sa aiba un cuvant in organizarea examenelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *