Suntem în postura de a ne aminti de prima zi în care se vehicula ideea de pandemie în România pe motiv de răspândire rapidă a Covid-19. Din aceeași zi avalanșa de îngrijorări a cuprins și sistemul penitenciar din România având în vedere rolul esențial pe care-l deținem vis-a-vis de siguranța publică. Fenomenul Italia a accelerat ritmul cardiac al sistemului luând act de revoltele si mai ales evadările deținuților pe fondul nemulțumirilor provocate de impunerea unor restricții. Iar evenimentele de genul ăsta s-au propagat în multe dintre țările europene și nu numai. Am dovedit echilibru, putere de înțelegere și foarte, foarte multă putere de muncă pentru a sta departe de aceste statistici îngrozitoare la nivel mondial.

Brusc, sindicatele au fost puse în fața unei provocări fără precedent, având un rol esențial în a echilibra și armoniza măsurile luate de administrație, în așa fel încât polițiștii de penitenciare să se simtă protejați. De la un program infernal impus schimburilor operative, sprijinite și de personal din celelalte sectoare de activitate, până la organizarea misiunilor specifice în așa fel încât să se mențină starea de acalmie printre deținuții privați de unele depturi în această perioadă. O excepție o poate reprezenta evenimentul de la Satu Mare în care trei deținuți au decedat și alți doi au fost răniți în urma unui incendiu provocat de aceștia. Evenimentul a intrat la statistici pe fondul Covid-19 deși știm că circumstanțele au fost cele legate de comportamentul tipic foștilor consumatori de substanțe interzise.

Felicitări polițiștilor de penitenciare din România!

Echipa mixtă Gherla – Dej

Echipa Dej

Echipa Jilava

Cu toții ne-am mobilizat și. spunem noi, am reușit. De regretat în această luptă e aceea că un număr de 25 polițiști de penitenciare au fost confirmați pozitivi la Covid-19 dintre care 12 sunt deja vindecați. Mai știm însă că infectarea colegilor nu s-a produs ca urmare a nerespectării normelor de protecție sau ca urmare a unor activități specifice în sistem penitenciar. Cu neplăcuta statistică în rândul polițiștilor de penitenciare confirmați și un singur deținut confirmat pozitiv și izolat încă de la încarcerare, cu nicio revoltă sau protest de amploare, am câștigat încrederea și respectul cuvenit. Nu pe principiul de a ne bucura de răul altuia ci doar cu mândria că ne-am făcut exemplar treaba, ne uităm cu satisfacție la următoarea statistică a deținuților confirmați:

Germania 5, Anglia 357..decese 19 Austria 2 Belgia 17 Cipru 1 Danemarca 1 Scoția 13 decese 4 Spania 58 decese 5 Franța 103 decese 2 Italia 94 decese 2 Luxemburg 1 Macedonia 2 decese 2 Norvegia 9 Olanda 4 Polonia 3 Portugalia 3 Rusia 40 Slovacia 1 Slovenia 1 Suedia 6 Elvetia 2 Ucraina 1.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Performanța sistemului penitenciar. Protagoniști – polițiștii de penitenciare

14 răspunsuri

 1. Munca bruta și nebunia au dus-o tot agenți pe cârca cărora se impauneaza toți cms șefi, care cred ca meritul este al lor ca au dat 10 semnături pe 8 hârtii ! Apropo când revenim și la programul 8-16 săptămânal și nu ne mai țin închiși pana la 10 noaptea la pușcărie ! Eu am optat pentru bani putini ( pierd mulți bani fata de tura ) ca sa stau după amiaza cu familia și in Weekend ! Dacă ma tine la pușcărie pana la ora 22 zi de zi unde este timpul meu liber ? Face ceva Dl Teoroc sa revenim , și asta urgent !

   1. Dar trecerea la program de 24h pt grupele de interventie?? Dc nu spune nimeni nimic?? Asteptam un raspuns dle presedinte

  1. Program normal? Asta după ce se ridică si starea de alertă, adica peste 30 de zile. Citiți proiectul de lege art.58. (Se analizează, este in lucru , se fac calcule si permutări , nu mai tine vrajeala asta!)

  2. „Mihai” – Stai în week-end precum și dimineața. Si totuși te plângi. Dar e bine când bagi cardul în bancomat, nu? Sau că-ți spune lumea politist de penitenciare!
   De ce nu te plângi ca „ai cerut sa faci parte din schimbul 5 dar ai fost refuzat?”. Atunci primeai aplauze!
   II plângi pe agenții care au dus greul. Corect! Doar ca tu nu faci parte din ei. Deși ai făcut serviciu și după-amiază structura sectorului tău precum și sarcinile de serviciu au făcut doar sa fii salarizat aproape degeaba în perioada asta. Covid-ul doar te-a deranjat de la programul de cafea 😉

   1. Tu ești vreun cms șef de ești așa deranjat ? Din cauza oamenilor la tine s a ales praful de sistemul acesta ! Va este gândul doar la băgat cardul și scos banii ! V au înnebunit banii ! Dacă voiam bani rămâneam la tura acum 10 ani când tu probabil erai clasa a 6 ! Dacă am ales sa lucrez la 8 ore sa ma lase la 8 ore și sa va împleti voi de bani la tura ! Și iar ai o mentalitate proasta ! Crezi ca la 8 ore înseamnă cafea ? Probabil ți-e îți scrie colegul pv de predare ca la așa creier nu ai cum !

 2. Buna ziua domnule Cristian Tudorache aveti cumva informatia ca încep saptamâna asta sau cealalta angajarile si în structurile MAI? Asa am auzit si eu si va întreb pe dumneavoastra pentru acesta informatie. Multumesc zi buna!

 3. Ce noutati aveti cu privire la aplicarea deciziei 51 a ICCJ avand in vedere si adresa trimisa in unitati saptamana trecuta cu impactul bugetar??

 4. De când lucrez in 2005 sistemul este in analiza !! Analizează Anp ! Din 2005 analizează prost ! Când ne revenim Dl Dumitrache ? De la grevele de anul trecut snpp este mort ! Am ieșit in strada atunci și…. ? Am uitat ! Suntem in analiza ? Pana când !

 5. Revenirea la programul normal . Unii au stat acasa o lună alții au muncit toată luna diferente la banii foarte mici. Acum cand cei care au lucrat toată luna aprilie si acum trebuiau sa stea acasa se revine la programul normal si cele 2 saptamani libere nu se mai acorda. Unii au strâns 60+ ore suplimentare si normal ca nu se plătesc si trebuie date liber cu japca, cand ? Exact in weekend iar cei care au lucrat la acel program infernal nu numai ca nu mai au liber sunt si arși la bani drept mulțumire ca au muncit toate sărbătorile si acum alții sa revendice ce buni sunt ei .

 6. Buna ziua domnule Cristian Tudorache aveti cumva informatia ca încep saptamâna asta sau cealalta angajarile si în structurile MAI? Asa am auzit si eu si va întreb pe dumneavoastra pentru acesta informatie. Multumesc

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *