Concluziile comisiei de dialog social din MJ

Astăzi a avut loc întâlnirea sindicatelor cu reprezentanții MJ în cadrul comisiei de dialog social, întâlnire în scopul clarificării unor informații de interes pentru polițiștii de penitenciare. Printre cele mai importante extragem și informăm asupra a trei subiecte: pensiile militare, salariile și concursurile din sistemul administrației penitenciare:

Situația demersurilor în ceea ce privește modificarea legii privind pensiile militare de stat

La acest moment nu exista un proiect de modificare a legii pensiilor militare de stat. Ministrul muncii a prezentat o nota de informare/memorandum cu privire la intentia de trecere a pensiilor speciale pe contributivitate si la aceste pensii speciale am fi si noi incadrati.MAI si MAPN au returnat acel memorandum ministerului muncii fara aviz motivand faptul ca pensiile noastre sunt pensii de serviciu si nu pensii speciale. MJ sustine acest demers si niciodata nu va da aviz pe o asemenea lege, in plus ori de cate ori vor fi modificari in sistemul de ordine publica si siguranta nationala vor fi sustinuti si politistii de penitenciare alaturi de colegii din sistem. Mesajul ministrului justitiei este acela ca politistii de penitenciare reprezinta o preocupare constanta a actualei echipe iar acestia nu vor fi lasati in urma fata de restul salariatilor din sistemul de ordine publica si siguranta nationala, am citat exact formularea secretarului de stat.

Stadiul demersurilor privind majorările salariale

Salarizarea. SNPP a adus la cunostinta faptul ca avem informatia ca la nivelul ministerului muncii exista un grup de lucru care lucreaza la o noua lege a salarizarii.Intrebarea reprezentantilor snpp a fost daca din parte ministerului justitie face parte cineva? Ministerul Justitiei nu are cunostiinta de acest grup de lucru dar daca in situatia in care se intentioneaza elaborarea unei noi legi de salarizare cu siguranta vom fi anuntati/consultati si ne vor fi aparate interesele salariale. Tot SNPP a adus la cunostiinta faptul ca zilele acestea ministrul educatiei a anuntat ca intentioneaza sa mareasca salariile din invatamant cu 45%. Secretarul de stat ne a informat ca in guvern nu s-a discutat despre asa ceva si nu au existat discutii pe cresteri salariale pentru sistemul bugetari. Secretarul de stat a fost informat ca SNPP a demarat o campanie de strangere de semnaturi prin care colegii nostri sa se pronunte asupra modalitatilor de protest: greva, refuz munca suplimentara sau alte forme permise de legislatia in vigoare.

Stadiul concursurilor pentru funcțiile de director de penitenciare

Concursuri directori unitati. La acest moment se asteapta motivarea solutiei la CA Craiova pe contestatia depusa de fostul director de la Penitenciarul Craiova, urmand sa se decida cum se va proceda cu concursul aflat in derulare de aproape 1 an. SNPP a mai solicitat ca in situatia in care interpretarile date de ANP sunt in contradictie cu legea sa se solicite puncte de vedere de la MJ si care sa fie insusite si aplicate de catre ANP si unitatile subordonate. Din partea SNPP au participat Mihaela Neacsu primvicepresedinte si Florin Stoica secretar general.

Informare a secretarului general al SNPP, Florin Stoica.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Pensiile militare, salarii și concursuri
Distribuie

3 răspunsuri

 1. dle Tudorache/Teoroc, ce facem cu privire la problema salarizarii?
  asteptam cumintii pana la finalul lui septembrie? ca sa zica ca nu e constitutionala? pt ca nu este?
  si dupa, tot asa pana in 2023….

 2. Am inteles astfel:
  -1- privind modeificarea legii pensiilor: M.J. & A.N.P. au respins nota de informare a M.M. (asta-i bine, cu toate ca M.M. trebuia sa cunoasca faptul ca pensiiile noastre nu sunt pensii speciale)
  -2- Majorari salariale, IOC! Adica muncim ca pana acuma, la capacitate maxima (conditii de munca precare, drepturi blocate , posturi neocupate, examene blocate).
  Concluzia: munca de sclavi pe plantatia statului! Numai pentru acest punct trebuie sa ne continuam protestele (greva/blocajul)!
  -3- Cata putere are ”un fost director”, sa blocheze un intreg sistem, sa blocheze examenul pentru functia de “Director”, lasanf puscariile acelorasi oameni apropiati ANP-ului.

  Rog respectuos, continuarea calendarului de greva/proteste!
  Astia nu au facut nimic, inafara de a se justifica! Deblocati concursurile (la altii se poate), fortati M.J. sa investeasca in echipament/conditii de munca! Unde sunt grupele de interventie promise in fiecare unitate?Cu atatea drepturi date de acesti ticalosi, ne incaleca hotii cat de curand, nu mai au nicio jena, fac gaura in rapoartele noastre de incident!!!

 3. Florine ma bucur ca ai rămas același om,bine informat și intenționat cu privire la oamenii din sistem!Sa-ti dea Dumnezeu sănătate și putere de munca în continuare, te respect!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.