Sau cel putin asa ar trebui sa fie

Cand dialogul intre sindicate si diferite institutii ale statului sufera lacune grave, in sistemul penitenciar, SNPP si Administratia Nationala a Penitenciarelor au inteles deopotriva importanta comunicarii eficiente in plina criza. Nu e prima data cand ANP ne transmite multumiri si ne crediteaza cu incredere ca vom reusi impreuna sa trecem peste impasul Covid-19. Asa cum am obisnuit, responsabilitatea vis-a-vis de membrii nostri e sa le oferim incredere si respect. “In primul rand, oamenii!” nu este doar un simplu logo sindical. Reprezinta ce punem inaintea oricarui interes.

Suntem implicati si vom da curs oricarui mesaj care vine in intampinarea intereseelor membrilor nostri. Constientizarea in masa pentru prevenirea imbolnavirii cu Covid-19 este esentiala, mai ales la acest moment cand ne confruntam cu infectari tot mai multe printre colegi. Fenomenul trebuie stopat si asta doar cu implicarea fiecaruia dintre noi. ANP a tranbsmis SNPP necesitatea implicarii noastre si nu dam inapoi. Virusul trebuie oprit!

Mesaj ANP transmis catre SNPP:

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Pe aici nu se trece! Deviza anti-COVID a Politiei Penitenciare
Share on facebook
Distribuie

10 răspunsuri

 1. din ciclul „ multumim din inima partidului”…
  lasand gluma la o parte, mi-am permis sa reiau o tema ( mai exact 1 com.) dintr-un post anterior, al unui coleg ce cred ca a atins 1 problema ce ne cam macina de ceva timp.
  „„„Atitudinea generala la noi este pentru respectare a regulilor anticovid, încercăm să ne facem treaba cat mai bine in conditiile date dar zvonurile ca se va modifica sistemul de calcul al pensiilor, ca se va modifica varsta de pensionare sau ca se vor micsora salariile sunt elemente stresante. Urmaresc postarile ambelor sindicate si nu am gasit discutii despre acest subiect desi este o psihoza acum legată de mersul la doctor sa obtii „apt limitat” ca in caz de necesitate sa poti sa iesi la pensie medical. Stiu ca si daca mi-ati spune ca nu este adevarat, lucrez la penitenciar…, am auzit multe iar „noaptea ca hotii” este o caracteristică comportamentală a intregii clase politice. Stiti cu MJ sau ANP pot fi ceva de genul „îl ajuti sa repare roata masinii si apoi imediat te calcă cu masina ca sunt multi pe drum care pot să faca asta”.”””
  Am, aș dori ca SNPP sa dezminta sau sa confirme aceste zvonuri. Stim toti , cel putin noi cei care avem peste 20 ani in sistem ca unde exista zvon in mod clar urmeaza certitudine.
  D-le Teoroc cum reactioneaza si care este pozitia sindicatului vis a vis de aceste probleme si mai mult decat atat cred ca ar trebui sa demaram discutii cu factorii de decizie( care considerati dvs.) legat de apropiatele majorari de la 1 IAN. Se pare ca guvernul va dori o inghetare a salariilor si deocamdata adopta politica strutului. Nu cred ca deranjam f mult daca atingem acest subiect si obtinem ceva promisiuni de respectare a lg salarizarii.
  ma gandesc ca daca nu facem nimic ne vom trezi ca de atatea ori prea tarziu si daca pana acum am avut succes cu anumite miscari sindicale, in perioada urmatoare nu cred ca va mai fi posibil deoarece vom avea colegi carantinati…deci miscari sindicale pentru revendicari de drepturi salariale…0
  zic si eu …

  1. deloc simpla perioada urmatoare / evident ca suntem preocupati de perspective / la acest moment nu exista nimic decat temeri si zvonuri / nu pot fi angajate negocieri sau alte actiuni in absenta totala a unor proiecte de lege sau unor demersuri efective concrete / nu vom face rabat de la modalitatile pe care le am utilizat in permanenta in perioadele dure / vom gasi solutii de reactie negresit, chiar daca suntem in pandemie / pana la urma SNPP este o structura sociativa majoritara a salariatilor din penitenciare si noi impreuna vom decide cum vom actiona atunci cand se vor clarifica perspectivele si va exista motivul concret

   1. Cred ca , avand in vedere faptul ca administratiile locale ,PARLAMENTARII,Medicii si tot sistemul medical ,de fapt TOTI, in afara de tot sistemul de aparare si profesorii , AU AJUNS LA GRILA DIN 2022 inca din 2017, 3 ani pana in prezent in care diferenta dintre 2017 si 2020 ei au luat o luna de luna si noi riscam nici sa nu ajungem esalonat la sumele pe care ei le primesc de 3 ani, cred ca e penibil si jignitor sa permitem asa ceva ,odata pierdut asa va ramane, vom fi prostii sistemului public….

   2. Chiar dacă nu exista nimic decât temeri și zvonuri, vreau sa subliniez faptul ca acest guvern de c… al PNL, nu are nici o treaba cu legile în vigoare, pur și simplu le calcă în picioare după propriul algoritm( sau lipsa acestuia). Vezi LG pensiilor ciuntita cum au vrut ei, și alocațiile.
    Cred ca avem motive foarte întemeiate sa ne temem.

 2. revin cu o alta problema si anume sumele primite de catre politistii de penitenciare in contextul covid, celebrul 75%.
  din moment ce am platit contributii sociale pe toata suma de ce aceasta suma nu se ia in calcul la determinarea pensiei? sistemul medical a primit 2500 ron suma fixa neimpozabila si sunt sigur ca acei bani vor fi calculati la dr de pensie. noi am platit absolut tot ceea ce inseamna contributii sociale dar nu putem beneficia de acest drept la stabilirea pensiei de serv.
  imi cam miroase a discriminare.
  ce parere aveti?

 3. Cand se va pune in practica plata concediilor cu sporuri, intelegem ca asa s-a agreat in urma discutiei de azi.
  si de asemenea, ce se intampla cu, concediile efectuate pana acum, se mai poate recupera ceva?

  1. urmeaza redactarea unui PV si emiterea unei decizii finale / inca nu este transat clar si definitiv / astazi a fost un CC ANP concultativ in care partile si au spus pct de vedere / aveti putin rabdare

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *