In aceeasi sedinta a Comisiei de munca din Camera deputatilor, in care au fost dezbatute modificarile propuse de PNL/USR la pensiile speciale, sedinta desfasurata marti 10 decembnrie 2019, a fost respinsa OUG 59/2017 care plafoneaza pensiile militare (si nu numai) la valoarea salariului net. Culmea, reprezentantul MApN a sustinut aprobarea ordonantei si deci mentinerea plafoanelor, probabil pe criterii bugetare.

In mod eronat, reprezentantul Guvernului (MMJS) a cerut respingerea, mergand pe aceeasi linie cu OUG 114/2018 dar a starnit ceva amuzament, pentru ca in acest caz, respingerea are un efect opus celui la care reprezentanta MMJS s-a gandit. Urmeaza votul in plenul camerei si dupa promulgare/publicare se poate considera ca plafonarea pensiilor este eliminata. Entuziasmul trebuie sa fie insa unul moderat intrucat in mod cert Guvernul Orban va iesi norme noi pe aceasta linie.

Atasam Raportul de respingere al OUG 59/2017, tocmai publicat.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: OUG 59/2017 (plafonarea pensiilor militare) – respinsa

10 Responses

 1. Buna ziua! Dacă funcția mea nu este pentru a mi desfășura activitatea in cadrul schimbului aceasta este de 8 ore și totuși șefii ma trimit fortat acum in pragul sărbătorilor pe schimb ceea ce nu mi se pare deloc corect. Întrebarea este ce as putea face in privința aceasta?

  1. Simplu, te duci pe tură și ești un coleg bun.
   Saaaaau, îți iei un medical pe nașpa și ești un coleg rău.
   Prima variantă e mai bună. 🙂

 2. Ce stiti despre inițiativa legislativă de anulare a SDSL si a majorării pentru anul 2020.Domnul Coarnă zice că ar exista asa ceva.

 3. Domnule Teoroc,
  Ce ne puteti spune de proiectul cu,chiriile,am inteles ca se discuta azi.
  S-au eliminat aberatiile cu agentia imobiliara si plata chiriei proportionala cu nr de persoane care locuiesc in imobil? Prevederi care nu exista in nicio alta structura.
  Acum ceva timp ati spus ca ati discutat la ANP si ca vor face modificari,s-au tinut de cuvant??

  1. In data de 17,12 a avut loc o intalnire la MJ in care s-au discutat si propus chestiuni de principiu asupra ordinului privind chiriile. In principal SNPP a solicitat eliminarea aberatiilor privind declaratia amintita si de tine, colegii de dialog au reactionat pozitiv si, in plus, SNPP a promovat si ideea inserarii unor aspecte din Legea locuintelor referitoare la conditiile minime ale unei locatii sa poata fi folosita – metri patrati, etc… Pana la data de 27 decembrie, data limita in care proiectul se afla in dezbatere publica, cel mai probabil vor mai exista astfel de intalniri. La timpul potrivit vom tura motoarele.

 4. Din informatiile pe care le detin CCR a decis ca art VII/OUG/2017 nu este constitutional. Exista sau (poate mai exista Pl-x 310) care avea termen de solutionare luna septembrie 2018. Dar ami avem putin si trecem in 2020. Observ ca majoritate care posteaza se axeaza pe sporurile care le primesc,NH,conditii grele dar foarte putinise gandesc la viitor (repectiv cand vor trece in rezerva si anume PENSIE) . Domnule presedinte poate dupa sarbatori veti aduce in actualitate abrogare art.40 din OUG 57/2015,art.VII din OUG 59/2017 si art.84 din OUG 114/2018. SARBATORI FERICITE DORESC TUTUROR POLITISTILOR DE PENITENCIARE (tanar pensionar din 2018)

 5. Da, ordonanta 59 din 2017 ar trebuie abrogată imediat.Dar de către cine?S De aceeași oameni ca si inițiatorul? Traim in Romania unde omul de rand este batjocorit cu nerusinare.Cum e posibil sa stabilești pensii cu discrepanțe mari între generatii dand naștere astfel la mari dezechilibre. Cum sunt stimulați tinerii pentru alegerea unei profesii cand vad discrepanțele mari de la capătul tunelului adică de la sfârșitul carierei? Rusine celor cu putere în a face si susține aceasta batjocura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *