Ordonanța austerității publicată. Șanse pentru TCO

Excepție posturile unice si cele aprobate prin memorandum

Astăzi a fost publicată OUG nr. 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care se suspendă concursurile pentru care nu s-a afișat rezultatul etapei de selecție a dosarelor de candidat. Totodată, ordonanța oferă câteva supape pentru proceduri de ocupare a posturilor vacante în perioada care urmează, respectiv exceptarea posturilor unice precum și posibilitatea aprobării unor memorandumuri. Metoda memorandumului va fi utilizată și pentru încadrarea promoțiilor de absolvenți.

Totodată, exceptarea posturilor  unice de la suspendare deschide perspectiva continuării sau inițierii unor proceduri de concurs indiferent de sursă. Din lista de posturi pregătite pentru sesiunea de trecere a agenților în corpul ofițerilor (TCO), o parte sunt posturi unice (!), iar pentru cealaltă parte se poate solicita deblocare prin memorandum. Suntem conștienți de interesul enorm pe care această sesiune îl suscită și vom acorda atenția cuvenită subiectului. SNPP a solicitat ANP atât centralizarea tuturor posturilor unice (vacante) din Poliția Penitenciară cât și a posturilor unice din sesiunea TCO declanșată. Vom informa detaliat.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Ordonanța austerității publicată. Șanse pentru TCO
Distribuie

7 răspunsuri

 1. De ce tot se propaga portita lasata pt TCO??
  Unde e ca nu o vad? Exceptand posturi de ssm,msu, care sunt unice, unde sunt celelalte?
  Cat despre memorandum…multe se zic, putine se fac

  1. Nu facem decat sa detaliem contextul in care se pot organiza concursuri pentru TCO. Si una dintre portitele pe care nu le vezi este acest memorandum care poate declansa TCO a agentilor. Tocmai ce se stipula in articol faptul SNPP va monitoriza indeaproape situatia avand in vedere interesul si va incerca sa forteze acolo unde se impune.

 2. Ce reprezinta post unic din TCO cu exceptia juristului, ssm si msu?

 3. Legiuitorul la aliniatul 1 invoca exceptia posturilor unice, avand in vedere faptul ca aliniatul 5, deci un aliniat distinct face referire la faptul ca posturile pentru care s-a facut selectia dosarelor pot continua, nu este o exceptie la exceptia invocata la alin. (1)? Prin urmare si posturile de tco “unice” pot continua doar daca s-a facut selectia dosarelor?? Ceea ce nu este cazul, avand in vedere ca ordonanta e in vigoare din 15, iar termenul de depunere a dosarelor este data de 19, de la care mai curge max 3 zile lucratoare pentru verificare. S-a facut interpretarea textului de ordonanta de juristii de la anp?

  1. posturile unice sunt exceptate fara sa conteze daca sunt declansate sau nu proceduri / se pot ocupa oricand daca exista buget /nu s afectate de suspendare

În primul rând, oamenii!

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare derulează o serie de proiecte cu finanțare europeană care vin în sprijinul membrilor de sindicat.