Federatia PUBLISIND a hotarat declansarea de actiuni sindicale in cazul in care haosul generalizat in care ne zvarcolim in ultimele zile nu va inceta. Colegii din grefa judiciara au iesit deja in strada. Urmeaza si celelalte domenii de activitate.

Asa nu se mai poate! Ba se taie pensiile militare, ba nu se taie. Dar apoi parlamentarii se decid sa le taie pe cele ale grefierilor. Apoi se razgandesc si amana. Ba nu se acorda cresterea salariala conform legii-cadru, ba se acorda. Apoi, brusc, apare anuntul ca baza de calcul a sporurilor se modifica si apar pierderi salariale in anumite domenii. Sporurile nu mai raman nici macar cat au fost in 2018, asa cum de altfel au inghetat si in 2019. Unii membrii ai executivului anunta disponibilizari, altii le infirma. Jocurile politice deja incep sa faca victime in randul celor care mai si muncesc. PSD vrea sa demonstreze celor din PNL ca este greu de guvernat cu o opozitie agresiva. Insa noi ce vina avem, mai exact? Nu ne amintim un haos mai mare pe final de an decat poate in 2009-2010. Lucrurile nu pot continua astfel. Oamenii sunt tensionati, se tem si nu pot oferi performanta cand in schimb primesc doar amenintari, stres si austeritate. Am intrat din nou in recesiune, a sucombat economia, ce s-a intamplat? Un deceniu de diminuari salariale la bugetari nu a fost de ajuns?

Prin sistemul public nu mai tine nimeni minte ce inseamna premii sau prime, al 13-lea salariu, indexare salariala raportata la cresterea preturilor… Cat a trecut de cand toate taxele au fost plasate pe spinarea angajatilor, jmekeria lui Valcov care a neutralizat majorarea de 25% anuntata pentru 2018? Intr-un an de zile deja nu mai sunt bani la buget? Dar neplata sporurilor la nivelul lor corect in anul 2019? Masura asta nu a generat economii? Nici mentinerea salariului minim la una dintre cele mai mici cote din uniune nu ajuta finantele? Pentru colegii din sanatate au fost bani sa primeasca salarii ca in UE, salarii preconizate pentru 2022. Doamne ajuta, sa avem candva si un sistemul sanitar ca in UE. Ceilalti asteptam cuminti la rand, sa se indeplineasca promisiunile etapizate ale guvernantilor. Unde sunt banii? I-am furat noi? Nu am cerut salariile din 2022, le vrem doar pe cele promise pentru 2020, dar acum riscam sa nu le primim nici pe cele din 2019?? Ce primim in schimb pentru ca asteptam disciplinati aplicarea legii? Alte taieri? Confuzie, ceata, haos! Opriti-va, pentru ca noi ne-am pornit! Daca intalnirea cu Ludovic Orban nu se produce rapid sau daca nu va oferi clarificarile asteptate, le vom cere din Piata Victoriei in cel mai scurt timp!

cititi mai mult

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Federatia PUBLISIND: Opriti-va, pentru ca noi ne-am pornit!

28 de răspunsuri

 1. Ce înseamnă asta mai precis? Când solicitați întâlnire cu dn-ul Orban și ce veți cere? Norme de hrana și de echipare actualizate? (sper ca dacă faceți o lista de revendicări și includeți actualizarea normelor respective sa NUMAI renunțați la greva, cum ați făcut asta primăvara, pana când nu se vor actualiza normele respective).

  1. Despre norme si actualizarea acestora s-a articol dedicat/Greva in penitenciare nu putrem face insa ramanem pe bariocade cu metode de protest similare. In urma intalnirii cu premierul Orban vom reveni cu informatii complete

  2. Miscarea sindicala este cel mai important castig al revolutiei ’89.Si pt ca tot se vorbeste despre pensii, drept la pensie si varsta de pensionare.Eu rog liderii ambelor miscari sindicale, sa militeze pt adevaratele drepturi de pensionare ale angajatilor ANP.Coform legii pensiilor, angajatii care desfasoara activitatea in medii cu radiatii de tip 1- se pot pensiona dupa 15 ani, la fel angajatii care lucreaza in medii cu radiatii de tip 2 – se pot pensiona dupa 17 ani.Noi trecem zilnic prin camera de control cu radiatii de tip X, radiatii de tip 1.Deci aceasta este varsta noastra de pensionare-15 ani.Va rugam pt aceasta sa militati.Succes.

 2. Trebuie sa facem ceva. Este un haos si o dezimformare fara precedent in politica, fata de sistemul de aparare si ordne publica. Sa facem ceva pana nu este prea tarziu. Vreau predictibilitate in legislatie sa-mi pot planifica cariera si viata, astia ma baga in pamant cu stresul s himbarilor peste noapte.

  1. Total de acord/cu totii vrem aceasta predictibilitate/Din pacate trebuie sa facem fata periodic unor iuncercari nefericite (sa nu le spun altfel) de subminare a unor drepturi in structura de aparare si siguranta nationala. Asta nu poate reflecta decat o incercare absurda de vulnerabilizare a institutiilor de aparare si siguranta nationala. Doar constientizarea colectiva si actiunea organizata prin sindicate poate stopa aceste incercari. Tinem aproape!

 3. Bună dimineața Domnule Președinte. Cum vom fi salariați in 2020? Se aplică legea salarizării unitare? Se abroga oug 114 si celebrele articole care îngheață drepturi până în 2021? Se mențin în plată sporurile pentru sdsl si ore suplimentare? Pe cand o postare legata de acest subiect?

 4. Am înțeles cu norma de hrană,nu doar că nu mai primim diferența, dar nici în 2020 nu se mărește, pretextul fiind eșecul în instanță al colegilor de la (editat). Dar până la urmă cum rămâne cu cea de echipare?
  Nu s-a mai discutat demult despre un alt spor care la MAI există și la noi nu: cel de încordare neuropsihică. Cel puțin la instanțe și la punct de lucru, unde riscuri sunt multe și bani puțini…

 5. Buna seara,
  Imi puteti spune va rog in ce stadiu este OMJ-ul privind compensația lunara a chiriei / compensația lunara a chiriei pentru plata ratei ?
  Ce sanse sunt ca acest ordin sa fie dat pana la finalul lui 2019?

 6. Așa se întâmplă când dreapta preia puterea: STRES PE BUGETARI ȘI PE PENSIONARI și trai bun pe multinaționale și pe bănci ! Sunt chiar și bugetari care au votat așa… Puteți sa mă înjurați cât vreți dar cu PNL și alte „drepte” așa va fi mereu!

  1. Im romanika multinationalele ai bancile au trait bine indiferent de regim mai ales ca salariatii lor nu se inghesuie sa-si apere drepturile. Ei se plang pe feisbuc. Si injura bugetarii.

 7. Ai dreptate Jonh (editat) s-au prelins și acum au preluat puterea niste (editat) care întotdeauna au avut treabă cu bugetarii după 2021 să vezi probleme!

  1. Salarizarea pe 2020 va suferi urmatoarele modificari:
   – incepand cu 1 ian 2020 se va acorda norma de hrana actualizataș
   – se vor opera cresterile cu 1/3 din diferenta SF 2022 si SF 2020
   – Se va mentine majorarea pentru SDSL
   – sporurile de prezenta se vor mentine in suma compensatorie in acelasi cuantum de procent similar decembrie 2019
   Probleme sunt la actualizarea echipamentului. Sapam dupa interpretarea corecta, norma asumata fiind destulkl de neclara.

   1. Multumim pt. informare, dar retroactiv privind nh…?
    Mai speram sau ura si …
    Se poate precizare pentru tot salariatul de rand( fara facultate) : sporurile vor creste proportional cu cresterea salariului de baza sau vor fi inghetate la fel ca cele de anul acesta.
    Cu multe multumiri!

     1. Ma refer la spor antena si spor praf asa cum stim toti ca sunt inghetate la nivel de Dec 2018.
      Vor ramane la fel si in acest an?

   2. Postați un articol pe tema asta, dl. Tudorache, chiar este important.
    Mulțumim pentru veștile bune!
    Mie, din ce mi-a prezentat vicele de la noi din unitate, mi se pare că avem o ușoară SCĂDERE la norma de echipare, așteptăm o clarificare și aici.

    1. Intelegem nevoia de informatii insa trebuie sa ne raportam la realitatea politica actuala si la contextul i la procesul legislativ determinat de intentiile politice. Asteptam si noi sa se pronunte CCR pe modalitatea de asumare a legii bugetului si a legii de modificare a OUG 114. Din cele sesizate, observam ca au fost contestate doar aspecte de forma nu si de fond. Suntem atenti si nu ne lasnsam momentan cu articole dedicate pana nu avem certitudini. Referitor la norma de echipare exista unele interpretari pe ce si-a asumat noul Guvern. Poate fi o eroare materiala sau efectiv o eroare inserata intentionat cu privire la plafonare echipament. Si aici sapam corespunzator.

     1. De atâta săpat este sigur că vedeți și luminița de la capătul tunelului săpat
      Nu de alta dar observ că printre noi sunt și mineri. Poate pun și ei umărul că târnăcopul mă îndoiesc că o să îl folosească
      Hai, spor la săpături

 8. Domnule Teoroc,
  Referitor la omj-ul privind chiriile,s-a reglat aberatia cu privire la impartirea cuantumului chiriei la nr de persoane care locuiesc in imobil,de exemplu daca stai cu prietenul sa se imparta suma la 2 pt ca inca nu este sotul tau inca.
  Nu mai exista o astfel de aberatie in nicio alta structura,au renuntat cum ramasese stabilit?

   1. Stimate coleg/a, observați ca primim doar anumite răspunsuri de la sindicat. Și e trist ca se întâmpla asta.
    Însă dacă se va întâmpla o asemenea aberație ( care nu exista in nicio structura) și speram sa nu se întâmple asta , așteptăm sa vedem ce explicații primim… și cine va raspunde pt aceste nedreptati!

 9. Bună ziua! Dacă ies la pensie cu data de 13 01 2020 ,iar eu am efectuat cele 6 luni in anul 2019,beneficiez de mărirea de 25%
  la calculul cuantumului pensiei?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *