OMJ 228/C/2020 - avansare de doua ori intr-un an

In Monitorul Oficial nr 286 din 6 aprilie 2020 a fost publicat OMJ nr 228/C/2020 privitor la a Avansarea fara examen a poliţiştilor de penitenciare într-o funcţie imediat superioară la aceeaşi poziţie din stat. Norma de baza, detaliata prin ordinul tocmai emis, este cea prevazuta in art 93 din statutul nostru special:

Legea 145/2019 – Art. 93:
(1) În cariera profesională, în urma rezultatelor obţinute la evaluarea activităţii profesionale, poliţiştii de penitenciare au dreptul de a avansa în funcţie şi în grad profesional conform prevederilor prezentei legi.
(3) Avansarea poliţiştilor de penitenciare într-o funcţie imediat superioară la aceeaşi poziţie din stat se face fără examen, pe baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului justiţiei.

Ca element principal de noutate, OMJ 228/C/2020 prevede, pe langa avansarea care se face de regula o data pe an, o modalitate de avansare rapida pentru cei merituosi. Mai precis, pe langa avansararea anuala, se mai poate realiza inca o avansare fie pe 29 iunie fie pe 1 Decembrie, deci pot fi facute doua avansari pe an in cadrul postului deja ocupat (este vorba despre cresterea coeficientului).

Mai exista si alte aspecte bune in noul ordin cum ar fi: este suficient un an ca defintiv fata de doi ani in normele anterioare (abrogate), simpla avansare in grad profesional nu mai elimina dreptul de a fi avansat in functie fara examen, iar modalitatea de propunere pentru acest tip de avansare este simplificata.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Noutate – promovarea rapida in Politia Penitenciara

10 Responses

 1. Domnule Președinte daca ne aflăm în situația: beneficiar de majorare 75 %(copii sub 12 ani) , venim la servici la una din cinci ture , afectează concediu odihna in zile libere cuantumul lunar al majorării sus mentionate Va multumesc ,astept raspuns

  1. concediul te scoate din dreptul la zile libere implicit din dreptul la majorare / ele sunt legate / nu poti avea si concediu si zile libere, nu? / si concediul sotiei te scoate din drept, dar al tau?… / apare pe declaratie

 2. Domnule Președinte cu tot respectul la PNT Rahova cel putin sunt impedimente referitor la subiectul dezvoltat ieri . Concluzia nu vom beneficia pe 10 . 04 . de majorare . Găsim o explicație. Multumesc astept raspuns

 3. Cu respect Domnule Președinte: in seara de 10. 04 .A venit decizie cu modificarea programului la tură respectiv plutonul 5 incepand de luni vor efectua maxim 8 ture respecți 96 ore / luna . Intrebare : ce facem cu diferenta orelor neefectuate ??? . Ăștia i si bat joc de noi . Va rog m multă implicare . Va multumesc si ro g raspuns si la ultimul comentariu

 4. Buna ziua,
  Avansarea intr o functie imediat superioara cand se poate face? In fiecare an in luna in care ai fost angajat in sistem sau se poate si mai repede?
  Eu de exemplu am fost avansat anul trecut in august, trebuie sa astept luna august in acest an sau se poate mai repede?
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *