Evaluare și acreditare

Conform Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), acreditarea unităților sanitare este modalitatea prin care se demonstrează că o astfel de unitate face eforturi să acorde îngrijiri medicale care să satisfacă așteptările pacienților, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât și din punct de vedere al condițiilor în care se acordă. ANP are în subordine 6 penitenciare-spital (Penitenciar-Spital București-Jilava, București-Rahova, Constanța Poarta Albă, Mioveni, Dej și Tg. Ocna) în care se acordă asistență medicală adecvată. Periodic se întreprind activități de evaluare și notare a nivelului de performanță.

Sistemul penitenciar rămâne pe eșafodul superior al acestor performanțe medicale, un exemplu demonstrat fiind chiar spitalele-penitenciar Mioveni și Dej, cotate cu nivelul II de acreditare. Similar oricărui penitenciar, indiferent de profil, echipa înseamnă totul. SNPP a detaliat argumentele pentru care performanța a fost apreciată.  În aceeași măsură, toate spitalele-penitenciar sunt evaluate și se constată anumite niveluri de acreditare, acolo unde există deficiențe urmând a se acorda un termen de remediere și reevaluare. În contextul ăsta, unul dintre penitenciarele-spital care vor necesita o serie de măsuri este penitenciarul-spital București-Rahova, cotat cu nivelul V de acreditare. În fapt, unul dintre dezideratele ANP transmis prin comunicat de presă îl reprezintă inclusiv investițiile ce pot aduce performanță imbunătățită.

Update: Ca urmare a îndeplinirii graficului de conformare, în prezent Penitenciarul Spital București-Rahova a depus o solicitare privind reîncadrarea într-o altă categorie de acreditare, asupra căreia se așteaptă răspunsul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Nivel de performanță în spitalele-penitenciar
Share on facebook
Distribuie

2 răspunsuri

  1. D-le Tudorache ce ați vrut să spuneți prin
    “sistemul penitenciar rămâne pe EȘAFODUL!!! superior al performanțelor medicale”?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.