Guvernul Cîțu continua campania anti-bugetari

In completarea articolului PUBLISIND la care facem trimitere in cele ce urmeaza, adaugam faptul ca dinspre MJ inca nu vedem miscare la propriu. Pentru sustinerea revendicarilor pe linie de penitenciare, SNPP/PUBLISIND au facut front comun cu celelalte federatii din Politia Penitenciara si au organizat in luna februarie doua mitinguri in fata MJ si 6 mitinguri in fata unor penitenciare din sistem. Acestea adaugandu-se la protestele organizate de SNPP/PUBLISIND inclusiv la sediul MJ.

S-au produs cateva intalniri si am primit multa ceață. In schimbul careia am dat si noi cu fumigene. Dar aceste aspecte colorate nu schimba situatia in care ne aflam. In continuare politistii de penitenciare sunt discriminati fata de politisti si de militari, prin neacordarea titlului de specialist de clasa. In continuare este neclar bugetul Politiei Penitenciare pentru 2021 in materie de posturi si drepturi.

De asemenea se continua tergiversarea punerii in aplicare a sentintelor si deciziilor care ar corecta anumite inechitati in plan salarial, iar in loc de recunoastere a dreptului la indemnizatie de concediu fara afectarea sporurilor (demers initiat de SNPP in 2015), MJ ignora pierderea de catre angajator a majoritatii proceselor si decide totusi promovarea unui recurs in interesul legii, demers care sperie ANP si impiedica reglarea simpla a situatiei.

In acest timp numarul de ore suplimentare tot creste, direct proportional cu scaderea sperantei noastre de viata (aproape cu 8 ani mai mica decat media pe tara). Federatiile sindicale ale politistilor de penitenciare s-au adresat Ministrului Justitiei care inca nu a raspuns solicitarii unei noi intalniri pentru a clarifica perspectivele. Simpla initiere a proiectului de ordin pentru specialistul de clasa nu este de natura a ne linisti.

Situatia ne obliga sa ne gandim la noi actiuni de protest in perioada care urmeaza! Cu atat mai mult cu cat la ultima intalnire directa cu ministrul, Stelian Ion a admis ca actiunile noastre sunt indreptatite si ca… ii sunt de ajutor pentru un rezultat bun. Nu mai mentionam faptul ca Stelian Ion a fost el insusi un adept al miscarilor de protest. Deci, il vom ajuta in continuare, sa ne ajute! Insa nu promitem ca nu vom scanda contra lui, dimpotriva!

Articol publisind.ro

Au trecut doua saptamani de la mitingul tacut organizat de SNPP alaturi de PUBLISIND in fata Ministerului Muncii in reactie la amenintarile aruncate in spatiul public de premierul Romaniei la adresa sindicatelor si ca replica la dispretul manifestat de Cîțu fata de dialogul social din Romania. Nu am scandat dar am marcat actiunea in stilul PUBLISIND, utilizand masti de protectie speciale si fumigene colorate. Mesajele de miting ale PUBLISIND scrise si in limba engleza, dar si corespondenta internationala purtata, au facut cunoscute abuzurile din Romania pe plan international.

Dupa doua luni in care peste 5000 de membri publisind au participat la cele 10 mitinguri in capitala si peste 50 de actiuni in teritoriu, suntem pregatiti pentru un nou asalt. Nu renuntam la revendicarile noastre! In plus, cerem ferm demisia lui Florin Câțu din functia de prim-ministru. Nivelul de ura pe care acesta il exprima permanent la adresa unui milion de bugetari din Romania reprezinta un comportament toxic, de netolerat.

Noi amenintari au fost adaugate la cele deja lansate public. In replica, noi promitem proteste organizate cel putin cu aceeasi determinare. Doar ca vom fi mai bine pregatiti, mai bine dotati si mult mai numerosi avand in vedere faptul ca Florin Cîțu a reusit sa uneasca in lupta toate sindicatele. Alaturi de PUBLISIND suntem siguri ca de data aceasta vor fi in strada multe alte organizatii din BNS.

La acest moment PUBLISIND este implicata prin sindicatele SNST, SNPP si EUROPOL in gestionarea unor situatii divergente in tineret si sport, politie si politie penitenciara. In ultimele zile au avut loc proteste la Sala Polivalenta din Bucuresti cernadu-se demisia unor „manageri” si urmeaza actiuni la interne si justitie. Totodata PUBLISIND ia in calcul noi mitinguri la Guvern si Cotroceni intrucat acestea sunt punctele care deranjeaza puterea si s-a vazut din presiunile exercitate asupra noastra prin actiunile Jandarmeriei.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Nimic bun la orizont. SNPP: reluam protestele!
Share on facebook
Distribuie

19 răspunsuri

 1. (editat) ăștia nu dau nici un semn că i-ar interesa să respecte legea salarizării sau măcar să avem un dialog onest…Nu trebuie să ne lăsăm! Eu cred că vom învinge!

 2. Va salut . Domnule Președinte: sedinta , întâlnire Sindicate vs. ANP. 16.03.2021 . Concluzii , comentarii ??!!!

 3. Văd că taie sporurile medicilor, sanchi!, pt echitate în privința personalului medical… De ce nu îi plătesc pe toți ceilalți, dacă vor echitate și le pasă, la fel ca pe medici?! Vor să arate că dacă acum în pandemie taie sporurile medicilor se justifica austeritatea – “apanajul” dreptei incontestabil- și să dea un mesaj de forță pentru toți ceilalți?! Adică, nu ne temem să – i “ardem” pe medici în plină pandemie, pe voi-restul bugetarilor – vă “rupem pă genunchi”! Ce facem cu ăștia, că “e beleaua cât șoseaua” ?

  1. Vor sa taie sporuri la toti si sa se incadreze in 20%, nu 30% ca pana acum.Cica ar fi trimis ministra fara varsta scrisorica de la minister catre celelalte ministere sa analizeze ce sporuri sa taie.Sau asa spuneau astia de au mintit poporul cu tv-ul.

   1. Cert este ca intr-acolo se vor indrepta. Si o faceau ei mai devreme daca nu exista reactie in strada. La fel de cert este ca nu vom ceda. Important e sa ramanem uniti si cu popfta de reactii…

 4. Va salut Domnule Președinte: de la nimic nou la orizont până astăzi nu avem nimic de spus sau nu a apărut nimic nou ?

  1. Stim de intentiile acestui Guvern de a distruge sistemul bugetar prin plafonare si taieri de drepturi salariale.
   Acest trei Guverne intr-unul singur se ameninta intre ele cu propriile masuri. Din pacate, sistemul bugetar este mitraliat iar pandemia le-a picat manusa. Tot ce putem asigura, e ca nu stam si asteptam. Fiecare zi este o noua provocare pe linie de Covidâ, de aceea cred ca in scurt timp le vom face o surpriza…chiar si in pandemie.

   1. Surpriza o sa ne-o pregătească ei.
    Ce este zvon se adeverește.
    Pensii…
    Din Decembrie vorbesc și propun și vb și propun…
    Degeaba.
    O sa ieșim la pensie după 25 de ani de penitenciar cu pensie de… șantier.Fara sa supăr pe nimeni.

 5. Valu 4….cine a fost cu ideea strălucită de a organiza la Poarta Albă ( in plina pandemie si cod roșu in judet) niste cursuri in care se îngrămădesc intr-o sala de25m patrati peste 20 oameni…..?!?!! Cu procedee,manuit arme de la unii la altii,măsuri anticovid spre 0…

 6. Să ieșim în stradă masiv și mai repede să nu mai apuce Paștele la guvernare acești nemernici care vor să scoată armata împotriva cetățenilor!

 7. Va salut, in legatura cu sesiunea unica pentru trecerea agentilor in categoria ofiterilor, s a terminat evaluarea psihologica, aveti vreo informatie cu privire la perioada aproximativa de organizare a examenului propriu zis? Multumesc

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *