Proiect discutat la nivel ANP

La nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a fost constituit grupul de lucru pentru reanalizarea modalității de funcționare și organizare a structurilor de intervenție la nivelul sistemului penitenciar. Lucrările din cadrul grupului s-au finalizat și a rezultat un draft de proiect asupra căruia sindicatele vor face propuneri de ajustare dacă va fi cazul. Cert este faptul că, față de situația actuală, la nivelul unităților penitenciare vor exista încă 4 unități în care vor funcționa structuri specializate iar noțiunea de grupă operativă constituită din diverși agenți care-și desfășurau activitatea în alte zone decât secțiile de deținere vor fi istorie, acestea fiind practic nefuncționale.

Ca informație de interes, se urmărește suplimentarea agenților supraveghetori tocmai pentru a fi posibilă pregătirea de specialitate la locul de muncă, respectiv în timpul programului, prin rotație. Față de aceste aspecte și pentru alte detalii tehnice, la nivelul ANP se va organiza o videoconferință la care vor participa actualii șefi și înlocuitori de structuri alături de directorii adjuncți SDRP în care se vor analiza și propune eventuale modificări care să aducă plus valoare acestui segment de activitate.

Click pe imaginea de mai jos pentru mai muylte detalii:

 

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Modificări privind grupele de intervenție din Poliția Penitenciară
Share on facebook
Distribuie

5 răspunsuri

  1. O mare prostie acest proiect! Ar trebui ca sindicatele sa ia atitudine! Exemplu: Daca la 2 noaptea are loc un incident între mai mulți deținuți clasificați în regim de maximă siguranță cerem aprobarea directorului general că sa intre grupa în interior? Ar trebui sa o desființeze de tot atunci! Ce rost mai are?

  2. Pe principul fa-te ca le dai mult si defapt nu le da nimic. Faptul ca se infiinteaza grupe in alte careva penotenciare este null, avand in vedere ca acestea nu vor putea fi folosite numarul de misiuni este mult inferior fata de prevederile actualei decizii aplicabile, faptul ca se reglementeaza folosirea lor doar cu aprobarea directiei sig detinerii sau a directorului general pe face total nefunctionale, incalcand principiul descentralizarii deciziei, as dori sa ne explice si programul de22 cu 72(din ce inteleg colegii vor pleca acasa la ora 04 dimineata, deoarce de la ora 4 la 6 nu sunt incidente)..prezenta decizie trebuie atacata puternic deoarece nu reprezinta vointa lucratorilor si interesele unitatilor ci interesele unui grup restrans de persoane efemere prin anumite functii de top management.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.