Negocierile Guvernului cu magistrații au eșuat

Așa cum SNPP a informat, coaliția de guvernare este decisă să împingă spre adoptare legea de modificare a pensiilor de serviciu inclusiv militare, chiar săptămâna care urmează. Luni, pe lângă votul pe desființarea pensiilor parlamentarilor și respectiv interzicerea cumulului pensie-salariu, se așteaptă depunerea ultimelor amendamente la pensiile de serviciu. Marți amendamentele vor fi dezbătute în Comisia de muncă din Camera deputaților, iar miercuri este preconizat votul în plenul camerei. În ziua dezbaterii amendamentelor, SNPP alături de sindicatele EUROPOL și Dicasterial din Federația PUBLISIND vor protesta la Parlament (urmează comunicatul de presă).

Conform Constituției României, Înalta Curte de Casație și Justiție are calitatea de autor al sesizării privind controlul constituționalității legilor înainte de promulgare sau controlul de constituționalitate a priori. Având în vedere acest aspect, Guvernul României a încercat o negociere cu magistrații, în scopul asigurării unui traseu rapid spre promulgare a legii care va cuprinde modificările impuse prin PNRR în planul pensiilor de serviciu. O eventuală înțelegere cu magistrații ar fi asigurat condiții pentru ca actului normativ să producă rapid efectele care generează atât de multe tensiuni.

Ultimele informații arată că negocierile au eșuat, iar ÎCCJ va depune sesizare care foarte probabil va fi analizată de CCR fără celeritate, ca să ne exprimăm literar. Adică ne așteptăm la un rezultat abia spre toamnă, deși riscul de pierdere a celor 3 mld de EURO prin PNRR se menține ridicat. Dar, mai important decât o amânare a deznodământului ar fi ca decizia CCR, să indice în final neconstituționalitatea legii, fără să putem fi siguri că această decizie va reflecta așteptările noastre.

Concluziile din comunicatul CSM

Desi s-au depus toate eforturile pentru sustinerea acestor propuneri, reprezentantii celorlalte puteri, contrar declaratiilor publice, nu au manifestat nicio deschidere pentru un dialog real, toate variantele de reglementare avansate de Consiliul Superior al Magistraturii fiind refuzate (sursa: luju.ro).

Informarea transmisă de Asociația Magistraților din România

Distribuie

11 răspunsuri

  1. Mă bucur că au eșuat! Miza celor 3 mld este o idioțenie, o manevră mincinoasă menită să adâncească dezbinarea între români care oricum, nu vor beneficia de acești bani pentru ca tot lăturile astea care ne conduc îi vor lua! Ce plan de redresare și rezilienta e ăsta care duce la sărăcirea unor categorii sociale, în loc să ajute la creșterea bunăstării oamenilor?! De nu măresc pensiile celorlați?! De ce nu scade inflația, de ce nu iau masuri de reducere a hoției din energie, din bănci, din comerțul mare care scoate vagoane de bani din țară?! De ce nu își respectă legile date tot de ei și angajamentele /contractele făcute cu cei care au muncit și schimbă regulile jocului în timpul jocului?! E bine că protestam și sper să fim cât mai mulți! Poate ne ajută și Dumnezeu și ia de aici pe toate slugile astea ale UE și, de ce nu, chiar și pe comisia asta de kkt a UE să o ia de aici!

    1. 3 mld de euro reprezinta cererea de plată nr 3,care are la baza îndeplinirea mai multor jaloane nu doar jalonul 215 (reforma pensiilor speciale).Neîndeplinirea jalonului 215 duce la pierderea a 700 mil de euro,dacă o putem numi pierdere,pentru că banii vin din împrumuturi nu din granturi

  2. Dle presedinte,

    Magistrati, fara magistrati, contestat sau nu, NU ar trebui sa ne faca sa reactionam pt NOI, sa fim seriosi

  3. Pensiile militare vor fi singurele care “vor face plata” , banii din pnrr se vor pierde chiar si mai multi pentru ca alde USeRe au bagat jaloane imposibil de realizat. Dar acum nu isi mai asuma nimic. Ei si-au asumat atunci si tara trebuie sa plateasca.

  4. Cumulul de pensie cu salariu la stat da trebuie eliminat la fel si cumului de pensii desi nu stiu cum se poate ca tu lucrand la stat sa ai mai mult epensii de la stat. Daca lucrai in alta tara si aveai pensie si de acolo era o treaba, dar 2 pensii din aceiasi tara…

    1. Daca angajatul are un singur job nici nu are cum cumula doua pensii….dar cum ar fi sa muncesti doua joburi, sa pleci dimineata si sa te intorci noaptea acasa iar la finalul carierelor sa ti se spuna ca poti benefici de pensie pentru doar unul dintre joburi? ti s-ar parea echitabil? Ai dat toti anii buni in anumite joburi ca la final sa te bucuri de beneficii doar pentru unul din ele? Cumulul pensiei cu salariul ambele de stat nici nu trebuia sa existe, trebuia sa fie interzis de mult timp. Dar cumulul pensiei de stat cu salariul din mediul privat sau cu beneficiiile obtinute in urma unor prestari servicii ca persoana fizica mi se pare perfect justificat.

  5. Scopul magistraților (CSM, CCR, magistrații în general) este de a scăpa reforma pensiilor magistraților, nu și pentru celelalte,

  6. Printre conditiile impuse, se numara listarea la Bursa Bucuresti si Londra a minim 15% din actiunile Hidroelectrica (fapt realizat saptamana trecuta) si implementarea unui proiect in care sa fie incluse in consumul casnic a minim 10% centrale termice cu hidrogen (lucru imposibil), asa ca banii din PNRR vor fi pierduti indiferent de ce se va intampla cu pensiile “speciale” de 2 bani a politistilor.

  7. Multumim judecatorilor pentru faptul că există și pentru că nu sunt a treia putere in stat ci una din cele trei puteri in stat. Dreptul la pensie si dreptul de la muncă nu pot fi luate nici macar de catre marcel.

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt solicitate pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.