Ordin de prelungire a OMJ 820/C/2015

Rezultatele întâlnirii cu ministrul justiției din data de 14 aprilie 2022 încep să apară rapid, semn  că ministrul justiției a tratat cu seriozitate problemele semnalate de președintele SNPP. Într-un articol anterior am arătat că

În afară de acest subiect SNPP a pus în discuție situația ordinelor de ministru care întârzie foarte mult să fie publicate și să producă astfel efecte, deranjul în rândul polițiștilor de penitenciare fiind foarte mare cu atât mai mult cu cât avem la acest moment trei astfel de ordine tergiversate de luni de zile, care vizează drepturi salariale: majorări de 75% pentru părinții cu copii în online și pentru munca suplimentara ori în zile de sâmbătă, duminică și sărbători legale, precum și majorarea de 50% pentru misiuni speciale.

Astăzi, în Monitorul Oficial al României nr. 384, a fost publicat Ordinul privind prelungirea aplicării, în anul 2022, a Ordinului ministrului justiției nr. 820/C/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale funcționarilor publici cu statut special și personalului civil din sistemul administrației penitenciare și a Ordinului ministrului justiției nr. 1.291/C/2017 privind aprobarea Normelor metodologice de acordare a majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale, pentru funcționarii publici cu statut special din Ministerul Justiției:

 

 

Distribuie

7 răspunsuri

    1. Plx 52 pentru aprobarea oug 130 a foști supus amânării pentru prima decada a lunii mai
      Sunt amendamente asupra cărora nu exista punct de vedere al guvernului

    1. Plx 52 pentru aprobarea oug 130 a foști supus amânării pentru prima decada a lunii mai
      Sunt amendamente asupra cărora nu exista punct de vedere al guvernului

  1. Deoarece nu a fost postata în articolul anterior, repet intrebarea: de ce se discute de un impact bugetar, cu ministrul justiției, despre impact bugetar pe 6 luni? Amendamentul depus spune ca se aplica majorarea începând cu luna februarie. Nu înțeleg de ce se face referire la un impact pe 6 luni.

  2. Și totuși de ce se discuta de impact pe 6 luni și nu pe 11 (nr de luni cât trebuie sa ne dea mărirea pe anul acesta)? Am observat ca de fiecare data când se iau masuri financiare mereu se pune întrebarea care este impactul asupra bugetului… Aici se refera la bugetul pe anul în curs, deci, de ce l-ar interesa pe ministru impactul doar pe 6 luni și nu pe tot anul? Ca doar la rectificare cere buget pentru tot a un nu doar pentru următoarele luni.

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt solicitate pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.