Prea multe interpretari incurca

Avand in vedere diferitele interpretari aparute, Blocul National Sindical a cerut Ministerului Muncii si Protectiei Sociale o pozitie clara privind data de la care se aplica prevederile Legii 19/2020 privind acordarea de zile libere parintilor.

Solicitarea BNS

Raspunsul MM

Concluzia: data de la care se naste dreptul este 17 martie 2020, la trei zile dupa publicarea Legii 19/2020

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Ministerul Muncii clarifica. Cand se naste dreptul la zile libere?

12 Responses

  1. Pai…si noi donam chiar daca platim toate darile catre stat!Facem donatii catre ONG-uri, spitale, confectionam vizete, etc!

 1. D-le Teoroc,
  Tot mai multe voci si chiar colegi de la guvern spun ca vor urma diminuaru de salarii(taieri de sporuri sau cota-parte din salariu),ce informatii aveti in acest sens?neoficial?
  De asemenea ,o posibila veste buna si logica de altfel ,militarii si politistii datorita specificului muncii si riscurilor sa fie scutitu denacest aspect,sper ca facem si noi parte din politisti,pt ca toti inteleg doar politia romana din MAI.
  Asteptam cu interes opinia dvs!

 2. Tot mai des se vehiculeaza somajul tehnic.Ce vom face daca ne sunteaza administratia? Ca ei sunt obisnuiti sa ne traga presu de sub picioare.

 3. Sa nu dormim pe noi, Orban vorbește de șomaj tehnic pt bugetari. Pe noi credeți ca ne va afecta? Ca nu aparem ca excepții, orban a declarat ca Mai, min sănătății, mapn sigur nu vor fi afectați. De min justitiei-anp nimic…

 4. Ar trebui să aibă loc niște consultări că de la șomaj tehnic in ce ordonanțe mai pregătesc guvernanții sunt trecuți MAI,MApN,și munca.Si cu dispensa profesorii.Ne trezim că deși depășim norma de ore vom fi plăți că șomeri tehnici.

 5. DOMNULE TEOROC,
  depuneti toate eforturile necesare in a fi inclusi in toate interdictiile ce vor urma in perioada urmatoare si politistii de penitenciare,de noi nu mentioneaza nimeni niciodata,doar MAI,MAPN si MS.
  Stiti foarte bine ca aceste aspecte vor ajuta si vor cantari mult in masurile ce vor fi adoptate pe viitor,sa fin excepatiti de la somajul tehnic public si mentionat in ordonanta ca la pensionare,ca in fizic stim toti ca nu e posibil la noi asta.
  Asteptam raspunsul dvs!

 6. de bun simt in aceste timpuri …situatie de urgenta…ar fi taierea/donarea chiriilor catre reteua de sanatate…ceva de bun simt si chiar nesemnificativ la situatia actuala…apel la solidaritate sociala

 7. Ceva legat de programul asta gandit de „geniile ” care ne conduc?Zvonul ar fi ca va fi prelungit pana in august chiar si fara starea de urgenta.

 8. Buna ziua! Am și eu o întrebare. Anexele la fisa postului cât sunt de legale, când tu ai funcție de 8h și șeful te cheamă in birou si îți baga pe gat o anexa la fisa postului (post paza spre ex) si îți spune sa o semnezi, dacă ar fi fost doar pe perioada stării de urgenta înțelegeam dar asa nu mi se pare prea ok…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *