Prima emanatie vizeaza sporurile

Conform unei informari PUBLISIND:

„La acest moment se pregateste un pachet extrem de complex si agresiv de masuri anti-bugetari centralizandu-se sporurile din toate institutiile in scopul eliminarii unora dintre acestea si al transformarii altora din procent in suma fixe.

Totodata se lucreaza deja febril la solutii pentru modificarea profunda a legii-cadru precum si la o serie de artificii bugetare care includ masuri de tipul reducerii saptamanii de lucru cu o zi (neplatita), ori acordarea unei zile libere pe saptamana (platita cu salariul de baza, fara sporuri de prezenta) si la alte asemenea șurubăreli”
La etajul 2 din MFP, un grup de mari specialisti in scuturari de bani de te miri unde si cum, lucreaza in secret la solutii cerute de guvern. Iata o prima mostra, respectiv o adresa receptionata ieri in ministere cu termen de raspuns 3 zile. Pe cei de la MFP nu ii intereseaza ca numeroase sporuri din sectorul bugetar au fost inghetate in salariile de baza in anul 2009 sub forma sumelor compensatorii inventate de alt guvern plin de imaginatie la taieri – Guvernul Boc. Vom cere mai multe detalii cu ocazia mitingului planificat de PUBLISIND pe 3 februarie la sediul MFP
sursa:publisind.ro
Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Ministerul Finantelor si grupul de lucru anti-bugetari
Share on facebook
Distribuie

13 răspunsuri

 1. Tragic… Sper doar sa nu fie vreodată realitate. Dacă v-a fi sper, domnule președinte, sa avem masuri dintre cele mai dure pentru a le demonstra furia și dezamăgirea noastră… În alte tari protestele unor bugetari sunt “violente” (nu zic ca ar fi un exemplu de urmat) doar ca trebuie sa ne gândim și la scenarii mai negre. Se pune atât de mult accentul pe “privat” ca ei ar fi cei care trag greul dar o parte din dumnealor sunt cei care contribuie la corupție și evaziune fiscala masiva. Știu ca astfel de argumente nu sunt constructive pentru o discuție cu guvernul… Doar îmi exprim frustrarea…

 2. Ce stiti de concursurile din sursa interna pt functiile de conducere. Parca saptamana trecuta trebuiau sa se afiseze sigur?

 3. Astia nu vor sa isi asume ca vor sa taie salariile si incearca tot felul de artificii….
  Cred ca se vor intoarce toti impotriva lor….sa speram
  Cert e, ca dupa 4 ani se desfiinteaza pnl, doar sa rezistam si noi pana atunci….

 4. Aceste partide gen PDL, PNL – au un singur tel: sa chinuie poporul roman!!! Timp de 1 an cu razboi psihologic si inca vreo 2 ani cu multiple taieri din venituri. Ei doar asta stiu sa faca! Nu se pricep la altceva. Bine ca are cine sa-i suporte…ca de furat, fura si astia destul!

 5. @Motoaca eu nu iau apărarea vreunui partid, sunt toți o apa și-un pământ dar dacă tu preiei o țară plina de datorii de la PSD și producția ta interna e zero de ani de zile, ce soluție credeai ca o sa adopte? ORICE partid ar fi venit era nevoit sa taie,inclusiv PSD dacă rămâneau. Era evident ca nu au cum sa rămână de aia au și băgat vrăjeala aia cu măriri eșalonate, în 2021, și nu au dat tot odată, știau ca nu o sa mai fie responsabilitatea lor. Este economie elementara, e ca și când eu îți promit ție un Bugatti mâine și tu ma crezi pe cuvânt. A mai venit și pandemia asta și uite asa ajunge România în imposibilitate de plata. Repet, NIMENI nu ar fi putut face altceva, nu au de unde sa dea și nu e de mirare ca vor sa taie. Asta e realitatea, a venit ziua scadentei. Dacă nici după 30 de ani de la revoluție nu ați învățat cum merge tara asta, atunci nu mai e nimic de zis.

  1. Da ai dreptate dar dacă e vorba de înghețării pai atunci sa fie la toți. Domnul prim ministru a acordat acel spor covid de 30% la prefecturi și la o zi distanta a semnat acea ordonanta care prevedea înghețarea veniturilor. Unde este această economie elementara de care vorbeați?

  2. Și încă ceva… Majoritatea argumentelor dvs. sunt neclare și alea care sunt clare sunt nefondate. Ce producție avem noi “0”? Producem peste 400000 de mașini pe an (diverse modele Dacia și Ford). În agricultura suntem în top aproape la toate capitolele (diferă de la an la an în funcție de seceta). Locul 4 la producția de petrol (în UE). Sectorul IT are vânzări de peste 6 miliarde de euro (80% dintre aceste vânzări sunt din exporturi). Productivitatea României a fost cea mai puternica în Europa (în ultimii 7 ani). Numai vorbesc despre industria construcțiilor navele unde la Brăila, Galați, Tulcea și Mangalia se construiesc fel de fel de nave dintre cele mai moderne din lume (ca și exemplu: la Galați au fost construite peste 30 de nave militare moderne pentru diverse tari din NATO, la Brăila se construiește o nava “robot” pentru transportul de containere care nu are nevoie de echipaj pentru navigație, încărcare-descărcare.) Deci când spuneti ca avem producție ZERO nu știu la ce va referiți. Și suntem printre tarile cu cea mai mica datorie publica din UE…

  3. Nu au de unde să dea!? Mă faci să râd! Niciun guvern nu are de unde să dea… bugetul de previzionează și apoi trebuie să știi să produci acești bani. Ei nu există deja acolo în vistierie… trebuie câștigați, iar ăștia nu știu să – i câștige decât din tăieri, creșteri de taxe și impozite în mod prostesc și din împrumuturi… De ce ăia de la PSD au reușit să crească salariile și pensiile iar ăștia nu!? Cu ei la putere mereu e criză…! Să fim serioși… fac asta pt că sunt habarnisti, fomisti și hoți de mâna a doua… Nu vezi că ei, de fapt, se iau tot de săraci??! Nu mi-o lua, te rog în nume de rău, dar tot ce am vrut să-ți spun este că te-ai lăsat păcălit…!

 6. Cum se face că de câte ori au fost ăștia de dreapta la putere a venit și criza!? (care criză e doar pe hârtie) O fi vreo coincidență? În aceste momente este cel mai important să fim acolo în stradă! Să vadă “haștagreziștii”- cocoțați acum la putere prin diverse matrapazlâcuri zise democratice – că suntem mai rezistenți ca ei atunci când vor să ne “pună cizma pe grumaz”…Dumnezeu să ne ajute să reușim! Felicitări SNPP!

 7. Din cei care sunt nedreptățiți acum in sistemul bugetar,unii cu uniforme vor iesii mai devreme la pensie si cu pensii speciale,se vor angaja apoi tot la stat după pensionare.Eu ii rog să meargă la privat să lucreze ca inginer cu TCM făcut până în 1990,nu cu facultăți făcute la privat,să realizeze productie(piese) care trebuie vândută ca să poată lua salariul inginerul si oamenii din subordine.La privat stau si peste program,nu întotdeauna se plătesc orele peste program.Domnilor câți dintre dumneavoastră puteți fi in situația inginerului,oare vă veți putea descurca ca el?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *