Scandam impreuna cu sindicatele afiliate PUBLISIND

SNPP ca afiliat al Federatiei PUBLISIND respecta calendarul de proteste facut public! PUBLISIND totalizeaza 16.000 de membri de sindicat din penitenciare, grefa si probatiune. Miercuri pe 20 ianuarie 2021, incepand cu ora 10,00 vom face cat mai mult zgomot sub geamurile Ministerului Justitiei dar si ale Prefecturilor din Constanta, Prahova si Mures. Ne vom scanda lozincile si ne vom reitera revendicarile conform Comunicatului de presa emis pentru actiunea de maine. Va asteptam alaturi de noi pe baricade! Cereme ca legea sa fie aceeasi pentru toti, iar titlul de specialist de clasa acordat in politie sa fie platit si politistilor de penitenciare! Daca nu reactionam acum cu totii, in scurt timp se va ajunge la diminuari salariale si disponibilizari! Comunicat pdf/doc:

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare: Miercuri 20 ianuarie – ora 10,00: SNPP protesteaza la Ministerul Justitiei

20 de răspunsuri

 1. Pe ei ca sunt niste mincinosi. Maresc pensiile de 78000 lei cu 3.8% si se leaga de pensii de 3000 lei ale mai si militarilor. Asta e justitia sociala a lor. Un parlamentar ajunge la 55.000 lei pe luna !

 2. Poate astăzi, cu ocazia protestelor, va binevoi și acest domn ministru să ne ia în seamă și să ne dea acele răspunsuri pe care ar fi trebuit să le dea la sfârșitul săptămânii trecute… Dar înclin să cred că minciuna și demagogia sunt principiile atât ale usr, cât și ale acestui guvern, precum și ale lui werner șeful lor… Am scris cu litere mici în mod deliberat.
  Dumnezeu să ne ajute să reușim!

   1. Cum a motivat ministrul faptul ca nu a fost de cuvant , deoarece in urma intalnirii de la inceputul anului trebuia sa ofere puncte de vedere saptamana trecuta, ce a invocat?

 3. Domnule Președinte știu ca aveți multe pe cap va rog sa nu ne uitați cu acea informare. Părerea personala este ca acest domn ministru este doar de imagine. Adică nu are nici o putere de decizie reala. Pur și simplu a fost numit ca să umple acel scaun. De aceea a și delegat multe din atribuțiile domniei sale… Și unele din acele atribuții chiar erau foarte importante dar domnia sa, probabil, din cauza stresului sau neputinței a ales sa le paseze altor oameni ca să ii poată trage la răspundere mai târziu…

 4. Se pare ca v-a speriat articolul aparut “ chiar in ziua protestelor la MJ” incat ati uitat sa reveniti cu detalii si informarea promisa……
  Sa nu dati inapoi de la proteste,ca va fi tragic pt toti,absolut toti vom avea de suferit (intr un fel sau altul)

  1. Daaa / tremura camasa pe noi 🙂 / putina rabdarica / nu reusim sa le acoperim pe toate in timp util din pacate / treaba multa / dublam protestele si cu actiuni in penitenciare din februarie / nu ca le oprim, le dublam! / am zis deja ca nu avem aspecte relevante de la MJ / doar s-au preluat problemele / pentru a doua oara / azi am trimis alta adresa comuna pe federatii penitenciare / publicam astazi tot / promit

   1. Off topic insa de interes pt multi colegi:

    Citim pe un site “tot de interes penitenciar” ca o data aproximativa de incepere a concursurilor de trecere in corpul ofiterilor ar fi jumatatea lui februarie…
    Ne puteti ajuta cu o intrebare la Anp cu privire la aceasta tema? Stim ca nu e nimic batut in cuie ,insa ne-ar fi de mare ajutor o data chiar si estimativa de incepere a concursurilor.
    Multumim!

    1. Mai sunt doua unitati de testat psihologic pentru agenti operativ. In paralel continua testarea psiho pentru medical inclusiv fct de conducere din medical (se finalizeaza saptamana asta). tot in paralel se testeaza economicul si agenti si ofiteri. Pe masura ce se finalizeaza testarile pe economic, vor incepe testarile pentru sesiunea unica – nu se poate estima exact data inceperii dar de principiu in februarie. Mai precis de atat nu se poate pentru ca depinde de celelalte testari in curs

     1. Totodata vazand ca la MAI s-au dat doar grila cu o singura varianta de raspuns corecta, avand in vedere ca am dorit alinierea modaitatii de desfasurare dupa cei din politie, asa va fi si la noi?
      Adica, speram sa ne puteti ajuta cu observatii si proba scrisa sa fie din grila cu 3 raspunsuri ,dintre care doar unul corect.( in afara spetelor acolo unde va fi cazul)
      Credeti ca putem reusi asta?

      Ps: stim doritorii de bine din Anp care ar dori 4 variante de raspuns cu mai multe raspunsuri corecte… ar fi bataie de joc.
      Am studiat putin la cei de la interne si am constatat ca absolut toate concursurile au fost tip grila exclusiv cu 3 variante din care una corecta.
      Asteptam raspunsul dvs!

 5. Se pare ca la MAI, toate concursurile de trecere in corpul ofiterilor sunt GRILA cu o singura varianta de raspuns( din 3 posibile), banuim ca veti milita pentru aceeasi abordare si pt noi,nu? ( fara cazul unde vor fi si spete).
  Asteptam raspunsul dvs d le Teoroc.

 6. Cred ca ar trebuii sa ne gândim și la un plan de rezerva, în situația în care guvernul nu ne baga deloc in seama sau vine cu “abureli”. Consider ca acest plan trebuie sa conțină masuri brutale (dar legale) personalizate pe fiecare penitenciar în parte. O măsură generalizata la nivel național este OK dar masuri personalizate pentru fiecare penitenciar sunt mult mai eficiente deoarece fiecare penitenciar “suferă” la diferite capitole. Exemplu:
  La compartimentul financiar din penitenciarul “1” sunt persoane care îndeplinesc și alte atribuții decât cele din fisa postului, un refuz de efectuarea acelor atribuții sunt sigur ca ar produce un soc. Acesta este un exemplu imaginat dar sunt sigur ca dumneavoastră, cunoscând situația reala, puteți venii cu soluții mult mai eficiente la nivel de fiecare penitenciar în parte. Astfel de masuri vor afecta personalul din funcții de conducere care, poate, sunt membrii de sindicat. Aceștia trebuie sa raporteze mai departe (la ANP… Pe cai de comunicare omologate, nu whatsapp) dificultatea/imposibilitatea funcționarii respectivului compartiment deoarece personalul respectivului compartiment refuza sa mai îndeplinească alte atribuții decât cele din fisa postului ca o măsură de protest la nerespectarea legii salarizării. Poate nu e un exemplu bun dar sper ca și esență sa fi înțeles. O zi buna. Succes în continuare!

  1. am discutat si de astfel de actiuni sau reactii insa cele mai vizibile in extern si inclusiv la mj raman actiunile de strada / celelalte se resimt in interiorul sistemului insa se gasesc solutii pt functionare si pentru a nu se raporta la mj nefunctionalitate

  1. “nici macar” e impropriu spus / a fost o decizie politica in politie pe care o cerem si la noi / si pentru care vom iesi in strada / altfel nu functioneaza lucrurile la noi / asa a fost si cu salariul de merit si cu majorarea de 10% ulterioara / si iata ca 30% sunt acolo in carduri desi pare ca au fost dati de bunavoie / au fost smulsi prin zeci de mitinguri si alte actiuni / dar se uita… / noi nu suntem ministri nici directori generali / suntem salariati organizati in sindicate / nu decidem dar putem influenta decizii si o vom face

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *